UK

Concord College

School/College

Concord College Concord College Concord College Concord College Concord College Concord College Concord College Concord College Concord College Concord College Concord College Concord College Concord College Concord College

 • RO
 • RU

Concord College este o scoala internationala, unde invata elevi talentati, ambitiosi si motivati din peste 40 de tari din intreaga lume. Scoala ofera elevilor sai educatie la cel mai inalt nivel, ajutandu-i sa-si largeasca orizonturile si stimulandu-le capacitatea de a gandi independent si de a face cercetare.

Colegiul a fost fondat in 1949 si este amplasat pe o suprafata de 50 de acri intr-una dintre cele mai frumoase regiuni ale Angliei, in apropiere de Shrewsbury, orasul natal al lui Darwin, comitatul Shropshire, West Midlands. Imediata apropiere de aeroporturile internationale Birmingham si Manchester este un avantaj esential pentru elevii internationali.
Anual, se fac investitii substantiale (peste 4 milioane de lire sterline) pentru imbunatatirea infrastructurii campusului. Elevii au la dispozitie sali de clasa dotate cu mobile si utilaje moderne, centru stiintific cu laboratoare si sali special amenajate, sala de teatru, studio de dansuri, complex sportiv si terenuri in aer liber, ateliere de arta, biblioteca bogata, Internet cafe, laborator lingvistic multimedia si centru informatic cu peste 100 de calculatoare, gradina botanica proprie. Pe teritoriul campusului exista si Internet wireless.

Mandria cea mare a Concord College sunt rezultatele remarcabile obtinute la examenele finale, care il situeaza in categoria celor mai bune scoli mixte: 75,5% din elevi au luat note maxime A* si A la A-levels si 81% au luat A* si A la materiile GCSE. Aproape 90% din absolventii colegiului sunt admisi la cele mai de top universitati engleze, printre care Oxbridge, UCL, Imperial College, Warwick, King’s si altele. Elevii demonstreaza rezultate exceptionale si la diverse intreceri nationale si regionale, olimpiade si concursuri, castigang numeroase premii individuale si colective.


Programe de studiu

Concord College mentine standarde academice inalte atat in procesul de studio, cat si in activitatatile extrascolare. Cursurile au loc in grupuri mici, fapt ce permite participarea activa a fiecarui elev. Studiul aprofundat si munca individuala la scrierea referatelor, monitorizate constant de colectivul profesoral foarte competent, constituie garantia rezultatelor exceptionale ale elevilor.


GCSE (13-15 ani)

Acest program scolar cu durata de 2 ani ofera o pregatire generala, care stimuleaza dezvoltarea intereselor elevilor. Se ofera un numar mare de discipline academice precum matematica, engleza si stiintele naturii (chimie, fizica si biologie), tehnologii informationale si calculatoare, si discipline optionale printre care literatura engleza, istorie, geografie, stiinte in afaceri, spaniola, muzica si arta, stiinte relogioase, design si educatie fizica.


A-levels (16-18 ani) – Sixth Form

Elevii de la Sixth Form sunt cei mai numerosi si reprezinta 75% din numarul total. De la acestia se asteapta sa fie hotarati, extrem de motivati, responsabili, independenti si maturi, pentru a se folosi de posibilitatile complexe care le sunt oferite. In cei doi ani se studiaza, de regula, patru sau cinci materii dintre: matematica obisnuita si avansata, biologie, chimie, fizica, economie, drept, contabilitate, istorie, limba engleza si literatura, limbi straine (spaniola si chineza), muzica si arta. Celor care nu au sustinut examenul GCSE la engleza, li se recomanda alegerea lui in A-levels. Elevii au un mentor personal cu care se intalnesc zilnic si care le monitorizeaza progresul, oferindu-le tot sprijinul necesar. Rezultatele excelente la examenele finale ale elevilor, faciliteaza admiterea acestora in oricare dintre universitatile britanice.


Conditii de admitere

Colegiul este extrem de selectiv in admiterea candidatilor. Acestia trebuie sa aiba rezultate academice foarte bune in ultimii doi ani si, preferabil, sa prezinte certificate si diplome de la concursuri, olimpiade si activitati suplimentare la care au participat, precum si recomandari de la scoala actuala. Se recomanda aplicarea din timp – cu doi ani inainte, intrucat numarul de elevii dornici sa invete aici depasesc limita de locuri disponibile.


