UK

Bexhill College

School/College

Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College Bexhill College

De ani buni, Bexhill College continua sa ofere educatie la cele mai inalte standarde academice tinerilor de 16-19 ani atat britanici, cat si internationali. Datorita rezultatelor remarcabile ale elevilor care promoveaza examenele de A-Levels in proportie de aproape 100%, dintre care 86% cu note A*-C, colegiul isi mentine stabil pozitia in topul celor mai bune scoli din Marea Britanie. In 2015, Bexhill College a fost clasat drept "Good and Improving" de catre Ofsted.
Bexhill College este amplasat in partea de sud a Angliei, in pitorescul Bexhill on Sea, la doar 65 mile de centrul Londrei (1,5 ore cu trenul) si 30 mile de Brighton (50 minute cu trenul). Campusul scolii este unul foarte modern si bine-echipat. Facilitatile academice, sport si media exceptionale sunt amplasate in imediata apropiere unele de celelalte, pe un teritoriu de 5.6 ha, elevii nefiind nevoiti sa calatoreasca catre alte sedii, ceea ce le asigura in totalitate comfortul si siguranta.

In campusul Bexhill veti gasi mai multe complexe sport, sali si terenuri pentru football, tennis, rugby, hockey s.a., precum si o sala de forta recent renovata, bazin de inot, studiouri de film, dans si muzica, department media, propriul teatru (cu 200 locuri pentru spectatori), salon de frumusete, cafenele, biblioteca, sali de clasa si laboratoare stiintifice, toate echipate cu tehnica de ultima generatie etc.


Programe de studiu

Pre-A Levels (pregatire pre-liceala)

Este un program intensiv de pregatire academica pentru admitere la ciclul liceal (A-Levels) in Marea Britanie. Cursul presupune atat ore intensive de engleza in context academic, cat si initiere in sistemul de invatamant britanic.

Durata programului: 6 luni

Start date: Ianuarie

Nivel de engleza cerut: minim IELTS 4.5 sau echivalentul


A-Levels (studii liceale)

Durata studiilor liceale in scolile din Marea Britanie este de 2 ani, pe parcursul carora elevii studiaza min. 3 sau max. 4 materii scolare, urmand sa sustina pe final de program un examen national numit A-Levels (echivalent cu Examenele de Bacalaureat in Moldova si Romania). Diploma A-Levels este unica calificare nationala in sistemul educational pre-universitar britanic, care permite accesul direct in anul I de facultate atat in UK, cat si in alte 185 de tari ale lumii.

Una din caracteristicile esentiale ale acestui program consta intr-o specializare (orientare profesionala) timpurie, astfel nici o materie din cele 3-4 alese (din peste 50 propuse la libera alegere) de elevi nu este obligatorie si materiile se aleg atat in functie de abilitatile fiecarui elev, cat si tinand cont de facultatile spre care acesta va accede mai tarziu.

Durata programului: 2 ani

Start date: Septembrie

Nivel de engleza cerut: minim IELTS 5.5 sau echivalentul


International Foundation Year (studii pre-universitare)

Acest program reprezinta o etapa premergatoare admiterii la facultate (Licenta) in universitatile din Marea Britanie. Cu o durata de un an academic, acesta este un program de studiere intensiva a limbii engleze si a unui domeniu de specializare ales, destinat studentilor internationali care nu intrunesc conditiile minime de admitere in anul I de facultate in UK.

Promovarea examenelor la final de program garanteaza admiterea ulterioara la una din peste 180 de universitati din Marea Britanie si nu numai.

Durata programului: 1 an

Start date: Septembrie

Nivel de engleza cerut: minim IELTS 5.0 sau echivalentul


Short Term Courses (programe scolare)

Aceste programe sunt alegerea perfecta pentru cei care vor sa experimenteze viata de elev intr-o scoala tipic britanica, unde vor studia aceleasi subiecte ca si colegii lor englezi. Bexhill College ofera cateva programe de termen scurt:

Study Semester
(cu durata de 5 luni si inceput in Septembrie sau Februarie)

Study Term
(cu durata de 3-4 luni si inceput din Septembrie, Ianuarie sau Aprilie)

Tasters
(cu durata de 1-8 saptamani si desfasurare intre Septembrie si Iulie)

Nivel de engleza cerut: minim IELTS 4.5 sau echivalentul


Taxe de studiu

Taxa de scolarizare la Bexhill College depinde, de regula, de tipul programului de studii ales si de viza de resedinta a studentului.

Study Programme
EU students
Non-EU Students

Pre-A-Levels
3.780£/6 luni
3.780£/6 luni

A-Levels
2.500£/an*
7.455£/an*

7.455£/an
7.455£/an

 

*in cazul programelor cu durata de 2 ani, taxa de scolarizare pentru al 2-lea an se poate modifica.

 

Cazare

Bexhill College ofera elevilor sai 2 optiuni de cazare: resedinta scolii si familii-gazda. Resedinta este amplasata la doar 2 minute de sediul scolii si ofera cazare in camere mobilate cu baie separata sau cu una comuna pentru doua. Sufrageria, salonul, bucataria, spalatoria si gradina sunt comune pentru toti. De asemenea, este disponibila optiunea pensiune completa, care costa 795£/semestru si care include dejun si cina in resedinta, pranz la pachet si un set de lenjerie pentru pat. Costul cazarii in resedinta: de la 135£/saptamana.

In familiile-gazda, elevii stau cazati cate unul sau cu 1-2 colegi de alta nationalitate. Gazdele ofera toate conditiile necesare pentru studiu si, daca elevul alege asemenea optiune, 3 mese in zi. Toate familiile sunt vizitate regulat de un International Student Officer, pentru a se asigura ca elevii locuiesc in comfort si siguranta. Costul cazarii in familie: de la 95£/saptamana (fara mese incluse) sau de la 125£/saptamana (pensiune completa).


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.