UK

Uppingham School

School/College

Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School Uppingham School

Uppingham School a fost fondata in 1584 de catre arhidiaconul de Leicester, Robert Johnson, care este si fondatorul scolii Oakham. La inceputul existentei sale, Uppingham School a fost strans legata de religia crestina, ale carei morala si virtuti constituiau baza educatiei elevilor. Pe parcursul anilor insa, scoala a trecut printr-o dezvoltare si expansiune remarcabila. Cel mai insemnat progres s-a produs in perioada in care la conducerea scolii s-a aflat Edward Thring, ale carui principii si idei inovative in educatie au fost preluate ulterior si de alte scoli din Marea Britanie si pastrate pana in prezent: principiul egalitatii in raportul cu elevii si dezvoltarea personala prin diverse activitati extrascolare. Intr-o perioada in care matematica si stiintele clasice dominau programul scolar, el a introdus mai multe discipline suplimentare, orientate practic, care a dus, intr-un final, la dezvoltarea unei adevarate culturi a muzicii si a sportului in Uppingham.

Situata pe o suprafata de 48 de hectare in orasul Uppingham, centrul Angliei, intre Petersborough si Leicester, Uppingham School este o scoala-internat renumita atat pentru rezultatele academice exceptionale, cat si pentru facilitatile materiale excelente si profesionalismul inalt al intregului staff. Potrivit afrimatiei lui Edward Thring, Uppingham School este un “loc binecuvantat” si se numara astazi printre pionierii in predarea artei, teatrului, designului si tehnologiilor.
In procesul de predare se pune accentul pe obtinerea unor rezultate academice inalte. Fiecarui elev ii este atribuit un mentor personal, care-i monitorizeaza in permanenta progresul academic. De la un an la altul, scoala demonstreaza rezultate la examenele finale din ce in ce mai bune, inregistrand un record in 2011, cand 63% din elevi au luat numai note de A* (nota maxima).

Absolventii Uppingham School isi continua, de obicei, studiile la cele mai prestigioase universitati din Marea Britanie, multi dintre ei alegand o cariera muzicala. In ultimii ani, cele mai populare destinatii universitare au fost Oxford, Cambridge, Newcastle, Bristol, Leeds, Exeter, UCL, Durham, Edinburgh, York si Nottingham. Cele mai solicitate specializari au fost istoria, geografia, istoria artei si filozofia, afaceri si management, un procent considerabil aplicand si pentru limbi straine, stiintele naturii, cadastru si topografie, limba si literatura engleza, medicina si inginerie.

Uppingham School detine trei scoli specializate de muzica, care ofera conditii moderne pentru repetitii si aparataj tehnologic de ultima generatie. Realizarile muzicale exceptionale ale scolii sunt reflectate in rezultatele artistice remarcabile ale absolventilor sai, printre care se numara si Andrew Kennedy, Toby Spence, Douglas Guest, Ben Zander, Charlie Simpson, Elizabeth Atherton etc.

Facilitatile sportive, un alt aspect important al infrastructurii scolii, se intind pe o suprafata de 26 ha si includ terenuri de sport cu gazon natural si artificial (3 terenuri de hockey, 5 terenuri de tennis, terenuri de fotball, rugby, bascket, voley, netball), pista de atletism, perete de catarat si un poligon de tir. Recent, a fost deschis un centru sportiv care dispune de o sala multifunctionala cu 6 terenuri de tennis acoperite, bazin de inot de 25 de metri, sala de fitness, sala de gimnastica, terenuri de squash si studio de dansuri.


Programe de studiu

Anul 9 (13 – 14 ani)

In primul an de liceu, elevii studiaza o gama larga de materii, asigurand elevilor o pregatire intensiva pentru sustinerea cu succes a examenelor GCSE. Rezultatele academice ale elevilor sunt monitorizate in permanenta prin testari periodice, teme si proiecte suplimentare, in scopul largirii orizontului si stimularii creativitatii si a gandirii critice. Un astfel de proiect poate fi de exemplu relatarea unui eveniment important, intamplat recent, descrierea unei tari sau participarea la un program artistic. La fiecare doua saptamani, elevii participa la diverse concursuri interactive, raspunzand la intrebari online despre evenimente actuale, care ii stimuleaza sa citeasca si alte carti in afara celor recomandate de programul scolar.


