UK

Caterham School

School/College

Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School Caterham School

 • RO
 • RU

Caterham School a fost fondata in departatul 1811 ca scoala pentru fiii preotilor, din 1890 incepand sa educe si copiii mirenilor. Din 1995 scoala devine una mixta, unindu-se cu scoala de fete Eothen School. Chiar si dupa fuziunea acestor doua institutii scolare de elita s-au pastrat traditiile educarii in spiritul valorilor crestine.
Scoala se afla in comitatul Surrey, intr-o locatie perfecta: zona rurala foarte pitoreasca si in imediata apropiere de Londra. Amplasat pe o suprafata de 80 de acri in campia Hearstone, campusul scolar este in continuu process de extindere si modernizare. Recent s-au costruit un centru sportiv nou, teatru, sala de festivitati si terenuri de joaca si au fost modernizate atelierele de arta, salile de tehnologii informationale, modelaj, fotografie, precum si centrul de tehnologii si design 3D. In vara anului 2006 a fost finalizat un nou bloc academic care gazduieste 13 laboratoare stiintifice si o sala de mese ultra-moderne. In 2008 au fost renovate cladirea in care se afla salile de clasa a elevilor din A-Levels, centrul medical, magazinul scolii, centrele pentru dezvoltare profesionala si salile de recreere.


Programe de studiu

Caterham School ofera o pregatire scolara excelenta in programele GCSE si A-Levels. In ultimii ani, scoala a ocupat constant primele pozitii in topul celor mai bune scoli englezesti cu regim de pensiune. Rezultatele din 2014 confirma prestigiul academic al Caterham. 76% dintre elevi au cel putin 3 note intre A*-B. Statisticile indica faptul ca 83% dintre absolventi sunt admisi la cele mai de top universitati din Marea Britanie, precum Oxford si Cambridge, Imperial College, St.Andrews, University College London si altele.


GCSE (13-15 ani)

Acest program scolar include opt discipline obligatorii si trei optionale. Majoritatea elevilor se prezinta la zece examene la final de GCSE.


A-levels (16-18 ani)

Toti elevii aleg obligatoriu minimum patru discipline in primul an, continuand cu minim trei in cel de-al doilea. Se pune accent pe pregatirea individuala si cercetare, sub conducerea unui indrumator personal si cea a directorului activitatii scolare.


Engleza ca limba straina

Scoala ofera pregatire lingvistica suplimentara elevilor straini, care reprezinta in jur de 12% din numarul total de elevi. In A-Levels, elevii se pregatesc si pentru examenul IELTS.


Conditii minime de admitere

- Foaie matricola cu notele din ultimii trei ani

- Teste la limba engleza si matematica + interviu

- Candidatii pentru A-Levels sustin un test la limba engleza si teste la 3 din cele 4 materii pe care le se vor studia in cadrul programului


Taxe de studiu si burse

Elevii in regim de pensiune din anii 7-11 achita o taxa de circa 29.745£/an, iar cei din cadrul A-Level – 31.359£/an.

Scoala acorda burse de studiu pentru rezultate scolare deosebite si aptitudini artistice sau sportive remarcabile. Marimea bursei de studiu este de pana la 50% din valoarea taxei de scolarizare, iar cele pentru sport si arta – pana la 25%. Candidatii trebuie sa aiba rezultate excelente la limba engleza, matematica si stiinte naturale si sa se prezinte cu succes la examenele de admitere si la interviu. Cei care doresc sa primeasca bursa pentru sport sau arta trebuie sa prezinte o recomandare din partea profesorului de specialitate, portofoliu, diplome sau premii obtinute la competitii si concursuri, precum si dovada implicarii active in cluburile de interese extrascolare.


Cazare

Scoala detine trei camine aflate pe teritoriul campusului scolar: Beech Hanger House, care se afla vizavi de cladirea principala a scolii, in apropiere de complexul sportiv, Townsend si Viney House, care ocupa primul si al doilea etaj al cladirii centrale. Elevii mai mari sunt cazati in camere individuale sau duble, cele mai multe cu baie proprie. Elevii mai mici sunt cazati in camere spatioase, cu 4 pana la 6 paturi.


Activitati extrascolare

Caterham School este renumita prin traditiile sale in domeniul sportului, incercand sa ofere fiecarui elev posibilitatea de a-si dezvolta la maximum calitatile fizice.

Sunt oferite peste 18 tipuri de sporturi printre care rugby, hockey, cricket, baschet, tenis si lacrosse. Elevii pot folosi terenurile de joaca deschise tot anul, precum si centrul sportiv cu bazin de inot acoperit. Antrenorii calificati organizeaza antrenamente de atletism, baschet, badminton, canotaj, cricket, cross, fitness, fotbal, golf, gimnastica, hockey, netball, rugby, iahting, tragere la tir, squash, inot, volei, echitatie, tenis de camp si de masa.

Scoala are si 21 de grupuri muzicale si peste 30 de cluburi de interese, care ofera multiple posibilitati interesante de petrecere a timpului liber. Elevii se pot ocupa de teatru, fotografie, ceramica, balet, dansuri, sah, circ, tesatorie, sporturi acvatice si multe altele, iar cluburile de matematica, chimie, limbi straine, tehnologii informationale si dezbateri sunt locul perfect pentru aprofundarea cunostintelor in domeniu.

De asemenea, pentru elevii in regim de pensiune sunt organizate frecvent excursii la Londra cu vizitarea obiectivelor turistice, petreceri in parcuri de distractii, paintball si altele. In fiecare an se organizeaza o excursie de cinci zile la Paris, Bruxelles sau Amsterdam.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.