UK

Gloucestershire College

School/College

Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College Gloucestershire College

 • RO
 • RU

Gloucestershire College este o scoala de top din Marea Britanie, evaluata recent de inspectia OFSTED ca fiind "good" cu trasaturi de "outstanding" in toate categoriile, subliniind in special mediul sigur si primitor din fiecare campus, predarea captivanta si bine-conceputa si nivelul inalt de motivare a elevilor. Astfel, 90% din studenti spun ca ar recomanda acest colegiu ca destinatie de studiu si 95% afirma ca predarea cursului frecventat de ei e foarte buna.

La momentul actual, Gloucestershire College dispune de 3 campusuri, aplasate in Gloucester, Cheltenham si Forest of Dean, cea mai noua achizitie in care au fost investite sume impunatoare.

Cheltenham este unul din cele mai elegante orase din Marea Britanie. Acesta e renumit prin arhitectura sa, zonele pedestre spectaculoase, scuaruri verzi si multitudine de evenimente culturale, care se desfasoara aici in fiecare an. Dinamic si cosmopolit, orasul atrage anual mii de turisti. Campusul colegiului este amplasat la doar 3 km de centrul orasului, cu acces usor la reteaua de transport public.

Glouchester este un oras vechi, de litoral. Faimoasa catedrala din Gloucester este considerata drept cea mai frumoasa din Marea Britanie, cunoscuta mai ales datorita filmelor despre Harry Potter. Renumitul port orasanesc a devenit muzeu, clasandu-se pe locul I in categoria "destinatii turistice". Orasul are multe locuri care merita a fi vazute, iar gradinile si parcurile verzi constituie cartea sa de vizita.

Glouchester si Cheltenham se afla la o distanta de 2 ore de mers de Londra, 1 ora de Bath si 50 min de Birmingham. Cel mai apropiat aeroport este London Heathrow (2 ore distanta).
In infrastructura si facilitatile campusurilor s-au facut investitii de milioane, in care privintapoate concur cu orice univrsitate. Gloucestershire College dispune de cel putin 2000 de calculatoare, 2 biblioteci, o sala imensa de sport si un fitness centru, teatru, studiou de inregistrare audio si studiou TV. Colegiul ofera conditii ultramoderne pentru studiu: laboratoare stiintifice bine echipate, laboratoare multimedia pentru studierea limbii engleze, table interactive in fiecare clasa etc.

Vizita reginei Elizabeta II, in octombrie 2009, acentueaza o data in plus inaltul statut al scolii. Monarhul s-a intalnit cu studentii colegiului si administratia acestuia si a examinat infrastructura colegiului.


Programe de studiu

Colegiul ofera o varietate larga de programe academice:

GCSE & A-Levels (program scolar)

cursuri vocationale

International Foundation (pregatire pre-universitara)

programe de nivel universitar (National and Higher Diplomas)

engleza ca limba straina (EFL)

scoala de vara (adult sau junior) s.a.


Studiile se desfasoara in cadrul departamentelor:

Arts and Design, Photography, Media, Music and Performing Arts

Business, Administration, Management and Finance

Catering and Hospitality

Construction

Counselling and Wellbeing

Early Years and Health Social Care

Engineering

ESOL, EFL and CELTA

Fashion Academy

Foundation Studies

Hairdressing, Beauty and Holistic Therapies

IT and Computing

Languages

Motor Vehicle

Online and On Campus

Sport, Public Services and Outdoor Adventure

Teacher Training and Education

Travel and Tourism


Conditii minime de admitere

– foaie matricola (cu notele din anii precedenti) sau Diploma de Bacalaureat (in dependenta de nivelul de studii ales)

– certificat de cunoastere a limbii engleze IELTS 5.5 minim


Taxe de studiu

Taxele de scolarizare variaza in dependenta de programul de studii ales, precum si de durata acestuia. Informatie actualizata la zi gasiti in pagina de site a colegiului.


Cazare

Elevii pot opta pentru cazare in:

familie-gazda (pentru minori), costul saptamanal fiind in marime de pana la 170 GBP (in dependent de regim pensiune).

resedinta studenteasca (pentru 18+ ani). Studentii sunt cazati in camere de 1-2 persoane, cu baie si wc comune. In resedinta sunt bucatarii, camere de recreere pentru studenti, unde acestia pot juca ping pong, socializa cu prietenii sau privi TV. Costul chiriei este de 95 GBP/saptamanal, cu conditia incheierii unui contract pe 1 an de studiu. Aditional, studentii achita o garantie (returnabila) de 250 GBP. Alimentatia ramane pe cont propriu: fie gatit, fie la una din cafenelele colegiului.


Activitati extracuriculare

Pe langa programele academice, studentii beneficiaza de un program amplu de activitati extrascolare, de care se ocupa colaboratorii din Departamentul International al colegiului. La inceputul fiecarui semestru se organizeaza, traditional, o petrecere de bun-venit, iar la sfarsit – o serata internationala, in cadrul careia fiecare student isi prezinta tara.

Sportul constituie si el o parte componenta importanta a vietii studentilor. Pe langa numeroasele sectii sportive, frecventate in mod regulat, in campus se organizeaza competitii cu echipele altor colegii. Amatorii competitiilor profesioniste pot vizita meciurile din Liga Campionilor ale clubului de rugby din Gloucester si clubului de fotbal din Cheltenham.

De asemenea, pe parcursul semestrului sunt organizate excursii in Londra, Bath, Bristol, Oxford s.a.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.