Latest news

toate știrile
20.12.2013

Новости образования/Știri Principale

Mini-MBA pentru elevi cu ambitii MARI

Новости образования/Știri Principale

MBA este un acronim pentru Master of Business Administration, un program intens de studii postuniversitare, adresat managerilor de nivel mediu si top-managerilor care doresc sa-si dezvolte cariera sau sa-si extinda propria afacere. Veti intreba probabil ce revelanta are acest program pentru elevi ?

Noi credem cu fermitate ca incurajarea tinerilor de a-si forma timpuriu deprinderi de viata si un spirit antreprenorial ii va ajuta sa inteleaga mai bine care sunt obiectivele de cariera si mijloacele  necesare pentru a le atinge. Liceul este o perioada placuta si plina de impliniri, in care elevii acumuleaza cunostinte care le vor permite sa urmeze o institutie de invatamant superior, insa, in acelasi timp, plina de intrebari si planuri ce tin de viitor. In acest sens, mini-MBA, ofera elevilor o initiere in principalele componente ce stau la baza oricarui model de business precum : management, economie, finante, marketing, vanzari s.a, ajutandu-i sa dezvolte deprinderi practice de aplicare a cunostintelor acumulate.

Programul mini-MBA se va desfasura in incinta colegiul Earlscliffe, Marea Britanie in urmatoarele perioade :

29.06.2014-11.07.2014
12.07.2014-25.07.2014
26.07.2014-08.08.2014

Pe parcursul a 2 saptamani, elevii vor urma 23 ore de studiu in sali de clase bine echipate, fiecare a cate 8-12 elevi.

Conditii de participare:  varsta 15-17 ani, nivel de engleza intermediar

Ce veti studia ?

Programul mini-MBA se axeaza pe 5 module principale:

1. Initiere in management Pe parcursul acestui modul, elevii vor capata cunostinte si abilitati necesare studierii si interpretarii informatiei de ordin economic si financiar, isi vor dezvolta vocabularul si capacitatea de a se exprima, pe masura ce orizontul lor academic se largeste. De asemenea, elevii vor dezbate diverse subiecte din actualitatea lumii de afaceri, vor invata sa elaboreze proiecte si sa faca prezentari.

2. Contabilitate
Scopul acestui compartiment este de a oferi participantilor o perspectiva asupra rolului si instrumentelor de evidenta contabila si analiza financiara. Elevii vor invata sa descifreze rapoarte financiare si sa interpreteze date contabile.
 
3. Antreprenoriat
Acest modul se va axa pe conceptul de antreprenoriat si-i va instrui pe tineri cum sa gaseasca si sa profite de oportunitatile de afaceri.
 
4. Structura organizatorica a companiei
Participantii se vor familiariza cu elementele managementului operational, cultura corporativa, structura companiilor si afla mia multe despre cum acestea influenteaza in zilele noastre managementul si  liderismul in mediul de afaceri.

5. Marketing
Aceasta sectiune ofera o serie de lectii, discutii si studii de caz pentru analiza in sala de curs, ceea ce va permite participantilor sa inteleaga care sunt problemele si tehnicile aplicate in marketingul secolului XXI.

Conditii de cazare si mese:

Elevii vor fi cazati in campusul scolii Earlscliffe, ce a fost modernizat in 2012, si ofera cazare in camere de cate doua sau trei persoane, cu grup sanitar inclus. Toate camerele ofera conexiune la internet prin Wi-Fi.

Mesele sunt servite in cantina colegiului si sunt pregatite de bucatarii institutiei. Mancarea este variata si, de cele mai multe ori, este cu specific international – bucate chinezesti, mexicane, indiene, Nu lipseste nici traditionala mancare britanica – fish&chips. O data la doua saptamani se organizeaza cine oficiale.

Activitati in afara claselor:

Distractiile, sportul, excursiile si noile experiente sunt tot atat de importante ca si activitatile in clase. Prin aceasta vrem sa spunem ca o vacanta in Marea Britanie nu va fi pe deplin completa fara activitati ce vor permite cunoasterea culturii, a obiceiurilor si a mentalitatii britanicilor printre care, probabil, va veti petrece urmatorii ani de facultate.

Elevii vor vizita cele mai populare destinatii turistice, cum ar fi London Eye, clubul de fotbal Chelsea, palatul Buckingham, The Shard - cea mai inalta cladire, Banca Angliei, parcul de divertisment, Canterburry, castelele Leeds si  Hever.

Evenimentele sportive se desfasoara in a doua jumatate a zilei si cuprind diverse genuri de sport: badminton, bascketball, billiard, tenis de masa, fotbal, rugby, kriket, inot, tenis, squash, fitness. Elevii sunt incurajati sa profite la maxim de intreaga gama de activitati individuale si de echipa precum: golf, hipism, karting, paintball, sa viziteze in zilele de odihna Oxfordul, sa mearga la Warner Bros, cunoscutul studiou de film in care a luat nastere filmul “Harry Potter”, sa invete sa conduca un Mercedes Benz.

Taxe de participare
Costul programului este de  990 de lire sterline pe saptamana. 

Pentru informatii si inscrieri la program,  va rugam sa contactati un consilier EXCEL la adresa electronica: studytravel@excel.md sau  nr de tel. (022) 224059.

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.