UK

Cardiff Sixth Form College

School/College

Cardiff Sixth Form College Cardiff Sixth Form College Cardiff Sixth Form College Cardiff Sixth Form College Cardiff Sixth Form College Cardiff Sixth Form College Cardiff Sixth Form College Cardiff Sixth Form College Cardiff Sixth Form College Cardiff Sixth Form College Cardiff Sixth Form College

Cardiff Sixth Form College (CSFC) este o institutie privata relativ tanara, inaugurata in 2004 si situata in orasul Cardiff, capitala Wales (Tara Galilor, UK). Colegiul are o reputatie academica excelenta si ocupa cu regularitate unul dintre primele locuri in clasamentul scolilor cu cele mai bune rezultate la examenele A-levels. Numai in anul 2011, 98% dintre elevi au obtinut notele A* si B, dintre care 80% au luat numai A* (nota maxima). In 2009, colegiul a fost clasat drept cea mai buna scoala-internat din Anglia.

Elevii au privilegiul de a fi instruiti numai de profesionisti, multi dintre care au o experienta bogata in desfasurarea examenelor nationale si care acorda un sprijin deosebit de important in selectarea universitatii si procesul de admitere. Obiectivul principal al scolii este sa asigure elevilor conditiile necesare in care acestia sa-si dezvolte potentialul si sa obtina rezultate maxime. Colegiul se mandreste cu evolutia profesionala a elevilor sai, care sunt, in mod traditional, admisi la cele mai solicitate specializari de la cele mai prestigioase universitati, inclusiv Cambridge si Oxford. Programele suplimentare si experienta profesionala dobandita prin stagii practice fac din alegerea profesiei o decizie usoara si absolut constienta.

CSFC are un sistem bine organizat de tutori, care faciliteaza integrarea elevilor in viata de internat. Predarea in clase mici, abordarea individuala si numeroasele activitati extrascolare sunt o garantie pentru parinti in ceea ce priveste investitiile facute. In procesul de invatare, elevii sunt sfatuiti cum sa-si utilizeze eficient timpul de pregatire. Ei dobandesc abilitati de invatare, negociere, gandire critica, se pregatesc pentru examene, invata sa ia notite, sa scrie rezumate, metode de citire si memorare rapida etc. La sfarsitul fiecarui curs se sustin examene preliminarii, iar temele regulate si participarea activa in procesul de invatare contribuie la reusita finala.
Campusul scolar ocupa o suprafata de 4 ha si include sali de clasa moderne cu table interactive, internet Wi-Fi, sali de muzica cu pian si diferite instrumente muzicale, sala multimedia cu video si DVD, doua laboratoare de chimie, unul de fizica si unul de chimie, biblioteca cu peste 28.000 volume etc.

Incepand cu septembrie 2014, CSFC a deschis inca un campus in renumitul oras universitar Oxford. Campusul este localizat chiar in centrul orasului, intr-o cladire moderna, cu toate facilitatile necesare. Studentii stau cazati intr-o cladire special amenajata pentru necesitatile acestora, cu camere individuale en-suite, conexiune WiFi si supraveghere permanenta. Aplicantii la CSFC sunt repartizati ulterior, conform preferintelor sale, la unul dintre cele doua campusuri.


Programe de studiu si cursuri suplimentare

A-levels

Este un program de pregatire academica aprofundata la materiile alese, oferindu-se toate combinatiile posibile, in functie de nevoile individuale ale fiecarui elev. In alegerea materiilor sunt luati in calcul mai multi factori: specializarea urmata la facultate, interesele elevilor, punctele lor forte, capacitatea de a rezolva probleme, de a scrie eseuri si de a oferi idei noi. Colegiul aplica o abordare flexibila in structurarea programului. In primul an se aleg intre 3-5 materii, iar in anul al doilea se continua cu 3. Se ofera si un program intensiv accelerat, care incepe in ianuarie si dureaza 5 semestre in loc de 6. Cei care doresc sa-si mareasca notele pot beneficia de ore recapitulative suplimentare, care sunt prevazute in fiecare semestru. Printre cele mai dorite materii se numara: biologia, chimia, literatura engleza, economia, istoria, dreptul, matematica si matematica superioara, fizica, psihologia, sociologia, afacerile si stiintele religioase, arta, muzica, informatica, tehnologiile informationale si civilizatiile clasice.


