UK

Exeter College

School/College

Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College Exeter College

Exeter College este o scoala publica, fondata in 1970 si recunoscuta in prezent drept unul dintre cei mai de top provideri de educatie continua in UK. O institutie de succes, cu standarde inalte, colegiul are intotdeauna in prim plan scopul de a oferi educatie de calitate si sa asigure succesul fiecarui elev in parte. Colegiul a fost calificat repetat cu "outstanding" dupa o inspectie "surpriza" Ofsted in 2012 si, din nou, in 2014. De asemenea, colegiul continua sa ocupe constant pozitii de top in diverse clasamente nationale si internationale, bucurandu-se de o reputatie academica excelenta.
Anual, colegiul gazduieste in jur de 10.000-12.000 de studenti (dintre care o buna parte sunt internationali, proveniti din peste 20 de tari ale lumii) si ofera o gama larga de programe de studiu concepute sa satisfaca toate asteptarile si necesitatile studentilor, provocandu-i sa-si atinga potentialul maxim. Astfel, efortul combinat al studentilor si staff-ului rezulta in note excelente la examenele finale, precum si succese remarcabile in muzica, arta, sport, comunitate si alte interese in afara salilor de clasa.


Programe de studiu

A Levels – calificare britanica traditionala, marcheaza completarea studiilor medii si ofera acces catre programele universitare. Conceput pentru elevi de 16-18 ani, programul are o durata de 2 ani, pe parcursul carora sunt studiate 3-4 discipline la alegere din cele peste 40 disponibile: traditionale precum Matematica, Biologia, Engleza si Istoria sau mai noi ca Psihologia, Dreptul si Film.

Pentru cei care nu intrunesc conditiile de admitere la acest nivel de studiu, sunt disponibile cursuri de pregatire Pre A Level.

International Baccalaureate – o alternativa la un curs complet de A Levels, IB este o calificare recunoscuta international si presupune studierea a 6 discipline printre care Engleza, Matematica, Stiinta, o limba straina moderna si disciplini ce tin de arta si stiinte umane.

Vocational Courses – o alta calificare echivalenta cu cea A Levels, care pe langa acces la universitate mai permite si angajarea directa in campul muncii pe final de studiu. Urmand un asemenea program, studentii acumuleaza experienta reala in domeniul ales, dezvoltand abilitatile practice necesare pentru o ulterioara angajare, precum si cunostinte toretice necesare pentru continuarea studiilor la nivel universitar.

International Foundation Diploma – program cu durata de 1 an, cu progresie ulterioara in anul I de facultate. Cursul este conceput pentru cei care au nevoie de pregatire suplimentara pentru a fi admisi la facultatea aleasa si presupune o introducere in domeniul de studiu ales, precum si imbunatatirea nivelului de Engleza si Matematica.

University Level Courses – programe universitare precum Aircraft Engineering, Business si Computing, oferite de Exeter College in colaborare cu mai multe universitati-partenere, studentii avand acces la educatie de calitate inalta, facilitati moderne, grupuri mici de studiu, orar flexibil intr-un campus vibrant si taxe de studiu relativ mai mici decat la multe universitati.

English Language Courses – oferite aditional pe langa programele academice, focusate pe imbunatatirea nivelului de engleza si pregatire, in paralel, de sustinere IELTS cu un scor necesar pentru progresie la urmatorul nivel de studiu.

Summer School in Exeter


Conditii minime de admitere

Pentru programele pre-universitare (A Levels, IB, Vocational, Foundation):

+ varsta 16+ ani si 10 clase absolvite

+ tabel cu note din anii precedenti de studiu

+ nivel minim de engleza echivalent cu IELTS 5.5


Pentru programele universitare:

+ Diploma de Bacalaureat

+ nivel minim de engleza echivalent cu IELTS 6.0

+ alte conditii suplimentare in dependenta de facultatea aleasa


Taxe de studiu

Pentru studentii EU, taxa de studiu este in marime de 3000 GBP/an.

Pentru studenti internationali (non-EU), aceasta variaza in dependenta de programul ales:

A Levels – 7700 GBP/an

International Baccalaureate – 7995GBP/an

Vocational Courses – 7700 GBP/an

International Foundation Diploma – 7995 GBP/an

University Level Courses – de la 8500 GBP/an

Informatie actualizata la zi despre alte taxe suplimentare gasiti in pagina de site a universitatii.


Cazare

Exeter College are grija de studentii sai si ofera diverse optiuni de cazare potrivite pentru toate gusturile si bugetele de familie. Studentilor inernationali de 16-18 ani li se recomanda cazarea in familii-gazda. Toate optiunile sunt amplasate la cel mult 30 minute distanta de campus si presupun cazare in camere de 1 persoana, cu 3 mese in zi (lunch la pachet in timpul saptamanii) + toate facilitatile necesare pentru un trai confortabil. Costul cazarii se estimeaza la 130 GBP/saptamana.

Informatie actualizata la zi puteti gasi in pagina de site a universitatii.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.