UK

King Edward's Witley

School/College

King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley King Edward's Witley

Scoala King Edward's Witley a fost fondata in 1553, in localitatea rurala Surrey din sudul Angliei, pe o suprafata de 100 de acri de peisaj pitoresc si detine un loc aparte in istoria educatiei britanice. Valorile traditionale, facilitatile excelente si numeroasele oportunitati academice, culturale si sportive, au transformat scoala intr-o comunitate fericita, sigura si implicata. Echipa de profesori dedicati si-a luat angajamentul sa ofere educatie de calitate inalta, cultivand abilitati, calitati si interese menite sa ajute elevii sa faca alegeri corecte in viitorul lor de adulti. Bazandu-se pe principiul "o buna educatie este temelia vietii", King Edward's vine cu un curriculum provocator, instigand valori precum studierea independenta, responsabilitatea pentru altii si confruntarea provocarilor. Infrastructura campusului este bine pusa la punct, conexiunea cu Londra si celelalte regiuni ale tarii fiind posibila atat pe cale terestra (cu masina sau trenul), cat si pe cea aeriana.
King Edward's este o scoala co-educationala model, unde fete si baieti de 11-18 ani din diferite tari ale lumii studiaza si locuiesc impreuna, indiferent de mediul social sau cultural din care provin.


Programe de studiu

GCSE (14-16 ani). Pregatirea de doi ani in cadrul acestui program presupune studierea a 8 sau 9 discipline academice + ore suplimentare de limba engleza. In mod obligatoriu se studiaza matematica, stiinte, religie si o limba straina (Germana, Franceza sau Spaniola). Se ofera pentru alegere 3 din urmatoarele subiecte: arta, civilizatia clasica, informatica, dramatizare, o a 2a limba straina, geografia, istoria, limba latina, muzica, educatia fizica sau tehnologia (tehnologie si design sau tehnologie alimentara). De asemenea, se ofera si un curs de Gandire critica.


Pre-A-level sau Pre-Sixth form (15-16 ani). Acest program cu durata de 1 an pregateste elevii internationali pentru a putea incepe mai usor studiile in programul Sixth Form (sau asa-numitul A-levels). Acesta este adaptat nevoilor individuale ale fiecarui elev si, pe langa o pregatire intensiva la limba engleza, se ofera familiarizarea cu disciplinele academice, care vor fi studiate in urmatorul nivel academic.


A-levels sau Sixth form (16-18 ani). Elevii care au ales deja o specializare opteaza pentru programul A-levels. La acest nivel, cei mai multi aleg 4 discipline de studiu in primul an, la care vor sustine examene in iunie si rezultatele carora vor reprezinta 50% din nota finala. Programul fiecarei discipline include doua module, care sunt evaluate la examen. Daca nota finala nu este satisfacatoare, elevii au posibilitatea sa resustina testul. In al 2lea an se continua cu trei discipline, la care ulterior se sustin examene finale. Se ofera si diverse materii optionale precum arta si design, biologie, stiinte in afaceri, chimie, arta teatrala, design si tehnologii, economie, limba si literatura engleza, franceza, matematica, matematica superioara, geografie, istorie, muzica si tehnologii muzicale, spaniola, educatie fizica.


International Baccalaureate (16-18 ani). Acest program impune alegerea unui spectru de 6 grupuri de subiecte: limba si literatura, achizitii lingvistice, individ si societate, stiinte, matematica si arte. Pe langa acestea, elevii studiaza si alte discipline din categoria "core", care cuprinde Teoria cunoasterii (TOK), CAS (creativitatea, activitatea, serviciul comunitar) si tehnica eseului – Extended Essay. Elevii realizeaza cercetari in stil universitar, foarte valoroase pentru studiile lor ulterioare, garantandu-le succesul la universitate.


Conditii de admitere

De la candidati se cere o medie inalta la materiile care se vor studia in A-levels sau la cele care se vor studia la nivel superior in programul IB. Se acorda prioritate aplicantilor care prezinta un raport satisfacator din partea directorului scolii in care a studiat pana la moment.

Aditional, in Ianuarie a anului de admitere se organizeza examene de admitere la matematica si limba engleza + un interviu. Pentru elevii internationali, ce nu au posibilitatea de a se deplasa la King Edward's, se pot face aranjamente speciale pentru acest test (ex. Skype Interview). Este necesara si o foaie matricola cu notele din ultimii doi ani.


Taxe de studiu

Taxele de studiu sunt stabilite per semestru (3 semestre in an) si variaza intre:

5.120-6820£ – program de zi

10.270-10.665£ – program cu boarding

Aditional se achita:

– taxa de inregistrare – 150£

– garantia – 500£

– taxa de acceptare – 300£


Cazare

Situata la o distanta de 50 minute mers cu trenul de Londra, scoala ofera optiuni flexibile de cazare: saptamanal, de 3 ori pe saptamana sau pensiune completa.

Elevii sunt cazati in 8 asa-numite "case": Edward House, Queen Mary House, Elizabeth House, Wakefield House, Queens’ House, Ridley House, Grafton House. Fiecare dintre ele au tutorii lor, deseori profesori ai scolii, acestia locuind acolo impreuna cu familia. Tot aici locuiesc si alti profesori, care contribuie impreuna la crearea unei atmosfere de studiu si de trai unice. Baietii sunt cazati separat de fete.

Aimentatia – pensiune completa. Se ofera 3 mese principale sub forma de bufet suedez si 2 gustari, un meniu sanatos si variat, fiind disponible si optiunile "vegetarian" si "healthy". Sunt oferite feluri din bucataria traditionala, internationala si etnica.

Pe teritoriul scolii exista o cafenea, o spalatorie si camera de cusut.


Activitati extrascolare

Pe teritoriul vast al scolii exista numeroase facilitati sportive, 4 terenuri de badminton, 2 pentru cricket, terenuri acoperite de tenis, baschet si hochei. Pe langa acestea, Centrul Sportiv dispune de o sala mare pentru antrenamente cardio si greutati, piscina, terenuri de squash, 5 terenuri pentru netball si un studiou de dans. Regulat, se organizeaza competitii sportive intre "case" sau cu alte scoli.

Scoala de muzica care activeaza la King Edward's are drept scop sa permita fiecarui copil, indiferent de abilitatile sale musicale, sa experimenteze o gama cat mai larga de muzica si instrumente muzicale. In componenta acesteia intra o clasa de recitaluri, scena, clase de muzica, facilitati de inregistrare, 9 sali pentru predare si practica, o camera pentru orchestra si un depozit pentru instrumente. Pe parcursul intregului an se organizeaza concerte in cadrul scolii si in afara ei, copiii avand posibilitatea de a canta in cadrul corului scoalar sau diverselor ansambluri instrumentale.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.