UK

Royal Hospital School

School/College

Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School Royal Hospital School

 • RO
 • RU

Situata intr-o regiune rurala pitoreasca din Suffolk, Royal Hospital School este una din cele mai prestigioase scoli private din Marea Britanie, care ofera educatie copiilor de 11-18 ani in cele mai bune traditii academice britanice. Programul academic oferit elevilor valorifica in plina masura toata experienta acumulata de-a lungul celor trei secole de existenta a scolii, tinand si pasul cu schimbarile la zi.

Scoala a fost fondata in 1712, ca parte a spitalului Greenwich, o insitutie caritabila pentru varstnici, infirmi si tineri. Obiectivul acesteia era de a deprinde baietii cu viata navala si aritmetica. La vremea aceea, scoala ocupa cladirea care acum adaposteste Muzeul National Maritim din Greenwich, Londra. Datorita reputatiei stralucite a scolii, numarul candidatilor depaseau cu mult disponibilitatea locurilor pentru elevi, si drept consecinta, in 1933, aceasta s-a mutat in actualul campus din Suffolk.
Convingerea ferma a scolii ramane a fi una foarte simpla: Educatia este o forta eliberatoare. Astfel, atat fetele, cat si baietii, sunt incurajati deopotriva sa se descopere pe ei insisi si sa-si cultive pasiunea pentru viata, pentru ca pasiunea naste scopuri si astfel viitorul elevilor capata limpezime.


Programe de studiu

Midlle School

Obiectivul principal al acestei etape educationale este de a pregati elevii pentru provocarile programelor britanice GCSE si A-Level. Pe langa disciplinele deja studiate, se adauga si altele noi, care au menirea de a stimula si de a largi procesele cognitive ale elevilor. Accentul este pus pe rafinarea metodelor de invatare si pe dobandirea independentei personale. Elevii sunt provocati zi de zi sa gandeasca critic, sa ia decizii in cunostinta de cauza si sa-si valorifice la maxim potentialul. Metodele educationale sunt ajustate in functie de cerintele si abilitatile fiecarui elev. Astfel, elevii vor primi lectii si propuneri de lectura in conformitate cu capacitatile sale de asimilare a informatiei sau vor beneficia de suport suplimentar, in cazul in care necesita unul.


Year 9 sau Pre-GCSE

Acesta este anul de studiu premergator programului GCSE, denumit si Pre-GCSE Foundation Year, pe parcursul caruia elevii urmeaza sa decida in linii generale directiile de studiu viitoare si chiar specializarea universitara. Disciplinele de studio oferite sunt: Engleza, Matematica, Stiinte (Biologie, Chimie, Fizica), Limbi straine (Franceza, Germana, Spaniola), Latina sau Civilizatii clasice (in functie de aptitudinile lingvistice si de experienta anterioara), Geografie, Istorie, Studii religioase, Arte, Design tehnologic, Teatru, Muzica, Thinking Skills si PSHE (Personal, Social and Health Education).


GCSE

La acest nivel educational, alegerea corecta a combinatiei de obiecte de studiu este foarte importanta. Disciplinele selectate vor fi studiate pe parcursul a doi ani premergatori, la finele carora se vor sustine examene publice. Este esential ca acestea sa fie alese in concordanta cu abilitatile, competentele si interesele elevului. Mai mult decat atat, unele discipline studiate la nivel GCSE represinta un avantaj pentru studiile superioare si chiar pentru piata muncii. Royal Hospital School ofera aici servicii de consiliere, ca elevii sa faca alegerea potrivita, reiesind din propriile abilitati si interese. Ca discipline de studiu se ofera Engleza (cei mai multi studiind Limba si Literatura Engleza ca GCSE separat), Matematica, o limba straina (Franceza, Germana, Spanionla) sau Latina, Biologie, Chimie si Fizica, Istorie, Geografie, Studii religioase, Arte, Muzica, Teatru, Design Technology, Civilizatii clasice, PE, Studii Media, Business Studies etc. Acestea sunt revazute si actualizate anual, astfel incat sa fie pe masura cerintelor elevilor.


