UK

Chigwell School

School/College

Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School Chigwell School

 • RO
 • RU

Chigwell School a fost fondata ca scoala latina in 1629 de catre Samuel Harshnet, rector adjunct al Universitatii Cambridge si arhiepiscop de Canterbury. Unul dintre cei mai cunoscuti elevi ai scolii, William Penn, este fondatorul statului american Pennsylvania. Motto-ul scolii: “Gaseste-ti drumul ori repara unul”. Datorita localizarii excelente, istoriei si traditiilor indelungate, Chigwell a dobandit o mare popularitate in mediul academic. Aceasta este o scoala a contrastelor, exprimate prin numarul relativ mic de elevi si campusul scolar ce ocupa o suprafata de peste 70 de acri, amplasarea provinciala si apropierea de Londra cosmopolita, dotarile de ultima generatie si trecutul istoric bogat.

Scoala se afla in partea de nord-est, la numai 10 mile, de centrul Londrei, cu acces la metrou. Infrastructura scolii include unitati scolare, departament stiintific cu laboratoare moderne de fizica, chimie si biologie. Mai e si centrul de arta teatrala si dramaturgie, deschis oficial in 2004, care include teatrul cu 150 de locuri, ateliere, avanscena, sali de clasa si studiouri, precum si un foaier spatios, potrivit pentru repetitii. Scoala de muzica Walde utilizeaza cele mai noi tehnologii IT pentru compozitie si inregistrare de sunet. Majoritatea concertelor si evenimenelor muzicale se desfasoara in cladirea New Hall, care este folosita si pentru reuniunile scolare zilnice. Biblioteca Swallow este amplasata intr-o cladire veche autentica, in apropiere de intrarea principala si administratie si include un numar impresionant de carti, DVD-uri si calculatoare. Centrul de arte a fost deschis initial in 1981 de catre Regina-mama, ulterior a fost extins si ofera, la momentul actual, conditii excelente pentru arta, design si tehnologii, incluzand si o sala de expozitii. Complexul sportiv detine o sala multifunctionala si centru de fitness, dotata cu echipament modern necesar antrenamentului si mentinerii unei stari fizice bune. In apropiere este cladirea cu sala de gimnastica si terenuri pentru diferite sporturi. Masa se serveste in cantina spatioasa si in Swallow Room. In capela scolii se tine atat slujba, cat si repetitiile corului si festivalul anual al florilor.
Misiunea principala a scolii este buna educare, iar programul academic bine conceput include toate activitatile care contribuie la dezvoltarea intelectuala, personala, sociala, fizica, spirituala si morala a elevilor. Scoala lucreaza in stransa colaborare cu parintii, fapt care contribuie considerabil la obtinerea bunelor rezultate. Elevii sunt invatati sa lucreze intens si sa se raporteze cu seriozitate la obligatiile lor, iar profesorii – care cei mai multi sunt absolventi Oxbridge – acorda pentru asta tot sprijinul necesar. Cel putin 8% dintre absolventii scolii sunt admisi la universitatile Oxford si Cambridge, UCL, LSE si Imperial College. Elevii internationali sunt parte integranta a scolii si au la dispozitie mentori personali – elevi englezi, care ii ajuta sa se integreze rapid la viata de internat. Pentru a depasi bariera lingvistica, sunt asigurate cursuri suplimentare de engleza prin pregatire individuala, care au loc dupa activitatile scolare.


Programe de studiu

Junior School (7-13 ani)

Scoala primara a fost deschisa in 1976 si ofera cursuri la zi, scopul sau principal fiind sa asigure dezvoltarea continua a intereselor copiilor in diferite domenii, sa ofere cunostintele de baza la fiecare materie si sa asigure o succesiune spre educatia ulterioara.


GCSE (13-15 ani)

Cursurile din cadrul acestui program se desfasoara in cladirile denumite dupa numele celor mai celebri absolventi ai scolii: Caswalls, Lambourne, Penn’s si Swallow’s. In 2010, notele maxime de A* si A au fost luate de 80% din elevi, 45% dintre care au obtinut doar A*.


