RU
High School Completion Plus – calea rapida catre universitatile americane


SUA este unica tara din lume unde poti sa-ti incepi studiile universitare deja dupa clasa a 10a si asta se datoreaza programului academic High School Completion Plus sau Fast Track, oferit de colegiile comunitare americane. Conceptul programului poate fi usor ilustrat prin simpla formula matematica 2+2=2. Cu alte cuvinte, ultimii 2 ani de liceu (clasele 11 si 12) + primii 2 ani de facultate (licenta) = 2 ani de High School Completion Plus.Care sunt avantajele programului?

 1. 1. Finalizarea unui program fast track permite ulterior studentilor sa se transfere direct in anul 3 de licenta, economisind astfel 2 ani academici.
 2. 2. Conditiile de admitere la colegiile comunitare sunt mult mai flexibile decat cele de admitere la faculatate si nu e necesara sustinerea unor teste suplimentare de admitere precum SAT, ACT sau AP.
 3. 3. Taxele de studiu in colegiile comunitare sunt mai mici decat cele de studiu la universitatile americane, plus ca studentii vor economisi considerabil achitand taxa doar pentru 2 ani academici, in loc de 4.
 4. 4. Merita luat in consideratie si faptul ca grupurile mici de persoane permite studentilor sa beneficieze de atentie personalizata si sa se integreze mai usor in un procesul de studiu.

Unde pot studia fast track?

Poti aplica pentru acest program academic la unul din colegiile comunitare din statul american Washington. Pentru a afla mai multe despre ele, iti recomandam sa vizitezi profilurile colegiilor pe site-ul EXCEL:


Spre ce universitati se poate face progresia?

Dupa finalizarea programului fast track, studentii dispun de o gama larga de posibilitati de transfer, rezultatele academice bune deschizand calea spre multe universitati americane:
Cine poate aplica?

Programul este adresat elevilor de 16+ ani, care au absolvit cel putin 10 clase in tara de origine, au un nivel bun de cunoastere a limbii engleze si sunt determinati sa urmeze un curs academic foarte intensiv.


Care sunt cerintele de admitere?

1. Varsta de 16+ ani

2. 10 clase absolvite

3. Nota medie min. 8

4. Nivel minim de engleza echivalent cu iBT TOEFL 71


Cum aplic?

1. Completeaza un formular de inregistrare.

2. Un consilier EXCEL te va contacta pentru a aprecia daca indeplinesti cerintele de admitere dupa care, ulterior, va incepe procesul de aplicare propriu-zis.


GET STARTED ➜


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.

RBSM - русская школа-пансион на Мальте