Taxe de studiu si burse

Elevii in regim de pensiune achita o taxa de circa 34.200£/an (se achita, de obicei, in doua transe egale).

Scoala acorda un numar limitat de burse celor mai buni elevi, valoarea maxima a acestora fiind de 20% din taxa de scolarizare.


Cazare

Concord College este o scoala-internat tipic englezeasca, in care 90% dintre elevi locuiesc in caminele de pe teritoriul campusului sau in satul Acton Burnell, situat la 200 m distanta. Cazarea se face in functie de gen si varsta, in camine moderne cu bucatarii dotate corespunzator si camere comune pentru recreere, pregatire individuala si conversatii cu prietenii. Elevii mai mari locuiesc in camere individuale, iar cei mai mici – in camere cu unul sau doua paturi, baile fiind pe etaj. Au la dispozitie spalatorie, care in timpul saptamanii poate fi utilizata gratuit. Elevii straini au posibilitatea sa ramana in colegiu pe perioada vacantelor intersemestriale, fara taxe suplimentare. Cantina scolii este printre cele mai bune din Marea Britanie si ofera un meniu foarte variat. Elevii nu au uniforma obligatorie.

Viata din campus este una intensa si plina de evenimente. Lectiile se desfasoara de luni pana vineri, iar miercurea dupa-amiaza este programata pentru activitati in functie de interese si sport. In fiecare zi are loc pregatirea individuala sub indrumarea unui profesor, insa se aloca timp suficient si distractiei. Sambata dimineata se fac teste de verificare a cunostintelor acumulate in timpul saptamanii, dupa care se organizeaza vizite culturale, cinema si shopping in Shrewsbury.


Activitati extrascolare

Sportul este o componenta esentiala a colegiului, care dispune de facilitati sportive excelente. O parte din elevilor practica sportul din placere si pentru a se relaxa, iar ceilalti se antreneaza serios in echipele scolii, sub monitorizarea instructorilor experimentati si iau parte la concursuri nationale. In sala de sport ultra-moderna se poate practica badminton, baschet, netball, tenis de masa, uni-hockey, fotball, inot in bazin acoperit, squash, fitness, arte martiale. Pe terenurile din aer liber se joaca fotball, rugby, tenis, baschet sau atletism. Elevii au posibilitatea de a mai practica si tragerea la tir, judo, scrima, vaslit, catarare si echitatie.


Arta face parte in mod obligatoriu din programa scolara si multi elevi o aleg ca materie in GCSE si A-levels, indeosebi daca intentioneaza sa aplice la universitatile de arhitectura, pictura sau design vestimentar. Cursurile se desfasoara in scoala de arta. Scoala dispune de un teatru propriu cu acustica excelenta, sala de repetitii a orchestrei simfonice, studio de inregistrare modern etc. Cursurile individuale de muzica se desfasoara deseori sub indrumarea unor muzicieni invitati. Se ofera vioara, viola, violencel, contrabas, pian, flaut, clarinet, saxofon si tobe, precum si interpretare vocala. Pe teritoriul colegiului se organizeaza in mod regulat concerte si musical-uri si se fac vizite frecvente la spectacole in Birmingham si Manchester.

Teatrul scolii este locul ideal pentru manifestarea tinerilor actori si dansatori talentati, unde acestia dobandesc aptitudini practice valoroase in domeniu. Cursurile de balet, step si dansuri contemporane au loc intr-un studio spatios, cu oglinzi.

Printre locurile preferate pentru petrecerea timpului liber sunt si cluburile de bridge si sah, care dezvolta gandirea critica, clubul de dezbateri, unde se exprima idei noi si au loc discutii argumentate, grupul de literatura, cercul de gastronomie care organizeaza expozitii culinare etc. Tinuturile din imprejurimi sunt ideale pentru turistii activi, ciclisti si canotori. Majoritatea elevilor participa la actiunile ducelui de Edinburgh, precum si la programul de dezvoltare al competentelor de conducere si munca in echipa. Scoala editeaza propria revista si cronica video, care reflecta cele mai notabile succese si evenimente.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.