UK

Clifton College, Bristol

School/College

Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol Clifton College, Bristol

 • RO
 • RU

Clifton College – una dintre cele mai renumite scoli private de tip pensiune din Marea Britanie, fondata in 1862. Chiar de la bun inceput, scoala a fost recunoscuta si apreciata pentru calitatea inalta a educatiei oferite, traditionalismul pur britanic si atmosfera prietenoasa, ce s-a pastrat si pana in prezent. Profesorii inspira elevii, ii ghideaza constant spre succes, iar dialogul permanent si deschis cu parintii reprezinta un criteriu de baza in activitatea institutiei. Principiile de baza ale scolii sunt aceleasi ca si in 1862: agerime intelectuala, indrazneala, incredere sociala, simtul umorului, decenta si directitudinea.

Aici traditiile se combina armonios cu modernismul, iar imprejurimile pitoresti si cladirile istorice fac simbioza perfecta cu dinamismul orasului din apropiere. Pe langa programele academice inovative si curriculumul vast, scoala pune la dispozitia elevilor sai facilitati sportive ultramoderne, complexul sportiv din Clifton fiind cel mai mare din Bristol, un complex teatral impunator (al doilea ca marime din Bristol) si o capela impresionanta.

Sa studiezi la Clifton nu e usor, dat fiind ca profesori stabilesc pentru fiecare elev sarcini dintre cele mai serioase, considerand ca, in lumea moderna, succesul poate fi atins doar prin dedicare totala, lucru intensiv si aspiratii spre cele mai bune rezultate. Din aceste considerente, scoala reprezinta o "prima alegere" pentru cei mai buni dintre cei mai buni, indiferent de origine si nationalitate. Anual, zeci de absolventi ai scolii sunt admisi la universiattile Oxford si Cambridge, printre absolventii institutiei numarandu-se si trei laureati ai Premiului Nobel.

Clifton ocupa locuri de frunte in diverse clasamente nationale si nu atat la categoria "rezultatele examenelor", cat la progresul inregistrat de elevi pe durata studierii in scoala, comparandu-se rezultatele initiale cu cele pe final de program.

Scoala este unica prin faptul ca imbina cu success programele academice clasice cu metodele moderne de predare si atmosfera increzatoare, ceea ce garanteza rezultate inalte la invatatura. Aici, ultimele descoperiri, inventii si performante in disciplinile academice sunt aplicate in procesul de instruire.

In prezent, 20% dintre elevii sunt straini, proveniti din peste 40 de tari ale lumii. Scoala are legaturi istorice cu Fortele Armate britanice, oferind, timp de peste 150 de ani, elevilor sai o baza solida pentru a-si servi Patria in cadrul Fortelor Armate.


Programe de studiu

GCSE – acest program prevede studierea a 8 materi obligatorii: limba sii literatura engleza, matematica, biologia, chimia, fizica, religia, limba straina, educatia sociala/personala/fizica. In plus, elevii vor trebui sa aleaga cate o disciplina optionala din cele 4 blocuri academice propuse: studii de business, limba mandarina, dans, design si tehnologie, geografie, istorie, limba latina, muzica, educatia fizica, arta, tehnologii informationale, dramatizare, istorie, limba spaniola, franceza, germana, latina, civilizatia clasica, economia, engleza suplimentar, muzica, arta, sculptura, suport educational. Se prezuma ca elevii vor invata cel putin o limba straina, dar sunt si exceptii.


A-Levels – in cadrul acestui program elevii vor alege cate un subiect (din totalul de 34) din cele 4 module academic disponibile, fapt ce permite studierea aprofundata a disciplinelor pentru care acestia manifesta interes. Se ofera spre studiere: biologie, business, sport, civilizatie clasica, engleza, istorie, economie, dans, matematica (superioara), muzica, filosofie, psihologie, fotografie, istorie, chimie, dramatizare, sculptura, limba spaniola, franceza, germana, greaca, latina,istoria artelor, tehnologii informationale, studii de religie, arta, politici.


Conditii minime de admitere

– foaie matricola cu notele din ultimii doi ani

– examene de admitere (limba engleza, matematica, stiinte)

– un nivel suficient de cunoastere a limbii engleze

– scrisoare de recomandare din partea scolii precedente

– scrisoare de motivare

– interviu


Taxe de studiu

Taxele de scolarizare pentru elevii in regim de pensiune variaza intre 12.020-13.135 £/per an, in dependenta de anul de studii.

Aditional se vor achita:

– taxa de inregistrare (nerambursabila) £150

– garantia de £1,650

Clifton acorda si un numar de burse si distinctii elevilor cu potential academic avansat.


Cazare

Elevii stau cazati in resedintele studentesti ale scolii, amenajate separate pentru baieti si fete, in camere de 2-6 locuri. Camerele sunt confortabile, dotate cu toate cele necesare, unele avand vedere la gradina zoologica din Bristol. Bucataria este inima caminului, aici copiii servesc mesele principale, gustarile si deseori participa la activitati de gatit. Exista camere prevazute pentru calculatoare, camere de recreere cu TV/DVD, sala cu pian. Atmosfera calda si prietenoasa, intretinuta de tutori si elevi, transforma resedinta intr-o ”casa departe de casa”.

Alimentatia presupune pensiune completa, cu 3 mese principale (bufet suedez) in zi si 2 snack-uri intre, cu un meniu variat, cu optiuni dietetice si vegetariene. Profesorii iau masa impreuna cu elevii, urmarind ca acestia sa opteze pentru un meniu bine echilibrat.


Activitati extrascolare

Clifton pledeaza pentru ideea ca o educatie buna este imposibila fara componenta estetica. Aici se predau la un nivel foarte avansat muzica, artele si discipline teatral-dramatice. Scoala are cor si diverse ansambluri muzicale. Teatrul Clifton este unul dintre cele mai bine echipate din tara, aici montandu-se anual peste 40 de piese. Scoala se mandreste cu aportul consderabil la dezvoltarea artei britanice moderne, dat fiind ca, la inceputul secolului, aici a studiat renumitul post-impresionist Roger Frey. Anual, multi din absolventii scolii sunt admisi la cele mai bune universitati de arta.

Sportul joaca si el un rol important la Clifton, scoala dispunand de cel mai mare si mai dotat complex sportiv din regiune, cu sali sportive imense, piscina, sala de forta, sala de gimnastica, sala pentru antrenamente cardio, terenuri de tenis si squash. Elevii au posibilitatea sa practice canotajul si tirul sportiv, 4 dintre absolventii Clifton fiind in prezent membri ai echipei nationale de tir sportiv.

Echipele sportive ale scolii participa in fiecare an la diverse competitii prestigioase, printre care jocurile olimpice (hochei si atletica) si campionatul de rugby interscolar. Multi dintre membrii echipelor scolare de rugby, hochei, scrima si inot au fost contractati de catre echipele nationale respective.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.