UK

Gordonstoun School

School/College

Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School Gordonstoun School

 • RO
 • RU

Gordonstoun School a fost fondata in 1934, pe un teritoriu de 300 de acri, in localitatea rurala Morayshire, intre Marea Nordului si muntii Scotiei, la 8 mile distanta de orasul Elgin. Regiunea impresioneaza prin peisajul muntos si impadurit, cladiri istorice si plaje cu nisipuri aurii. Dupa toti parametrii, scoala se considera a fi una de elita, fapt confirmat si de familia regala britanica, care a ales aceasta scoala pentru instruirea printului Charles.
"Plus est en Vous" sau "E mai mult in voi (decat credeti)" este motto-ul scolii, care, in peste 80 de ani de activitate, ramane a fi un lider in domeniul formarii personalitatii si fara rivali in ceea ce priveste diversitatea curriculum-ului. Educatia oferita aici se bazeza pe etosul simplu ca "pentru a inflori este nevoie atat de deprinderi de viata, cat si de succes academic". Educatia de la Gordonstoun se mai bazeza pe 4 principii: provocare, responsabilitate, serviciu comunitar si internationalism.

Pe langa cursul academic impozant, adaptat in asa mod, incat fiecare elev sa atinga cele mai inalte rezultate in dependenta de talentele proprii, aici se ofera si un vast program de activitati sportive si creative.

Mai mult de jumatate din elevii scolii exerseaza la diverse instrumente muzicale. Sunt organizate cercuri dramatice. Scoala participa, de asemenea, in mod regulat la cele mai importante concursuri si festivaluri teatrale din Scotia si din afara ei. Pentru copii este organizata si o serie variata de activitati sportive. Scoala dispune de propriul velier pentru antrenamente. Peste 95% din absolventii scolii isi continua studiile la cele mai prestigioase universitati britanice. Totodata, Gordonstoun reprezinta centrul de examinare pentru cei ce aplica la universiatile americane.

In prezent, aici isi fac studiile in jur de 550 de fete si baieti, cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani.


Programe de studiu

GSCE – un program de doi ani, in cadrul caruia studentii invata discipline obligatorii si optionale. Pe langa disciplinele din curricum-ul foarte extins, elevii au oportunitatea de a lua ore de muzica instrumentala si de a urma un curs unic de Cetatenie Sprituala si Internationala. Elevii pot opta pentru mai multe discipline din 4 module academice disponibile: biologia, chimia si fizica, psihologia, matematica, tehnologiile informationale, educatia fizica, limba engleza, istoria, geografia, studii de business, cetatenie spirituala si internationala, limba franceza, germana, spaniola, arta, muzica, studii teatrale, dans, studii media, tehnologie si design.


A-Levels – program de pregatire pentru admiterea la universitate, in cadrul caruia elevii pot alege dintr-o diversitate de materii grupate in 4 blocuri, incepand cu 3 materii in primul an si continuand cu 4 (de obicei, + matematica) in al doilea. Studenti cu rezultate excelente la examenele GSCE, care aspira sa aplice la universitatile de top din Russel Group, pot alege ca a patra disciplina Extended Project Qualification (EPQ). Sunt propuse spre studiu urmatoarele: biologia, chimia si fizica, psihologia, matematica, tehnologiile informationale, educatia fizica, limba engleza, istoria, geografia, studii de business, cetatenie spirituala si internationala, limba franceza, germana, spaniola, arta, muzica, studii teatrale, dans, studii media, tehnologie si design. Scoala elaboreaza in mod continuu noi cursuri si subiecte pentru elevii sai. Aditional la disciplinele curriculare, elevii pot urma cursul de International and Spiritual Citizenship, in cadrul caruia exploreaza convingerile si rolul lor in calitate de cetateni internationali. Optional, studentilor li se ofera si suport in pregatirea pentru examenele de admitere la facultate.


Conditii minime de admitere

– scrisoare de recomandare din partea scolii precedente

– foaie matricola cu notele din ultimii doi ani

– interviu

– unul din urmatoarele examene: Gordonstoun Scholarship Examination (pentru bursa), Common Entrance Examination (examen general de admitere) sau Examen specific pentru cei din scoli cu profil diferit.

Aproape 1/3 dintre elevii scolii beneficiaza de burse, care constau in careva reduceri din taxa de scolarizare. Cei mai buni dintre cei mai buni pot beneficia de o scutire totala de taxa.


Taxe de studiu

Taxele de scolarizare pentru elevii in regim de full boarding variaza intre 11.500-12.765 £/per semestru, in dependenta de anul de studii.

Aditional, se pot incasa plati pentru uniforma scolara, calatorii, lectii individuale, taxe de examinare, excursii extrascolare etc.


Cazare

Elevii stau cazati in unul din cele 9 camine ale scolii, amplasate in jurul campusului, in camere de 1-4 persoane (cei mici in camere de 5-6 persoane), cu baie si wc pe etaj, baietii fiind cazati separat de fete. Camerele dispun de toate facilitatile necesare, cu acces nelimitat la WiFi. In camine sunt camere pentru recreere cu TV si camere pentru oaspetii din celelalte resedinte, spatiu pentru pauze de ceai/cafea. O echipa intreaga de asistenti, lideri si profesori au grija de bunastarea fizica, morala si spirituala a elevilor.

Alimentatia presupune pensiune completa, ce include 3 mese in zi + doua gustari, cu meniu bogat, variat si sanatos.


Activitati extrascolare

Pe langa multitudinea spatiilor destinate diverselor jocuri, pavilioanelor sportive si a traseului de aventuri, elevii au acces la o multitudine de facilitati sportive, cum ar fi peretele de escaladat, tirul, terenurile de squash, centrul sportiv, piscina, pista mare de alergat, terenurile de fotbal si golf, terenul pentru echitatie. Se organizeaza competitii sportive intre camine si cu alte scoli, in cadrul carora se dezvolta un puternic spirit de echipa. Multi dintre elevii scolii ajung in echipe sportive nationale si international renumite.

Gordonstoun incurajeaza toti elevii sa se implice in arta, alaturandu-se echipelor de teatru si muzica din cadrul scolii. Aceasta e unica scoala din Scotia, in care dansul este o disciplina academica, la care studentii sustin examen si obtin, printre altele, rezultate foarte inalte. Aici exista un studiou mare de dansuri, clase de muzica, sali mai mici pentru repetitii, vestiare si un teatru de 200 de locuri, dotat cu echipament performant.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.