Cambridge Pre-U

Este un curs suplimentar de familiarizare a elevilor cu tot ceea ce tine de studierea si admiterea la universitate. Ei invata sa faca cercetare individuala, sa gandeasca exhaustiv, sa identifice relatiile dintre discipline si sa-si creeze un portofoliu pe baza cercetarilor facute. Aceste calificari suplimentare faciliteaza trecerea lor la modul academic de invatare si pregatire.


Curs de pregatire pentru UKCAT si BMAT

CSFC este singurul din Wales care ofera cursuri pregatitoare pentru BMAT (Bio Medical Admission Test) si UKCAT (UK Clinical Aptitude Test), solicitate de universitati pentru admiterea la medicina, stomatologie, farmacie si medicina veterinara. Scopul lor este familiarizarea elevilor cu forma de examinare, consolidarea increderii si dobandirea unor aptitudini practice valoroase prin cursuri de formare specifice, strategii pentru marirea notelor si tehnici de utilizare inteligenta a timpului. Programul include doua activitati de o zi, axate pe rezolvarea problemelor cu aplicabilitate practica si gandire critica. Pe durata cursului, se desfasoara doua examene de proba, in conditii reale de examinare.


Curs de pregatire pentru admitere la Oxbrigde

CSFC ofera pregatire practica pentru interviurile de la Oxford si Cambridge si sustinerea testelor preliminare. Elevii sunt incurajati sa participe la concursuri si olimpiade la diferite materii. Consultantul in dezvoltare profesionala ii familiarizeaza cu procedurile de aplicare. Se recomanda ca elevii sa demonstreze ca detin cunostinte aprofundate si capacitatea de a evalua si a discuta pe teme necunoscute, de a scrie proiecte pe teme legate de etica, politica si mediu inconjurator.


Conditii minime de admitere

- Foaie matricola cu notele din ultimii trei ani

- Test de plasare si scor IELTS 6.5

- Interviu telefonic


Taxe de studiu si burse

Taxe de scolarizare*:

IGCSE – 37.000£/an

A-Levels – 36.000-44.125£/an (in functie de tipul de cazare)

*Aceste taxe se pot modifica in dependenta de anul de studiu.


Taxe suplimentare:

Guardianship (obligatoriu) – 1.500£/an

Uniforma – 213£


Colegiul ofera burse in baza rezultatelor obtinute la disciplinele alese pentru A-levels, a calificarilor de la examinarea nationala si a unui interviu in cadrul colegiului. Elevii trebuie sa demonstreze o etica a muncii si un angajament puternic pentru studiile lor.


Cazare

Colegiul dispune de un camin pentru 46 de elevi, aflat la cativa pasi de scoala. Se ofera 38 de camere individuale, 7 camere duble si 8 studiouri. Toate camerele au baie proprie. Pentru elevii de 17+ ani se ofera locuinte cu chirie, unde, de obicei, locuiesc cateva persoane.


Activitati extrascolare

Activitatile extrascolare sunt concepute si organizate astfel incat sa completeze pregatirea elevilor si sa majoreze sansele de admitere ale acestora la cele mai competitive programe universitare. Colegiul ofera acces la o mare varietate de cluburi si societati, printre care se numara: Societatea tinerilor ingineri, Ambasadorul Bunavointei, cursuri de prim ajutor, Societatea stiintei si tehnologiei, Decoratia ducelui de Edinburgh, cluburi de moda, cultura, dezbateri, cursuri de formare in cadrul unor universitati locale si din strainatate, scoli de vara ce include munca in cadrul unui proiect de cercetare cu doctori sau cercetatori, demonstratii de autopsie, expeditii in scopuri stiintifice, vizite la targuri educationale etc.

Facilitatile sportive includ 5 terenuri de tenis, terenuri de baschet, voley si fotball, 2 sali de dans modern si balet, 3 bazine de inot, sala de fitness si sala de gimnastica.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.