UK

Felsted School

School/College

Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School Felsted School

 • RO
 • RU

Scoala de tip pensiune Felsted School a fost fondata in 1564, in satucul pitoresc Felsted, in apropierea orasului Chelmsford si a orasului universitar Cambridge, la doar o ora distanta de Londra. Institutia are o reputatie academica excelenta, printre absolventii sai numarandu-se si fiul lui Oliver Cromwell.

Teritoriul scolii impresioneaza prin frumusetea sa, edificiile in stilul epocii tudoriene armonizeaza perfect cu cladirile secolului 19 si constructiile moderne. Scoala se mandreste cu dotarile sale sportive, care includ numeroase terenuri sportive, piscine interioare si exterioare incalzite, sali de sport, 25 de terenuri de tenis, faimoasa Scoala de Muzica si o sala de spectacole complet echipata.

Cu o mostenire de peste 454 de ani, scoala Felsted este una dintre cele mai vechi si apreciate scoli din Regatul Unit. Aici isi fac anual studiile 430 de elevi, cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, dintre care 55 sunt straini. Profesorii experimentati lucreaza in perechi, familiarizand studentii cu diverse metode de predare. In fiecare saptamana, elevii sustin teste, iar la sfarsitul programului primesc un raport cu note si diploma.
Studierea la Felsted permite elevilor sa obtina o pregatire academica solida si, totodata, sa cunoasca tara, traditiile si sa lege noi prietenii. Scoala ofera o educatie holistica, ce dezvolta caracterul fiecarui copil, clase mici, curriculum foarte vast, o pregtire excelenta pentru admitere la universitate si o reputatie sportiva nationala.


Programe de studiu

GCSE. In cadrul acestui program, elevii studiaza cateva discipline de baza: limba si literatura engleza, matematica si stiintele. Copiii pot alege intre a studia stiinte separate, alegand “stiintele” ca optiune sau Combined Science (o combinatie intre fizica, biologie si chimie). Celelalte 4 discipine optionale permit elevilor sa-si creeze singuri programul, in dependenta de abilitati si interese ulterioare de studii: limba franceza, germana, latina, civilizatia clasica, geografia, istoria, teologia, etica, filosofia, arte si design, tehnologii informationale, dramatizare si muzica.


A-Levels. In cadrul acestui program elevii sunt incurajati sa citeasca pe o scara mai larga, sa abordeze studierea in mod autonom si sa supuna provocarii conceptele ce le sunt prezentate. Sunt studiate 3 subiecte obligatorii in primul an si 4 – in cel de-al doilea si se realizeaza un proiect Extended Project Qualification (EPQ). Alegerea subiectelor este una foarte importanta si depinde de aspiratiile de cariera si personale ale fiecarui elev. Se ofera 30 de subiecte: arte si design, biologie, business, chimie, civilizatie clasica, tehnologii informationale, design si tehnologie, dramatizare si teatru, economie, literatura engleza, geografie, guvernari si politici, istorie, istoria artelor, limba latina, matematica, matematica superioara, limbi straine moderne, muzica, educatie fizica, fizica, psihologie, teologie, etica si filosofie.


International Baccalaureate. O alternativa a programului A-Levels, ce reprezinta o cale de acces direct la universitatile britanice si internationale si ofera o pregatire excelenta pentru invatamantul superior. Rigoarea intelectuala a programului si oportunitatile curriculare extinse pregatesc elevii sa devina o parte activa a lumii din afara scolii, oriunde s-ar afla. In cadrul programului elevii studiaza trei discipline de baza: The Extended Essay, Creativity, Activity, Service (CAS), Theory of Knowledge si inca cate un subiect din cele 6 module academice: limba A, limbi straine, stiinte umaniste, stiinte, matematica si arte.


Scoala de vara (pentru elevi de 9-17 ani).


Conditii minime de admitere

‒ Foaie matricola cu notele din ultimii doi ani

‒ Rezultate academice bune

‒ Examene de admitere (cultura generala, limba engleza si matematica)

‒ Skype interview cu administratia scolii


Taxe de studiu

Taxa de scolarizare pentru elevii in regim de full boarding este de £35.985/an.

Cheltuieli suplimentare: carti, taxe de examinare, sport, cumparaturi, societati, activitati muzicale etc.

Candidatii cu rezultate inalte la examenele de admitere vor fi incurajati sa aplice pentru bursa academica si bursa Hunter&Wallis Academic Scolarship, care consta in reduceri de 20% din taxa anuala de scolarizare.


Cazare

Elevii sunt cazati in resedinte studentesti, care reprezinta in esenta "inima scolii", locul perfect pentru studiu, relaxare, snack-uri si somn. Toti elevii sunt cunoscuti, sprijiniti si indrumati de staff experimentat, format din director, asistent, tutore si matroana. Camerele sunt de una sau mai multe persoane, cu baie si wc pe etaj. Fiecare etaj dispune de camere de recreere cu TV si de bucatarie. Serviciul de spalatorie de pe teritoriul campusului este valabil 4 zile pe saptamana.

Alimentatia: pensiune completa, cu 3 mese principale in zi si snack-uri, toate bucatele fiind gatite pe loc.


Activitati extrascolare

Pentru cei din Felsted este important ca fiecare copil sa-si gasesaca propria inspiratie si sa paraseasa scoala cu interese si talente care-i vor implini viata si il vor sustine fizic si spiritual. Din aceasta perspectiva, activitatile co-curriculare sunt grupate pe departamente: sport, muzica, drama, arte, design si tehnologie, scoala padurii, tehnologii informationale.

Felsted are o reputatie de invidiat atat pe plan local, cat si national, in ceea ce priveste echipele sale sportive, antrenorii inalt calificati si excelenta sportiva. Aici se practica ca sporturi de baza: rugby, cricket, hochei si tenis pentru baieti si netball, hochei, cricket si tenis pentru fete. In plus, exista o serie de activitati sportive aditionale, cum ar fi inot, squash, aerobica, polo, fotbal, atletica, golf, echitatie etc. Toti elevii sunt implicati in activitati musicale: canta in cadrul capelei, participa la concursuri de cantece intre camine/ligi sau fac parte din diverse orchestre, band-uri si ansambluri muzicale. Tot la Felsted, elevii au posibilitatea de a participa la spectacolul anual, familiarizandu-se atat cu procesul de dramatizare/teatralizare si montare, cat si cu multitudinea aspectelor tehnice conexe.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.