UK

Bromsgrove School

School/College

Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School Bromsgrove School

 • RO
 • RU

Fondata in 1553, Bromsgrove School este o scoala mixta privata cu regim de zi si de pensiune, situata in imprejurimile superbului orasel Bromsgrove, comitatul Worcestershire. Scoala are o istorie indelungata, primele informatii datand din sec. XVI, vremea dinastiei Stuart. In 1693, sir Thomas Cook doneaza primele cladiri ce fac parte si in prezent din campusul scolar. Scoala este amplasata intr-un parc pitoresc, desfasurat pe o suprafata de 100 de acri. Cladirile construite in epoci diferite si constituie un mix de stiluri arhitecturale.

Datorita investitiilor substantiale infrastructura scolii, Bromsgrove este astazi una din cele mai moderne institutii din regiunea Midlands si ocupa constant primele pozitii in clasamentul celor mai bune scoli englezesti. Ultimele achizitii sunt biblioteca moderna si centrul de arta, design si tehnologii.
In scoala invata numerosi elevi internationali, care au toate conditiile pentru a se integra rapid in atmosfera de campus. Obiectivul principal al scolii este instruirea unor personalitati ambitioase, puternice, cu gandire critica dezvoltata si dorinta de perfectionare continua. Gratie eforturilor comune ale profesorilor si elevilor, scoala se mandreste in ultimii ani cu performante academice deosebite si rezultate excelente la examenele finale (numai in 2010 63% dintre elevi au luat nota maxima A*), precum si cu multi elevi admisi la universitati de elita.


Programe de studiu

GCSE/IGCSE

Cei mai multi elevi se pregatesc trei ani pentru examenele GCSE inainte sa continue cu nivelul urmator de pregatire academica. Elevii se prezinta la 11 examene pentru GCSE. Disciplinele obligatorii sunt limba engleza, matematica, stiintele exacte, religia si, la alegere, limbile moderne. Datorita marii diversitati a disciplinelor, se poate elabora un program individual flexibil, potrivit fiecarui elev. De asemenea, scoala ofera si varianta intensiva de un an (IGCSE) potrivita mai ales elevilor straini care doresc sa urmeze programul IB.


A-levels

Acest program cu durata de doi ani presupune pregatire intensiva pentru admiterea la universitate, urmarindu-se nu doar dezvoltarea academica, ci si cea a abilitatilor de comunicare, a calitatilor de lider, lucrul cu surse de informatii diferite etc. Se ofera un numar mare de discipline, patru in primul an si trei in anul al doilea, cu care elevii se prezinta la examenele de la sfarsitul anului. In nivelul AS este oferit un program unic ce cuprinde o serie de lectii cu scopul imbogatirii cunostintelor si a experientei extrascolare. Toti elevii dobandesc abilitatile de PC necesare si invata sa lucreze cu un software diferit.


International Baccalaureate (IB)

IB este un program recunoscut international, cu durata de doi ani, potrivit pentru elevii ambitiosi, motivati si cu un potential academic ridicat, care doresc sa fie admisi la universitati prestigioase. Elevii studiaza sase discipline la alegere din grupuri diferite, trei dintre acestea fiind la un nivel ridicat (High Level), iar restul – la nivel standard (Standart Level).

Fiecare elev parcurge un curs de formare profesionala in “Teoria cunoasterii”, cu scopul dezvoltarii unei gandiri critice si dobandirii unei imagini de ansamblu a teoriei cunoasterii. La sfarsitul programului elevii urmeaza sa scrie un eseu de 1200-1600 de cuvinte pe o tema prestabilita, nota fiind inclusa in rezultatul general de evaluare pentru diploma de IB.


Engleza ca limba straina (ESL)

Scoala ofera cursuri intensive de limba engleza elevilor al caror nivel nu este sufficient pentru a incepe direct cu programul scolar de baza.


Conditii minime de admitere

-Foaie matricola cu notele din ultimii doi ani

-Teste de limba engleza si matematica pentru toti elevii


Taxe de studiu si burse

Taxele pentru elevii in regim de pensiune se estimeaza la circa 32.430£/an, modificandu-se in dependent de anul de studii.

La Bromsgrove se ofera burse de studiu pentru rezultate scolare bune si talent exceptional in domeniul artei, muzicii si sportului. Candidatii completeaza formulare speciale si se prezinta la examenele de admitere din ianuarie, calificarea facandu-se in functie de rezultatele obtinute. Elevii din anii 9 si 10 sustin examene la limba engleza, matematica, Verbal Reasoning Test si completeaza un chestionar general din partea directorului, care include si un eseu.


Cazare

Bromsgrove ofera conditii de cazare excelente elevilor in regim de pensiune. Fetele si baietii stau cazati separat. Elevii cu varsta intre 13-14 ani sunt cazati, de obicei, in camere cu 2-4 paturi, iar cei cu varsta de 15+ ani in camera duble, cu baie la fiecare etaj. Majoritatea elevilor mari sunt cazati in camere individuale, unele dintre ele cu baie proprie. In anul 2001, cladirea in care sunt cazate fetele a fost extinsa si modernizata, asigurand 20 de camere noi, cu bai proprii, destinate elevelor din cursul superior. La dispozitia elevilor este si un staff medical calificat.


Activitati extrascolare

Pe langa activitatile scolare, elevii au posibilitatea sa participe la diverse manifestari in afara lectiilor din cadrul numeroaselor cluburi si cercuri, care contribuie la dezvoltarea unor competente precum autodisciplina, initiativa, calitatile de lider si altele.

In timpul saptamanii, elevii pot sa studieze suplimentar arta, design, tehnologii, calculatoare, teatru, electronica si muzica, dansuri, echitatie, cricket, sah, bridge, autoaparare, iahting, sa participle la manifestatiile clubului de cinematografie si fotografie, clubul tanarului antreprenor si altele. Elevii merg in mod regulat la concerte, piese de teatru, expozitii si muzee. Sunt organizate si excursii in Europa Centrala si de Est, SUA sau America de Sud.

Sportul este o parte integranta din viata elevilor de la Bromsgrove. Cele mai solicitate sportusi sunt atletismul, criketul, hockey-ul, maratonul, rugby-ul, fotbalul, tenisul, inotul, aerobica si netball-ul. Sunt oferite si alte sporturi precum badminton, baschet, tir, karate, echitatie, iahting, squash, tenis de masa, haltere, etc.

In fiecare an au loc manifestari sportive atat in tara, cat si in strainatate. Pe langa facilitatile sportive de pe teritoriul scolii, elevii pot utiliza si bazele sportive din apropiere. Centrul sportiv al scolii dispune de doua sali de sport, bazin de inot, terenuri de hockey, fotbal si tenis, piste de atletism, teren de squash, sala de fitness, terenuri de golf, etc.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.