UK

City of Oxford College

School/College

City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College City of Oxford College

 • RO
 • RU

City of Oxford College este parte a celui mai prestigios si dinamic grup educational ACTIVATE Learning, alaturi de Reading College si Banbury&Bicester College. Este situat chiar in inima renumitului oras britanic Oxford si este casa unei comunitati numeroase si pestrite de studenti plini de energie, entuziasm si ambitii.

Istoria colegiului incepe cu decenii in urma, timp in care acesta a reusit sa fuzioneze cu alte institutii, sa-si schimbe in mod repetat numele si sa adauge noi si noi programe de studii pe masura ce crestea si se dezvolta, dar misiunea principala a ramas aceeasi: sa schimbe vietile tinerilor spre bine prin intermediul educatiei.
City of Oxford College este un loc de studii de-a dreptul impresionant, in care au fost investiti pe parcursului ultimilor ani circa 6 milioane de lire sterline, studentii beneficiind astazi de facilitati ultra-moderne in cadrul asa-numitului Oxford Lifestyle Centre. Saloane de frumusete, sali de sport dotate cu tehnica de utima generatie, Waterside Restaurant (recent renovat), cafenele, sali pentru evenimente si conferinte, ateliere, laboratoare, studiouri media si, in sfarsit, Students’ Union – toate stau la dispozitia studentilor, unde acestia, dirijati de specialisti inalt calificati, isi pot pune in practica cunostintele teoretice.

Orasul Oxford insusi este un loc minunat pentru studii si trai, renumit in intreaga lume pentru traditiile de secole in sistemul universitar si in sfera culturii. Mii de studenti internationali aleg anual Oxford ca destinatie de studii, savurandu-i arhitectura si peisajele pitoresti, atmosfera vibranta si zecile de activitati de agrement, puse cu darnicie la dispozitia tinerilor.

Altfel spus, City of Oxford College s-a asigurat din start ca studentii sa se simta aici “acasa” si sa gaseasca ceea ce le este intr-adevar pe plac, oferindu-le conditii de studii excelente, programe exceptionale si asistenta unui colectiv didactic dedicat cu trup si suflet in ceea ce face.


Programe de studii si conditii de admitere


A-Levels – program echivalent cu doi ani de liceu, dupa absolvirea caruia elevii pot aplica la oricare din universitatile britanice, direct in anul I de studii. Este un program foarte popular in randurile elevilor internationali care intentioneaza sa-si urmeze studiile universitare in UK. Programul este disponibil pentru elevii care au absolvit deja studiile gimnaziale (9 clase) in tara de origine, au cel putin 16 ani impliniti la momentul inceperii studiilor la colegiu si un nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 5.5.

Vocational programmes – programe de studii profesionale in diverse domenii, cu durata de 2 ani. Acestea sunt orientate mai mult practic si ajuta studentii sa-si dezvolte abilitatile necesare pentru a activa in domeniul studiat imediat dupa absolvire si/sau sa-si continue studiile universitate, aplicand direct in anul I. Ca si in cazul programului A-Levels, studentii internationali trebuie sa aiba studii gimnaziale (9 clase) finalizate in tara de origine, cel putin 16 ani impliniti la momentul inceperii studiilor la colegiu si un nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 5.5.

International Foundation Programme (IFP) – program de studii pre-universitare, cu durata de 1 an, destinat elevilor clasei a 11-a si absolventilor de liceu, care necesita o pregatire specializata pentru admiterea ulterioara la studii in universitatile britanice. In cadrul acestui program studentii isi vor perfecta cunostintele de limba engleza si vor face concomitent studii in domeniul de specializare ales, cu progresie spre facultatile relevante. Studentii internationali trebuie sa aiba cel putin 17 ani si 11 clase absolvite in tara de origine la momentul inceperii programului de studii, precum si un nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 5.0.

Higher Education courses – programe echivalente cu primii 2 ani de studii universitare, dupa absolvirea carora studentii se pot angaja direct in campul muncii si/sau isi pot continua studiile (inca un an) la una din universitatile britanice pentru a obtine diploma de licenta. Studentii internationali care intentioneaza sa urmeze un asemenea program trebuie sa aiba studii medii complete (Diploma de Bacalaureat) in tara lor de origine si un nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 6.0.


Taxe de studii


Taxele de scolarizare la City of Oxford College depind direct de programul de studii ales (A-Levels, IFP, HND etc.) si de cetatenia studentului (EU sau non-EU) si se pot modifica de la an la an. Astfel, pentru studentii internationali (non-EU) taxele variaza intre 6.300£ si 15.000£ per an. Pentru studentii EU este disponibil programul de ajutor financiar Student Finance – un imprumut oferit de catre Guvernul Britanic pentru acoperirea taxelor de studii.


Cazare


Pentru cei care inca nu au 18 ani impliniti, optiunea perfecta de cazare ramane a fi familia-gazda, in cadrul careia, odata integrat, elevul va beneficia de conditii de trai similare celor de acasa si va avea posibilitatea de a-si perfectiona incontinuu abilitatile de comunicare in engleza.

Cei cu varsta de 18+ ani, care prefera sa-si poarte singuri de grija, pot opta pentru cazare in resedinta studenteasca din afara campusului sau sa inchirieze o locuinta in sectorul privat al orasului.

Indiferent de tipul de cazare ales, studentii trebuie sa se asigure din timp cu o locuinta, luand in consideratie faptul ca in ajun de inceperea semestrului de studii sansele de a gasi ceva convenabil sunt foarte mici.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.