UK

Stowe School

School/College

Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School Stowe School

 • RO
 • RU

Stowe School este o scoala-internat renumita, fondata in 1923 si care ofera educatie pentru fete si baieti de 13-18 ani. Scoala e amplasata chiar in inima Angliei, la o distanta de 50 min mers de centrul Londrei si 35 min de Oxford, in comitatul Buckingamshire. Aceasta scoala unica, situata intr-un cadru sublime "nu sufoca elevii, ci ii celebreaza".

Blocul principal al scolii reprezinta palatul familial al ducilor Buckingham, amplasat pe 750 de acri de livezi si parcuri. In prezent, Stowe School este o scoala de top, care pregateste elevii pentru examenele GCSE si A-Levels, oferind o alegere mare de discipline scolare, activitati muzicale, teatrale si sportive. Pe tot teritoriul scolii este acces nelimitat la retea WiFi, iar pentru studentii straini exista programe speciale de adaptare. Instruirea in aceasta scoala se bazeaza pe principiile filosofice ale stoicismului. Educatia obtinuta la Stowe invata copiii "sa gandeasca profund, sa se gandeasca la altii si sa gandeasca pentru sine".
Absolventii acestei institutii isi continua studiile la cele mai renumite universitati din Marea Britanie (inclusiv Oxford si Cambridge University) si SUA. Printre absolventii scolii se numara Richard Branson, faimosul om de afaceri britanic, fondatorul corporatiei Virgin, care include zeci de filiale: magazine de CD-uri, companii avia si de tren, statii radio si o editura.


Programe de studiu

GCSE. Scoala propune un curriculum vast si inovativ, cu un numar mare de discipline la alegere din cele 6 module academice propuse: arta si cultura, limba engleza, stinte umaniste, limbi straine, stiinte, stiinte sociale si proiecte. Se ofera urmatoarele discipline: arte, design, dramaturgie, muzica, limba engleza, geografie, istorie universala si istoria artelor, filosofie si religie, guvernare si politici, limba franceza, germana, italiana, Latina si spaniola, biologie, chimie, fizica, stiintele sportului, studii de business, tehnologii informationale, economie, matematica etc.


A-Levels. Acest program de doi ani reprezinta o punte de trecere intre liceu si facultate. Elevii pot alege dintr-o mare diversitate de materii grupate in 6 blocuri incepand, de regula, cu 4 materii in primul an si continuand cu 3 in al doilea. Sunt propuse spre studiere urmatoarele discipline: arte, design, dramaturgie, muzica, limba engleza, geografie, istorie universala si istoria artelor, filosofie si religie, guvernare si politici, limba franceza, germana, italiana, latina, spaniola, biologie, chimie, fizica, stiintele sportului, business, tehnologii informationale, economie, matematica si proiecte.


Conditii de admitere

– foaie matricola cu notele din ultimii doi ani

– examene la 2 dintre subiectele la alegere (pentru A-Levels)

– test de inteligenta

– scrisoare de motivatie si interviu (pentru A-levels)

– scrisoare de recomandare din partea scolii precedente


Taxe de studiu si burse

Taxa de scolarizare pentru elevii in regim full boarding este de 12.220 £/per semestru, aceasta variind in functie de anul de studiu.

Aditional se vor achita:

– garantia de acceptare – 1.150£

– garantia aditionala pentru non-rezidenti ai Marii Britanii – 10.700£

De asemenea, sunt oferite burse pentru rezultate academice performante si intaietatea in activitatile extracuriculare. Marimea acestora este stabilita de catre scoala.


Cazare

Elevii sunt cazati in una din cele 8 camine (houses) pentru baieti, 6 pentru fete, una pentru fetele din clasele superioare, in Mansion House sau alte resedinte adiacente, construite recent. In fiecare dintre ele sunt cazati in jur de 60 de elevi. In aceasta noua familie, ei partajeza aceleasi valori ca si, de alfel, administratia caminului (cu rol de mentori) si familiile lor, parintii si matroanele, care au grija de treburile domestice, de sanatatea si bunastarea tuturor. Toate caminele ofera confortul necesar pentru studiu independent si odihna, dispunand de sali de calculatoare, bucatarii utilate unde se poate pregati micul dejun si bauturi calde etc. Fiecare camin are propriul staff care asigura ordinea si siguranta elevilor. Duminica toti participa la rugaciunea de dimineata si cea de seara in cadrul minunatei Capele din centrul campusului.


Activitati extrascolare

Stowe School ofera elevilor oportunitatea de a participa la o mare diversitate de activitati extracuriculare. Recent, s-au facut investitii mari in dezvoltarea facilitatilor sportive: 9 terenuri de rugby, 3 de golf, 7 de cricket, 11 hipodromuri, 2 terenuri de hochei, 4 de fotbal, un complex sportiv interior care include 3 terenuri noi de squash, pista atletica de proportii olimpice, piscina de 25m si un numar mare de terenuri pentru diverse jocuri.

La scurta distanta de camine se afla un impresionant centru de echitatie, destinat exclusiv elevilor scolii. Pe langa acestea, se organizeaza diverse activitati si concursuri de dans, teatru, arta oratorica, fotografie etc. Studentii sunt incurajati sa participe la o activitate noua in fiecare semestru, ca sa experimenteze ceva ce, in mod normal, nu ar lua in cosideratie.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.