Sixth Form

Aceasta etapa de studiu este special conceputa pentru pregati elevii de studiile la universitate, oferind noi libertati personale si numeroase oportunitati in materie de activitati culturale, sociale si sportive. Privilegiile merg mana in mana cu responsabilitatile, elevii fiind incurajati sa gandeasca sis a-si gestioneze eficient timpul de studiu.


A-levels

Standardele academice ale scolii la acest nivel educational sunt foarte inalte, insa acestea nu se reflecta doar in rezultatele remarcabile obtinute la examenele finale. De aceea, profesorii si personalul scolii acorda o atentie speciala individualitatii fiecarui elev, cultivandu-le nu doar abilitatile academice, ca si cele personale. Cat despre latura academica, programul A-Level este conceput astfel incat sa fie oferite deopotriva materii traditionale si moderne. De obicei, elevii aleg trei sau patru materii studiate la nivel A2.


Conditii minime de admitere

- Foaie matricola pe ultimii 2-3 ani

- Test la matematica si limba engleza

- Verbal Reasoning test

- Interviu cu unul dintre reprezentantii scolii


Taxe de studiu si burse

The Royal Hospital School presupune taxe de scolarizare cuprinse intre 22.500£ si 28.850£ pentru un an academic. Acestea variaza in dependeta de anul de studiu.

Scoala ofera un numar limitat de burse pentru rezultate academice remarcabile sau pentru talente deosebite in domeniul muzicii, sportului, navigatiei sau artelor.


Cazare

The Royal Hospital School dispune de mai multe resendinte pentru elevi. Cei mai mici, de 11 si 12 ani, locuiesc in camere a cate 6-8 locuri, cei din Year 9 si Year 10 ocupa camere a cate patru locuri, iar cei mai mari au la dispozitie camere duble sau individuale. Toate caminele beneficiaza de facilitati moderne pentru trai, inclusiv spatii comune pentru socializare, jocuri si odihna, precum si spatii linistite pentru studiu, lectura si repetitii muzicale. Elevii din ultimul an de A-Level vor locuiesc in Nelson House, care este conceputa dupa modelul caminelor studentesti. Toate resedintele poarta nume de figuri importante din domeniul naval.


Activitati extrascolare

Sailing Academy. Pentru ca scoala are o indelungata traditie in domeniul navigatiei, elevilor din Year 7 le este oferita oportunitatea de a deprinde arta navigatiei, abilitatile lor fiind dezvoltate de-a lungul urmatorilor ani de studiu. Elevii poarta uniforme navale si studiaza notiunile de baza din domeniul navigatiei.

Muzica. Scoala are o indelungata traditie si in domeniul muzicii. Au fost facute investitii substantiale in acest domeniu, fiind inaugurata Music School, care adaposteste Burns Recital Hall cu 250 de locuri, sali de clasa pentru studierea instrumentelor muzicale si o biblioteca. Ultima achizitie au fost cateva piane de ultima generatie, marca Bechstein. In cadrul scolii, sunt prezente si ansambluri muzicale, precum orchestra Ipswich, Suffolk Senior String Group, Barbershop Group, Brass Ensemble, Saxophone Ensemble, Jazz Band etc. Doritori au si posibilitatea de a face parte din corurile scolii.

Teatru. Spectacolele teatrale sunt adesea realizate in colaborare cu departamentul de muzica. Elevii din clasele mai mari au posibilitatea sa ia note la arta teatrala, care ulterior vor conta la aplicarea pentru studii universitare in domeniu.

Echitatie. Elevii pasionati de echitatie au posibilitatea de a o practica la hergheliile Bylam Livery, parteneri ai scolii, aflati la o distanta de doar cativa kilometri de campus.

Sport. Scoala are echipe puternice de hockey, rugby, netball si cricket. Pe langa acestea, elevii practica si diverse sporturi individuale.

Royal Hospital School dispune de un puternic departament de Art&Design si mai ofera programele Duke of Edinburgh si Combined Cadet Force (CCF).


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.