USA

Study in USA • RO
 • RU

Statele Unite ale Americii isi merita din plin statutul de tara a oportunitatilor, a democratiei, justitiei si libertatii, ramanand a fi un "pamant al fagaduintelor" acum, la fel ca si cu secole in urma, fapt ce continua sa alimenteze constant diversitatea de rase si etnii – populatie a celor 50 de state americane.

A treia cea mai mare (ca suprafata) si mai populata tara din lume, SUA isi mentine stabila si pozitia de unul dintre cele mai dezvoltate economic state, fapt ce demonstreaza ca pentru bunastarea tarii muncesc minti luminate, crescute in cele mai bune traditii ale sistemului de invatamant american, alaturi de 257 de laureati ai premiului Nobel, americani nativi.

Deloc intamplator ca aproape un milion de tineri aleg, anual, sa traiasca ceea ce se numeste astazi "american dream", optand pentru instruire si dezvoltare profesionala in "solul fertil" al celui mai flexibil sistem de invatamant din lume, prezent, invariabil, pe loc de cinste in toate clasamentele si rating-urile.

Sistemul de invatamant american este foarte apreciat mai ales pentru ceea ce se numeste Arte Liberale, studiate fie in primii 2 ani de universitate, fie in liberal arts colleges. Acestea au drept scop principal sa ajute studentul sa gandeasca rational si critic, dezvoltandu-i capacitatile intelectuale, spre deosebire de programele profesionale, vocationale si tehnice, care pun mai degraba accentul pe specializare. Artele liberale contemporane cuprind studiul literaturii, limbilor straine, filozofiei, istoriei, matematicii si a stiintei.

Studierea artelor liberale este un punct de pornire perfect pentru cei care inca nu au hotarat pentru ce fel de specializare sa opteze si un adaos consistent in CV-ul de angajare, specialistii talentati si multilateral dezvoltati fiind la mare cautare in companiile americane si nu numai.

Pe langa acestea, institutiile de invatamant din SUA ofera studentilor o gama foarte larga de programe de studii in diferite domenii, precum business, inginerie, medicina, drept, tehnologii informationale, arte si stiinte sociale. In diversitatea enorma de programe academice disponibile este imposibil ca fiecare student sa nu-si gaseasca un program de studiu dupa plac.

In SUA exista mai mult de 4.700 de institutii de invatamant superior care ofera programe de studii la diferite niveluri. Acest numar include 1.649 de institutii de invatamant superior public (colegii de doi ani si universitati de patru ani), 1.653 de universitati private necomerciale si 1.404 institutii private comerciale.

Dat fiind faptul ca sistemul de invatamant american este unul universal si se concentreaza in special asupra valorilor si problemelor globale, diplomele si gradele academice oferite de universitatile si colegiile din SUA sunt recunoscute la nivel international si asigura, in aproape 100% de cazuri, angajarea absolventilor in campul muncii.


De ce SUA?


›› Lider mondial in domeniul invatamantului superior;

›› Diplome si grade academice recunoscute la nivel international;

›› Infrastructura stiintifica bine dezvoltata;

›› O gama larga de programe de studii in cele mai diverse domenii;

›› Viata de campus activa si bogata in evenimente de tot felul;

›› Posibilitatea obtinerii burselor de studiu si altor genuri de ajutor financiar.


Programe de studii in SUA


Programe de vacanta (holiday courses)

Cursuri lingvistice (language courses)

Programe de schimb cultural (exchange programs)

Liceu (high school)

Facultate cu 10 clase (High School Completion Plus / Fast Track)

Studii universitare (undergraduate studies)

Studii post-universitare (graduate studies)


Finantare


Indiferent de taxa de scolarizare destul de inalta, Statele Unite ale Americii ramane a fi cea mai populara destinatie de studii la nivel international, mai ales ca o mare parte dintre studenti dispun de ajutor financiar oferit de catre universitatile americane. Acest ajutor poate include burse, granturi si posibilitatea de a lucra ca asistent in cadrul facultatii la care studiaza (graduate assistanship). Pentru informatii suplimentare la acest subiect gasiti accesand paginile despre studiile universitare (undergraduate study) si post-universitare (graduate study).


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.