GCSE (14 – 16 ani)

In cadrul acestui program cu durata de doi ani, elevii studiaza discipline obligatorii in curriculumul national: engleza, matematica si stiinte ale naturii. Suplimentar, se aleg inca trei materii, dintre care cel putin una trebuie sa fie o limba straina (de regula, franceza) sau o disciplina cu aplicabilitate practica. La alegere se ofera arta, biologie, chimie, civilizatii clasice, design si tehnologii, arta teatrala, electronica, limba si literatura engleza, franceza, geografie, germana, greaca, istorie, italiana, latina, matematica, muzica, fizica, stiinte religioase, spaniola. La sfarsit de program, elevii completeaza un chestionar si sustin un test de orientare profesionala, care le ajuta la selectarea disciplinelor de studiu pentru A-levels.


A-levels (16 – 18 ani)

Scoala ofera o alegere foarte buna de materii, care acopera aproape toate domeniile de studiu, facilitand astfel si alegerea viitoarei specializari universitare. Materiile sunt grupate in categorii, majoritatea elevilor alegand patru sau cinci discipline in primul an de studiu, sit rei – in al doilea an. Pentru alegere se ofera istorie antica, arta si design, biologie, afaceri, chimie, civilizatii clasice, design si tehnologii (grafica si rezistenta materialelor), economie, engleza, franceza, geografie, germana, greaca, istorie, (timpurie si contemporana), istoria artei, italiana, latina, matematica, matematica superioara, muzica si tehnologii muzicale, filozofie si stiinte religioase, educatie fizica, politica, spaniola, fizica si stiinte teatrale.


Conditii minime de admitere

- Foaie matricola cu notele din ultimii trei ani

- Teste la matematica si limba engleza

- Interviu academic


Taxe de studiu si burse

Elevii in regim de pensiune achita o taxa de scolarizare de circa 33.999£/an. Taxele suplimentare pot include:

- primul instrument sau curs musical – 378£

- instrument sau curs muzical aditional – 310£

- inchirierea si intretinerea instrumentului – 27£

- lectie privata – 40£


Uppingham School acorda mai multe tipuri de burse care acopera pana la 50% din taxa de scolarizare. Candidatii trebuie sa se prezinte la examene preliminare si auditii. Se ofera burse academice, burse de muzica, arta si design si bursa Edward Thring, adresata elevilor de 13+ ani, care se implica activ in activitatile extrascolare.


Cazare

Vieta elevilor in campus este unicala si extrem de valoroasa pentru dezvoltarea individuala a acestora, caminul fiind nu doar un loc unde se doarme si se mananca, dar si un spatiu in care se leaga prietenii de durata, elevii impartasindu-si sentimentele si problemele cu cei de varsta lor. Campusul are 15 camine moderne si comfortabile – noua pentru baieti si sase pentru fete – educatorii locuind impreuna cu familiile lor alaturi de elevi, creandu-se astfel o atmosfera prietenoasa si destinsa. Masa se serveste impreuna, fapt care sporeste simtul de apartenenta la comunitate.


Activitati extrascolare

Se ofera lectii la toate instrumentele clasice, chitara, cimpoi si canto, inclusiv cursuri tinute de muzicieni renumiti. Scoala are o orchestra clasica, formatie de jazz, ansambluri de camera si cinci coruri. Se ofera un repertoriu bogat de stiluri si genuri muzicale si organizeaza turnee in Koln, Bruxelles, Paris, New York si Hong Kong. In 2007, colegiul a achizitionat o orga noua si a investit substantial in deschiderea celei de-a treia cladiri dedicate pregatirii muzicale, care ofera conditii moderne, sala de repetitii, studiouri de inregistrare si 60 de studiouri amenajate special pentru repetitii la diferite instrumente.

La Uppingham School, arta teatrala nu este numai o disciplina optionala din programa academica, ci si una dintre activitatile preferate de petrecere a timpului liber. Teatrul modern cu o capacitate de 300 locuri ofera conditii excelente pentru exprimarea artistica in cadrul musical-urilor celebre sau pieselor clasice. In 2006, scoala a investit 1,6 milioane de lire sterline in noul studio de drama, ce include o sala pentru piesele de camera, doua sali noi pentru repetitii si un atelier pentru realizarea decorurilor.

Sportul ocupa si el un loc important in viata de zi cu zi a elevilor de la Uppingham School. Echipele scolii participa la numeroase competitii sportive nationale si internationale. Baietii prefera sa joace hockey, rugby, fotball, cricket, tennis si atletism, iar fetele aleg, de obicei, netball, lacrosse, fitness sau gimnastica. De asemenea, se ofera baschet, voley, badminton, turism, tir, scrima, dansuri, aerobica, iahting, golf, squash si inot.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.