UK

Queen Еthelburga's College

School/College

Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College Queen Еthelburga's College

 • RO
 • RU

Queen Еthelburga's College este reconscut ca fiind cea mai buna scoala din Marea Britanie la categoria rezultate academice (conform Financial Times). Parinti din intreaga lume, pintre care se numara si diplomati, membri ai familiilor regale, politicieni, medici, oameni de afaceri, lideri nationali, personal ONU, inalti functionari de stat si militari din toata, aleg sa-si inscrie copiii la aceasta scoala cat mai de timpuriu.

Colegiul e amplasat intr-o localitate pitoreasca, intre orasele Harrogate si York, pe mosia Thorpe Underwood Hall. In 1292, cladirea Thorpe Underwood Hall a fost ocupata de manastirea abatiei Fountains, iar vestigiile acestei epoci, cum ar fi lacul creat de calugari, pot fi admirate si astazi.

Resedintele elevilor sunt situate pe un teritoriu vast in zona rurala. Acesta include si o gradina "secreta", incercuita de un perete de piatra, o livada roz cu havuzuri, o multitudine de peluze verzi, toate aceste spatii verzi fiind intretinute in stare perfecta de o echipa de profesionisti in domeniu.
Scoala nu are egal in ceea ce priveste succesul si siguranta, fiind amplasata intr-un loc, unde nu exista criminalitate. Acesta este un motiv in plus pentru care parintii decid sa-si aduca copiii anume la aceasta institutie. Probabilitatea ca aici copiii se vor confrunta cu problemele existente in alte scoli este redusa.

Colegiul si-a luat angajamentul sa ofere elevilor sai educatie de calitate inalta, in conformitate cu toate exigentele moderne. Se fac investitii cu regularitate in facilitati educationale de ultima ora. Scoala dispune de un cabinet lingofonic modern, sali echipate cu toate tehnologiile informationale necesare, laboratoare, sali de clasa cu TV etc.

Elevii beneficiaza de o varietate larga de cursuri curriculare si la fel de multe cursuri suplimentare, cum ar fi medicina, dreptul, religia, tehnologiile informationale, tennica de calcul si sportul etc. Programul educational mai include educatia personala si sociala, punand accent pe probleme actuale importante, cum ar fi fumatul, drogurile, relatiile interpersonale, demnitatea, valorile si discriminarea. In toate domeniile se face uz de abordari menite sa ofere solutii clare si pozitive.


Programe de studiu

GCSE – elevii studiaza in mod obligatoriu matematica, limba engleza, stiinta, o limba straina, o stiinta umanitara si un curs de tehnologii informationale. In anul doi al acestui program se va studia literatura engleza, o stiinta aditionala sau biologia/chimia/fizica si doua discipline optionale noi. Multi elevii aleg, de regula, sa continuie studierea matematicii prin alegera cursurilor statistica/matematica superioara sau matematica suplimentara. Printre disciplinele optionale se numara: limbile straine moderne, geografia, istoria, economia, sportul, studii de business, artele teatrale, tehnologie, design, muzica si arta. Scoala este renumita prin rezultate inalte la examenle finale GCSE.


A-Levels – program de doi ani, in cadrul caruia se studiaza in mod obligatoriu 3 subiecte din cele 4 module academice disponibile, la care se mai poate adauga si un curs BTEC. Curriculum-ul include o serie de subiecte aditionale, care permit elevilor sa acumuleze experienta in diverse domenii. Acest curs reprezinta o pregatire solida pentru examenele A-Levels si admiterea la facultate. Elevii cu o viziune clara cat priveste viitoarea cariera pot opta pentru programe individualizate.


BTEC – este o alternativa a programului A-Levels, oferind cursuri vocationale pentru elevii care au interes deosebit pentru o cariera profesionala vocationala. Este potrivit mai ales pentru cei ce vor sa-si urmeze studiile in domeniul business-ului, tehnologiilor si sanatatii. Desi este considerata a fi suficienta pentru admiterea la studiile superioare, unele universitati mai conservative ar putea solicita o combinatie intre subiectele BTEC si cele A-Levels.


Tabara de vara (pentru elevi cu varsta de 7-17 ani)


Conditii minime de admitere

– rezultate academice inalte (in special la matematica si limba engleza, precum si la disciplinele ce urmeaza sa fie studiate in cadrul colegiului)

IELTS 6.0 sau un scor minim de 73 puncte obtinut la sustinerea Oxford Online English Test

– Skype interviu cu comisia de admitere a scolii


Taxe de studiu

Pentru elevii straini in regim de full boarding, taxa de studii la Queen Еthelburga's variaza intre 15.140-15.985£/an, in dependenta de anul de studii.

Informatie actualizata la zi, veti gasi pe site-ul colegiului.


Cazare

Scoala dispune de facilitati excelente de cazare. Campusul este proiectat foarte reusit, iar intre peretii frumoaselor cladiri istorice se ascund locuinte echipate ultramodern. Conditiile de studiu si trai aici ar putea fi invidiate de orice scoala europeana, avand in vedere ca in constructia si dotarea scolii s-au investit peste 36 mln de lire sterline. Elevii stau cazati in 3 resedinte: Benedict House, Abbey Chambers si Court Apartments – toate considerate a fi cele mai bune din Europa. Toate dormitoarele sunt dotate cu aer conditionat, telefon, TV si Play station, mini bucatarie, baie si wc separat, fax/xerox, aparat de cafea, canapea si masa de calcat/fier de calcat. Elevii au acces si la camere special amenajate de recreere si meditatie, unde pot socializa sau beneficia de asistenta morala/spiritual necesara.


Activitati extrascolare

Cluburile si societatile existente in cadrul scolii cuprind un spectru larg de interese, reprezentand o pate integra a vietii sociale, artistice, sportive si academice a scolii. Elevii pot alege, dupa preferinte, arte, sah, badminton, cor, tehnologii informationa, limbi straine, arta culinara, arta dramatica, inot, dezbateri, volei si aerobica. In weekend se organizeaza diverse excursii, de la vizite la cinema pana la excursii in alte tari/orase.

In scoala activeaza, de asemenea, consultanti in orientare profesionala, care constituie, printre altele, o disciplina academica. In plus, elevii primesc un volum mare de informatii despre orientarea profesionala prin intermediul diferitor programe si aplicatii IT, precum si de la diversi consultanti ce viziteaza, in mod regulat, colegiul.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.