Denmark

Study in Denmark

Denmark

 • RO
 • RU

Din punct de vedere fizico-geografic, Danemarca este o tara cu totul deosebita. Pe o suprafata relativ mica, relieful acesteea variaza in cele mai neasteptate forme, incepand cu campii largi si pana la dealuri stancoase si de la plaje insorite pana la paduri in toata legea. Si totusi, oriunde nu ai merge, pretutindeni va persista suflul maritim, orice oras danez aflandu-se la o distanta nu mai mare de 50 de km de largul marii.
Danemarca poate fi considerata pe drept cuvant o tara de poveste, cu traditii de secole si orasele pitoresti, unde totul pare miniatural, pana si casa mult-indragitului Hans Christian Andersen, in care s-au nascut cele mai frumoase povesti din toate timpurile.

In acelasi timp, Danemarca s-a afirmat ca o tara puternic dezvoltata industrial, avand si unul dintre cele mai inalte nivele de trai din lume. Cu o populatie de circa 5,5 milioane de locuitori, Danemarca a fost clasata recent, de catre organizatia Transparency International, drept cea mai putin corupta tara din lume. Astazi, Danemarca, supranumita si Patria Vikingilor (care au dominat secole de-a randul tarile scandinave si intreg nordul Europei), este vazuta de restul lumii drept una dintre cele mai prospere si bine-guvernate tari, aflandu-se si in Top 7 tari cu cel mai performant sistem de invatamant, devansand la acest capitol Germania, Franta, SUA si Olanda. Un rol important in „liberalizarea” sistemului educational l-a jucat, fara doar si poate, faptul ca limba engleza este cunoscuta si vorbita de aproximativ 80% din populatie, ceea ce face Danemarca sa fie extrem de atractiva pentru studentii internationali.


DE CE sa studiezi in Danemarca?


›› Cu o economie mixta de piata si cu un stat asistential mare, Danemarca are cel mai inalt nivel de egalitate a veniturilor la scara mondiala;

›› Danemarca este un lider recunoscut in domeniul inovatiilor, dispunand totodata si de traditii academice bogate;

›› Universitatile daneze ofera oportunitati unice de studii la peste 500 de facultati cu predare in limba engleza;

›› Unele universitati practica admiterea la studii in baza unui test de evaluare intern, fara a mai fi necesara sustinerea unui examen lingvistic international precum TOEFL sau IELTS;

›› Studiile universitare sunt gratuite pentru toti cetatenii UE (inclusiv Romania si Bulgaria).

›› Danemarca este una dintre cele mai egalitare societati din lume, avand libertatea individuala, respectul, toleranta si egalitatea in calitate de valori fundamentale;

›› Danemarca a avut intotdeauna o atitudine progresiva in ceea ce priveste conservarea mediului fiind prima tara din lume care a adoptat o lege a mediului in 1973;

›› Din punct de vedere istoric, Danemarca, la fel ca si vecinii sai scandinavi (Norvegia, Suedia si Finlanda), a fost una dintre cele mai progresiste culturi sociale din lume. Modestia, punctualitatea si, mai presus de toate, egalitatea, au fost si raman a fi in continuare aspecte importante ale stilului de viata danez.


CE poti studia in Danemarca?


Inginerie civila

Managementul in constructii

Marketing

Inginerie mecanica

IT Inginerie

Business Management

Fashion Design

Nutritie si sanatate

Comunicare si media

Tourism Management


Si nu numai. Acestea reprezinta doar un Top 10 a celor mai apreciate facultati in ultimii ani.UNDE poti studia in Danemarca?


Orice institutie de invatamant daneza nu ati alege, incepand cu gradinita si terminand cu universitate, puteti fi siguri ca ati facut alegerea potrivita, deoarece toate sunt bune la ceea ce fac, calitatea programelor predate fiind una incontestabila. Universitatile din Danemarca sunt foarte cautate in randurile studentilor internationali, in special pentru varietatea programelor de studii cu predare in limba engleza si aplicarea activa in practica a cunostintelor obtinute in cadrul orelor de curs.

Cel mai important insa e faptul ca, din prima zi a infiintarii si pana in prezent, toate aceste institutii se afla intr-o continua remodelare si cu tendinta permanenta de perfectionare, care deja au dat roade vizibile.

Danemarca poate sa ofere studentilor hotarat mult mai multe decat acestia si-ar fi putut imagina!


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.