UK

Study in UK

Great Britain

 • RO
 • RU

Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord (UK), care include în componenţa sa patru regiuni – Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – este, în prezent, destinaţia NR#1 în lista preferinţelor studenţilor şi elevilor internaţionali. În Regatul Unit se află două dintre cele mai vechi şi mai celebre universităţi din lume Oxford şi Cambridge. UK este patria-mamă a multor savanţi şi ingineri străluciţi, precum Sir Isaac Newton, Charles Darwin, Michael Faraday, Paul Dirac, Isambard Kingdom Brunel și mulți alții. Motorul cu aburi, motorul cu combustie internă, locomotiva, costumul, vaccinul, vasele din cristal, televiziunea, radioul, telefonul, hovercraft-ul îşi au și ele originea în Regatul Unit. De asemenea, un mare număr de sporturi au fost jucate pentru prima oară în UK: fotbal, golf, cricket, tenis, squash, box, rugby şi biliard. Tot de aici vin și peste 1/3 din toate emisiunile de divertisment puternic mediatizate în prezent precum Vrei să fii milionar, Big Brother, Britain has got Talent, Apprentice, la fel ca şi cele mai importante staruri pop şi rock: The Beatles, Cliff Richard, Queen, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Black Sabbath, Pink Floyd, Deep Purple ş.a.
Marea Britanie se bucură de o binemeritată reputaţie internaţională pentru calitatea deosebită a învăţământului şcolar, profesional şi superior. Spre deosebire de alte ţări, sistemul educaţional al Marii Britanii participă la formarea venitului naţional, Anglia fiind unul dintre cei mai mari „exportatori” din lume ale programelor de studii medii şi universitare, care pot fi urmate în prezent în peste 185 de ţări.


De ce Marea Britanie?


›› Învăţământul britanic se bucură de o reputaţie unică, fapt ce va reprezenta un prim pas important spre o carieră de succes.

›› Calificările britanice sunt recunoscute în întreaga lume.

›› Calitatea cursurilor este strict controlată, ceea ce asigură menţinerea unor standarde înalte.

›› Există o mare varietate de cursuri şi locuri în care se poate învăţa.

›› Stilul educaţional britanic este personalizat, iar suportul individual acordat fiecărui student urmăreşte ca acesta să nu rămână în urmă sau să se simtă izolat.

›› Marea Britanie este lider in domeniul cercetărilor ştiinţifice şi a inovaţiilor creatoare, ceea ce presupune că, studiind în această ţară, cei avea şansa de a învăţa de la cele mai luminate minţi din lume și într-o atmosferă de studiu excelentă.

›› Programele de studii oferă o flexibilitate sporită, fapt ce facilitează adaptarea cursului după necesităţile studenţilor, cu posibilităţi de transfer spre alte nivele sau instituţii de învăţământ.

›› Studenţii cu cetăţenia unui stat membru european, inclusiv România şi Bulgaria, pot obţine reduceri considerabile la costurile de studii în şcoli publice şi nu achită taxe de studii la universitate.


Tipuri de programe de studii:


›› Cursuri de limbă engleză pentru elevi (de la 5 ani), studenţi şi maturi (inclusiv începători);

›› Vacanţe de vară şi iarnă pentru elevi şi studenţi;

›› Studii medii în instituții private şi publice, inclusiv şi prin transfer din gimnaziile şi liceele din RM;

›› Programe de pregătire pre-universitară (ciclul „zero” sau Foundation Year);

›› Studii profesionale (de la 16 ani);

›› Studii universitare (de la 17 ani);

›› Studii post-universitare (de la 21 ani).


Condiţii de admitere:


Admiterea în şcoli, colegii şi universităţi în Marea Britanie se face în cadrul a cel puţin două sesiuni pe an: în lunaSeptembrie şi Ianuarie. Unele centre de studii pot să ofere şi până la patru cicluri de admitere pe an: Septembrie, Ianuarie, Aprilie și Iunie.

În funcţie de nivelul de studii şi de programul ales, cerinţele de admitere pot fi foarte diferite. În general, acestea se referă la o bună cunoaştere a limbii engleze (cu excepţia aplicărilor pentru un curs de engleză sau pentru un summer school programme) şi o medie academică de cel puţin 7,5. Pentru programele de Masterat, candidaţii sunt rugaţi, de obicei, să susţină teste suplimentare de admitere precum GMAT sau GRE și, de asemenea, să demonstreze dovada experienţei practice în domeniul ales, pentru 12 sau 24 de luni.

Perioada de depunere a dosarelor de admitere la universităţi este între luna septembrie în care începeţi clasa a XII-a de liceu şi luna iunie a anului în care finalizaţi studiile.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.