Switzerland

Study in Switzerland

Swiss

  • RO
  • RU

Elvetia este renumita in intreaga lume pentru multe lucruri – fara sa mentionam aici cel mai inalt nivel de trai din lume, cele mai sigure banci, cele mai exacte ceasuri, cele mai multifunctionale cutite, cel mai gustos cascaval, cea mai buna ciocolata etc. – si daca unele sunt mai figurative decat altele, in continuare vedeti prezentate cateva fapte concrete.




Democratie. In Elvetia, cetatenii pot contesta orice lege adoptata de Parlament – cu conditia sa adune 50.000 de semnaturi impotriva legii cu pricina in decurs de 100 de zile. Odata ce semnaturile sunt adunate, legea este pusa la vot national, cetatenii urmand sa decida cu majoritate simpla daca o accepta sau o resping. Este un fenomen absolut normal pentru elvetieni si se poate intampla chiar de cateva ori in an.

Patru limbi nationale. In Elvetia acest statut il au limbile germana, franceza, italiana si romansh, desi limba engleza devine si ea din ce in ce mai populara. Fiecare copil din Elvetia trebuie sa invete cel putin doua limbi nationale, precum si limba engleza. Universitatile elvetiene de formare a cadrelor didactice investesc foarte mult in instruirea profesorilor de limbi straine.

Elvetia se poate lauda nu doar cu sistem universitar internationalizat. Aceeasi tndinta o putem urmari si in sferele economica si politica. Mii de companii si organizatii internationale au ales sa se stabileasca in Elvetia luand in consideratie statutul de neutralitate a tarii, flexibilitatea gandirii, virtutile diplomatice si stabilitatea politica. In present, aici isi au sediul mai bine de 11.500 de companii multinationale, printre care Nestlé, ABB, Google, Swatch etc. si peste 200 de organizatii internationale, printre care ONU si Crucea Rosie.

"Turnul de apa" al Europei. Elvetia are mai mult de 1.500 de lacuri si nu va veti putea afla niciodata la mai mult de 16 km distanta de un lac in orice punct dintre granitele tarii. Apa este, pe departe, cea mai folosita sursa de energie.

Elvetia nu este numai munti, iar in sudul tarii, in cantonul Ticino, poti gasi chiar si palmieri. Cum ajungi acolo? Din 2017, Elvetia se poate lauda cu cel mai lung tunel din lume, o adevarata capodopera inginereasca. Tunelul Gotthard are o lungime de 57 km si trece la 2,3 km adancime sub Alpi. A fost nevoie de 17 ani si expertiza universitatilor elvetiene pentru a-l construi.

V-ar placea sa porniti la o drumetie? Atunci revenim la munti. In Elvetia o sa gasiti mai mult de 4.400 munti de peste 2000 m inaltime, dintre care 24 au chiar peste 4.000 m. Cel mai inalt este Monte Rosa (Dufourspitze), de 4.634 m, situat la granita elvetiana cu Italia. Peisajele epice sunt frecvent utilizate ca decor in industria cinematografica indiana. Aproximativ 800 de filme bolywoodiene sunt turnate in Elvetia in fiecare an, mai mult decat in ​​orice alta locatie din afara Indiei.

In prezent, serviciul militar inca mai este obligatoriu pentru cetatenii elvetieni de sex masculine, cu toate ca ultima data cand Elvetia a participat intr-un razboi a fost acum 170 de ani. Elvetia a fost implicata mai degraba in activitati menite sa instaleze si sa pastreze pacea. Nu-i de mirare ca primul Premiu Nobel pentru pace (1901) i-a revenit anume unui elvetian, omului de afaceri Henri Dunant, care a infiintat Crucea Rosie. Premiul a fost urmat de alte 32, acordate elvetienilor pentru rezultate remarcabile in diverse domenii, in special Medicina, Fizica si Chimie.

Pe langa performante exceptionale in domeniul cercetarilor, Elvetia se poate lauda si cu excelenta academica, ocupand ani la rand pozitii de frunte in diverse clasamente mondiale. Acest fapt se datoreaza mai ales legaturii stranse dintre cercetare si educatie. Studentii invata direct de la cercetatori: practic majoritatea lectorilor universitari din Elvetia sunt implicati, mai mult sau mai putin, in proiecte de cercetare la nivel national sau international. Odata admisi la facultate, studentii se vor confrunta cu o adevarata provocare si nu doar din partea profesorilor care sunt fixati pe formarea unor specialisti inalt calificati, creativi, inovativi, multilingvi si deschisi din punct de vedere cultural, dar si din partea colegilor, care sunt extrem de competitivi si gata sa puna in dezbatere orice idee rostita.

Succesele elvetienilor in plan stiintific si academic se datoreaza si faptului ca statul, precum si multe companii private, investesc sume substantiale in aceste sfere de activitate, creand conditii exceptionale pentru predare, studiu si cercetare, astfel ca profesorilor, studentilor si cercetatorilor nu le ramane decat sa se concentreze pe ce pot face ei mai bine si sa contribuie, printr-un efort comun, la bunastarea societatii moderne.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.