UK

Brighton College

School/College

Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College Brighton College

Brighton College poate fi considerat pe drept una dintre cele mai prestigioase scoli din Marea Britanie, avand o reputatie academica excelenta si locuri de frunte in clasamentele celor mai bune scoli din tara. Este prima scoala privata din comitatul Sussex, fondata in 1845 de catre William Oldwin Somes, un vizionar cu idei reformatoare in educatia elevilor, si este situata in Brighton – in inima celei mai populare statiuni maritime si tourism de pe coasta de sud-est, la numai 45 de min distanta de Londra. Cladirile vechi, construite in stil gotic, pastreaza fidel atmosfera de epoca si traditii seculare.

Colegiul se numara printre primele institutii care au inceput predarea limbilor moderne si cea a stiintelor naturale intr-un laborator stiintific specializat, construit in indepartatul an 1871, impartasind viziuni inovatoare si avangardiste la acea vreme: a fost printre primele institutii care au introdus interdictia de aplicare a pedepsei corporale si care au inceput sa publice o revista a scolii.

Brighton College demonstreaza anual cele mai bune rezultate academice la nivel de A-levels printre scolile mixte din UK: numai in 2010 – 94% dintre elevi au obtinut la examene note de A si B si 72% – note de A* si A. Majoritatea absolventilor sunt admisi la cele mai prestigioase universitati precum Oxford, Cambridge, UCL, Imperial College, Edinburgh, Durham, Leichester, Notingham, Goldsmith, etc.

La Brighton College se considera ca drumul spre succes il constituie profesionalismul exceptional al profesorilor, dedicati meseriei lor, si potentialul academic ridicat al elevilor, care mentin selectia severa la examenele de admitere. Misiunea principala a scolii ramane a fi cea de a transforma tineri capabili si ambititosi in persoane responsabile si cu pozitie activa in societate, pregatiti sa se angajeze in problemele si provocarile mediului inconjurator.


Brighton College Virtual Tour (just click on image)Infrastructura colegiului este actualizata si modernizata in permanenta, activitatile scolare se desfasoara in sali spatioase, cabinete si laboratoare stiintifice bine dotate. Elevii din programul A-levels au un centru separat cu sali de clasa si conferinte, laborator de informatica, birou cu informatii despre universitati, sala prefectilor si camera de zi pentru relaxare cu mobilier, televizor, ziare si reviste. Elevii mai au la dispozitie o sala de calculatoare, teatrul scolii, scoala de arte ce include Alexander Center (centru de arte vizuale) si un studio de dans, centru tehnologic de design si un imens complex sportiv. Unul din locurile cele mai indragite de elevi este biblioteca Gilbert Scott care detine 2 sali in cladirea principala a scolii si dispune de 14.000 volume, 15 calculatoare conectate la internet, audio, video, CD-uri si DVD-uri la toate materiile.

Uniformele si echipamentele sportive se pot cumpara de la magazinul scolii, masa se serveste in cantina colegiului si se ofera transport organizat pentru elevii in regim de zi. Colegiul are un department pentru dislexici unde se acorda ajutor si consiliere. In centrul de orientare si dezvoltare profesionala, elevii primesc sfaturi in selectarea materiilor si a specializarilor si consultanta pentru inscrierea la facultate.


Programe de studiu

Programele academice sunt extrem de diversificate si ofera o gama larga de materii si teme de studiu, precum si posibilitatea specializarii intr-un anumit domeniu, cu scopul dobandirii unor cunostinte aprofundate si abilitati concrete. Continutul scolar este in permanenta actualizat si completat cu noi realizari stiintifice si tehnologice. Respectand standardele programei nationale obligatorii, elaborata de ministerul invatamantului, scoala ofera numeroase posibilitati pentru practicarea activitatilor in functie de interese, studierea unei limbi straine suplimentare si dezvoltarea aptitudinilor creative in domeniul artei si sportului.


GCSE (14-15 ani)

De regula, in cadrul acestui program majoritatea elevilor aleg 9 materii obligatorii, printre care: engleza, literatura, matematica, chimie, fizica si biologie. Suplimentar, se mai aleg 4 materii dintre: arta, design si tehnologii, teatru, muzica, tehnologii informationale, geografie, istorie, religie, educatie fizica, franceza, spaniola, latina, greaca si mandarina (chineza).

In selectarea materiilor se tine seama de interesele si capacitatile elevilor si de planurile lor de viitor in programul A-levels, determinate prin intermediul unor lectii, discutii, interviuri, consultatii, teste psihometrice, vizite la universitati si firme etc.