A-levels (16-18 ani)

Acesti ultimi doi ani din invatamantul secundar sunt foarte importanti, intrucat pe parcursul lor elevii dobandesc un mai mare simt al responsabilitatii si discernamant. In primul an, cei mai multi aleg sa studiaze patru materii si in al 2-lea – trei, cei mai ambitiosi alegand cinci materii. La alegere se ofera matematica obisnuita si avansata, economie, geografie, istorie, literatura, chimie, fizica, biologie, organizare statala si politica, limbile franceza, germana, rusa si spaniola, teatru, design si tehnologii, calculatoare, muzica, stiinte religioase si educatie fizica. Matematica, economia si geografia se numara printre disciplinele la care majoritatea elevilor iau note maxime (A* si A).

In cadrul acestui program elevii dispun de o libertate mai mare, dar, in acelasi timp, au mai multe responsabilitati si obligatii. Activitatea acedica este imbinata cu numeroase activitati extrascolare, clasate in functie de interese, iar cursul de pregatire generala familiarizeaza elevii cu un spectru larg de probleme legate de viata socio-politica. Elevii participa la diferite actiuni de binefacere in cadrul comunitatii, la cluburile de arta, iahting sau studiaza istoria cinematografiei. Gratie proiectului ce poarta numele lui Sir Bernard Williams, unul dintre cei mai remarcanti filosofi englezi, absolvent al Chigwell, se organizeaza intalniri si conferinte cu personalitati si specialisti din diferite domenii, care contribuie la largirea orizonturilor elevilor. Scoala pune accent pe pregatirea pre-universitara, iar departmentul de orientare si dezvoltare profesionala asista elevii la selectarea specializarii care sa corespunda cel mai bine posibilitatilor si planurilor lor de viitor.


Conditii minime de admitere

• Foaie matricola cu notele din ultimii doi ani

• Examene la engleza, matematica si la materiile din A-levels

• Scrisoare de motivatie si interviu


Taxe de studiu si burse

Elevii in regim de pensiune achita o taxa de circa 26.730£/an.

Scoala acorda burse pentru elevii cu varsta intre 11-16+ ani, ca o recunoastere a performantelor academice, indiferent de situatia lor financiara. Anual, se acorda burse de muzica, arta si dramaturgie elevilor cu talent exceptional.


Cazare

Chigwell dispune de trei camine pentru elevii de 16-18 ani, in care cei internationali locuiesc impreuna cu elevii englezi de varsta lor, care raman in campus pe parcursul saptamanii. Casele separate au dimensiuni relativ mici si ofera un mediu placut si confortabil, asemanator celui familial. Aici elevii invata sa-si organizeze timpul si sa foloseasca eficient resursele scolii. Cea mai veche si mai mare cladire este Grange Court, ce dateaza din sec. al XVIII si dispune de camere comune pentru recreere, bucatarie si sala cu calculatoare. Sandon Lodge are o arhitectura tipic victoriana, este amplasata in apropiere de terenurile scolii si asigura o mai mare libertate si posibilitate a vizitarii evenimentelor culturale din Londra. Hainault House este cea mai noua achizitie, care completeaza ansamblul arhitectural al campusului. Camerele luminoase si spatioase, numeroasele incaperi comune pentru lucru si socializare, gradina mare, unde vara se organizeaza barbeque, ofera conditii de trai excelente.


Activitati extrascolare

Se ofera o mare diversitate de cluburi de interese, majoritatea acestora fiind administrate de elevi. Activitatile practice se desfasoara in centrul de arta ce detine trei studiouri de arte frumoase si design, ateliere de ceramica si sculptura, laboratoare de fotografie si spatiu expozitional. Scoala are trei orchestre, trei ansambluri, opt coruri si cateva grupe mai mici de flaut si rock.

Sportul ocupa un loc important in viata scolii, cu facilitate sportive excelente, inclusiv spatiu de joaca de 500 acri, terenuri cu iarba, bazin de inot, terenuri de tenis si netball, hockey, cricket si football etc. Scoala are o reputatie foarte buna la campionatele nationale de fotbal si cricket, precum si la hockey pentru fete.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.