UK

Reading College

School/College

Reading College Reading College Reading College Reading College Reading College Reading College Reading College Reading College Reading College Reading College Reading College Reading College Reading College

 • RO
 • RU

Reading College este parte a celui mai prestigios si dinamic grup educational ACTIVATE Learning, alaturi de Banbury and Bicester College si City of Oxford College.

Reading College este o institutie de inavatamant ultra-moderna, mereu in pas cu progresul tehnologic si cu cerintele pietii de munca, atat la nivel local, cat si international. Pe parcursul existentei sale, colegiul si-a castigat o reputatie solida in randul studentilor, angajatorilor si al altor parti co-interesate datorita mentinerii constante a celor mai inalte standarde academice si profesionale si a respectarii angajamentului sau de a lansa specialisti calificati care sa corespunda necesitatilor intreprinderilor industriale moderne.
Cu o populatie de peste 230.000 de locuitori, Reading este unul dintre cele mai mari orase din Marea Britanie si este renumit in industria IT, datorita corporatiilor globale Microsoft, Cisco si Symantec, amplasate in regiune. Cunoscut drept una din Top 10 destinatii de shopping ale UK, Reading ofera mai mult decat zile de shopping excelent, locuitorii orasului si turistii avand acces la peste 800 de monumente si cladiri istorice, reteaua de restaurant Michelin Star, 2 trasee nationale, privelisti pitoresti pe malurile raului Thames, teatre si galerii, Madejski Stadium (care gazduieste Reading Football Club si London Irish Rugby Club) si, bineinteles, Reading Festival, organizat anual la sfarsit de august.

Reading College ofera conditii de studii excelente intr-un campus ultra-modern, dotat cu toate facilitatile necesare pentru ca studentii sa-si poata pune in practica cunostintele teoretice. Campusul gazduieste peste 6.000 de studenti, cu un procent impunator de tineri veniti din toate colturile lumii. Colegiul se specializeaza in engineering si computer science, fiind alegerea perfecta pentru cei pasionati noile tehnologii si tehnica in general.


Programe de studii si Conditii de admitere


A-Levels – program echivalent cu doi ani de liceu, dupa absolvirea caruia elevii pot aplica la oricare din universitatile britanice, direct in anul I de studii. Este un program foarte popular in randurile elevilor internationali care intentioneaza sa-si urmeze studiile universitare in UK. Programul este disponibil pentru elevii care au absolvit deja studiile gimnaziale (9 clase) in tara de origine, au cel putin 16 ani impliniti la momentul inceperii studiilor la colegiu si un nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 5.5.

Vocational Learning – programe de studii profesionale in diverse domenii, cu durata de 2 ani. Acestea sunt orientate mai mult practic si ajuta studentii sa-si dezvolte abilitatile necesare pentru a activa in domeniul studiat imediat dupa absolvire si/sau sa-si continue studiile universitate, aplicand direct in anul I. Programul este disponibil pentru elevii care au absolvit deja studiile gimnaziale (9 clase) in tara de origine, au cel putin 16 ani impliniti la momentul inceperii programului de studii si un nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 5.5.

International Foundation Programme (IFP) – program de studii pre-universitare, cu durata de 1 an, destinat celor care necesita o pregatire specializata pentru admiterea ulterioara la studii in universitatile britanice. In cadrul acestui program studentii isi vor perfecta cunostintele de limba engleza si vor face concomitent studii in domeniul de specializare ales, cu progresie spre facultatile relevante. Studentii internationali trebuie sa aiba cel putin 17 ani si 11 clase absolvite in tara de origine la momentul inceperii programului de studii, precum si un nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 5.0.

University Level Programmes – programe echivalente cu primii 2 ani de studii universitare, dupa absolvirea carora studentii se pot angaja direct in campul muncii si/sau isi pot continua studiile (inca un an) la una din universitatile britanice pentru a obtine diploma de licenta. Studentii internationali care intentioneaza sa urmeze un asemenea program trebuie sa aiba studii medii complete (Diploma de Bacalaureat) in tara lor de origine si un nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 6.0.


Taxe de studii


Taxele de scolarizare la Reading College depind direct de programul de studii ales (vocational or university level programmes, IFC, A-Levels etc.) si de cetatenia studentului (EU sau non-EU) si se pot modifica de la an la an. Astfel, pentru studentii internationali (non-EU) taxele variaza intre 6.300£ si 15.000£ per an. Pentru studentii EU este disponibil programul de ajutor financiar din partea Guvernului Britanic pentru acoperirea taxelor de studii.


Cazare


Pentru minori optiunea perfecta de cazare ramane a fi familia-gazda, in cadrul careia, odata integrat, elevul va beneficia de conditii de trai similare celor de acasa si va avea posibilitatea de a-si perfectiona incontinuu abilitatile de comunicare in engleza.

Cei cu varsta de 18+ ani, care prefera sa-si poarte singuri de grija, pot opta pentru cazare in resedinta studenteasca (ON sau OFF Campus) sau sa inchirieze o camera/apartament in oras.

Indiferent de tipul de cazare ales, studentii trebuie sa se asigure din timp cu o locuinta, luand in consideratie faptul ca in ajun de inceperea semestrului de studii sansele de a gasi ceva convenabil sunt considerabil mai mici.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.