A-levels (16-18 ani)

Acesti doi ani din invatamant secundar sunt perfect profilati si materiile studiate determina dezvoltarea profesionala ulterioara a elevilor.

Sixth Form reprezinta o perioada de trecere intre liceu si facultate in care elevii au o mai mare libertate in alegerea materiilor si in munca de cercetare si/sau de creatie. In colegiu, ei dispun de un centru de studiu si recreere unde au posibilitatea de a-si organiza singuri pregatirea, folosind resursele bibliotecii si a salilor de informatica.

Elevii pot alege dintre cele 28 de materii grupate in 6 blocuri incepand, de regula, cu 4 materii in primul an si continuand cu 3 in al doilea.

Se ofera: arta, biologie, afaceri, chimie, calculatoare, dansuri, design si tehnologii, economie, literatura engleza, matematica, franceza, germana, spaniola, istorie, muzica, fotografie, fizica, educatie fizica, psihologie, religie si filosofie, arta teatrala, geografie, antreprenoriat, greaca, italiana, mandarina, latina si politica.

De asemenea, pentru cei care-si doresc sa studieze/perfectioneze cunostintele de limba engleze au posibilitatea sa participe la tabara de vara organizata anual in campusul colegiului.


Conditii minime de admitere

- Foaie matricola cu notele din ultimii doi ani

- Examene la engleza si matematica, test de inteligenta

- Scrisoare de motivatie si interviu (pentru A-levels)


Taxe de studiu si burse

Taxa de scolarizare pentru elevii in regim de pensiune este de circa 33.450-35.340£/anual, aceasta variind in functie de anul de studiu.

Colegiul acorda burse de studiu, arta si sport elevilor cu rezultate si talent exceptional in domeniile respective. Valoarea maxima a burselor este de 8.300 £/anual, fiecare elev avand posibilitatea sa aplice concomitent pentru cateva burse.


Cazare

Brighton College investeste substantial in infrastructura campusului (peste 1,5 milioane de lire sterline), alocand bani nu numai pentru reconstructie si modernizare, ci si pentru construirea de noi cladiri. Pe teritoriul campusului se afla 11 camine: atat pentru elevii in regim de pensiune (Abraham si School House – pentru baieti si Fenwick – pentru fete), cat si pentru cei care stau in colegiu doar pe timpul zilei (Aldrich, Durnford, Hampden, Leconfield si Ryle – pentru baieti si Chinchester, Seldon si William’s – pentru fete). Elevii in regim de pensiune sunt impartiti in doua grupe principale: cei cu pensiune completa pe durata intregii saptamani, in care sunt inclusi si elevii straini, si cei care parasesc colegiul in weekend.

Toate caminele ofera confortul necesar pentru studiul independent si odihna, dispunand de sali de calculatoare, bucatarii utilate unde se poate pregati micul dejun si bauturi calde etc. Fiecare camin are propriul staff care asigura ordinea si siguranta elevilor, precum si o retea de prefecti – elevi mai mari au grija de cei mici. Intre camine se organizeaza diferite jocuri sportive, tombole, dezbateri si concursuri de talente. In zilele libere se organizeaza excursii in Londra si localitatile pitoresti de pe tarm.


Activitati extrascolare

Brighton College are peste 140 de cluburi de interese care ofera numeroase activitati extrascolare. Cluburile de dezbateri ale tinerilor antrepenori participa la concursurile nationale intre scoli. Departamentele academice organizeaza propriile cercuri de dezvoltare a activitatii de cercetare stiintifica. Competitiile sportive si muzicale, tombolele, reprezentatiile teatrale si musical-urile au o traditie indelungata. Colegiul are 5 orchestre, 4 coruri, ansambluri de camera si formatii rock. Studioul de dansuri ofera step, jazz, break dance, dansuri moderne si clasice. Extrem de populare sunt cluburile de fotografie digitala, pictura si trupa de teatru. Se sustin concerte si spectacole pe diferite scene din afara scolii. Manifestarile artistice contribuie la exprimarea personalitatii, dobandirea increderii, dezvoltarea criteriilor estetice si imbogatirea spirituala.

Colegiul are o reputatie excelenta in domeniul sportului si continua sa fie una din principalele scoli sportive din Anglia. Echipele de rugby, fotbal, cricket, netball si hockey pentru baieti au reputatie nationala. De asemenea, se ofera iahting, golf, squash, tennis, judo, inot in bazin acoperit si incalzit, scrima. Majoritatea antrenorilor sunt fosti competitori nationali.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.