Latest news

  • ACT sau SAT: care este diferenta?

    ACT sau SAT: care este diferenta?

    Cele doua teste standartizate sunt deseori comparate, desi au acelasi scop final: evaluarea nivelului de pregatire academica pentru admitere la facultate. Care este totusi diferenta? Afla aici >>>

    10.04.2024
  • Хорошие студенты экзамены не сдают!

    Хорошие студенты экзамены не сдают!

    Программа «Английский язык для дальнейшей учебы» гарантирует Вам зачисление в один из наших университетов-партнеров. Вам даже не придется сдавать экзамены IELTS или TOEFL.

    23.07.2012
  • Экзамен GMAT станет сложнее.

    Экзамен GMAT станет сложнее.

    Добавится новый 30-минутный раздел Integrated Reasoning.

    7.09.2011
  • EXCEL - ETS Authorized TOEFL iBT Center in Moldova!

    EXCEL - ETS Authorized TOEFL iBT Center in Moldova!

    Avem placerea sa anuntam ca EXCEL a devenit centru certificat iBT TOEFL in Republica Moldova. Cu incepere din 13 Februarie 2010, elevii, studentii si alti doritori de a sustine testul TOEFL vor putea face inscriere cu EXCEL.

    7.09.2011
  • TOEFL iBT в Молдове

    TOEFL iBT в Молдове

    Тем, кто поступает в англоязычные учебные заведения в 2010 году, напоминаем, что самое подходящее время для сдачи экзамена на сертифткацию знаний по английскому языку уже наступило!

    22.12.2010
toate știrile
22.03.2013

Новости образования/Știri Principale

GMAT - Graduate Management Admissions Test

Новости образования/Știri Principale

Daca esti cointeresat si doresti sa faci un MBA (Master in Business Administration) sau un program prestigios de masterat pe domeniul financiar in instutiile de invatamint superioare americane, atunci primul pas care trebuie sa-l faci este testul GMAT - Graduate Management Admissions Test.

Testul a fost elaborat cu scopul de a ajuta scolile de business in considerarea candidatilor pentru studii avansate in business. Din cele citeva mii de programe pentru studii post-universitare, din toata lumea, 1500 folosesc testul GMAT, si pentru mai mult de 1000, acest test este o cerinta obligatorie.
In fiecare zi acest test este sustinut de aproximativ 200 mii de persoane. Examenul are misiunea de a testa cunostinele candidatului in limba engleza, matematica, si logica timp de 3-4 ore. Punctul forte dar totodata dificil pentru studenti in sustinerea acestui test este rapiditatea rezolvarii problemelor, si mobilitatea in timp.

Din ce este compus testul GMAT:
Testul GMAT este format din 3 sectiuni: AWA (1 ora – 2 eseuri), Quantitative (75 min – 37 de probleme), Verbal (75 min -41 de probleme). Dificultatea intrebarilor din sectiunile “quantitative” si “verbal” se modifica in functie de raspunsul tau la intrebarea precedenta. Astfel daca raspunzi gresit primesti o intrebari mai usoara(mai putin valoroasa) iar daca razpunzi corect primesti una mai grea care valoreaza mai multe puncte. Totodata pe parcursul testarii esti lipsit de capacitatea de a te intoarce la intrebarea precedenta sau de a o vizualiza pe urmatoarea.

Testul GMAT este alatuit din 3 blocuri: doua esee analitice, matematica si seciunea verbala
Analytical Writing Assessment (scrierea analitica) este formata din 2 eseuri de cate 30 de minute. In primul eseu va trebui sa citeti un text si sa explicati de ce argumentele autorului nu sunt convingatoare. Textele contin greseli de logica pe care trebuie sa le identificati si sa le combateti oferind un exemplu din lumea reala. In al doilea eseu ve-ti primi un text sau un citat care va contine doua idei/solutii/argumente opuse, unde va trebui sa alegi una dintre ele si sa o argumentezi. Ex: “Do you prefer to live in a small or big city?”

Aceasta sectiune este notata de la 1 la 6 si nu contribuie la scorul final.
Sectiunea Quantitative (gandirea cantitativa) este compusa din 37 de intrebari de matematica care se studiaza in clasele liceale. Aceasta intrebari grila prezinta de multe ori exemple practice ce trebuie traduse in limbajul matematic. Aceasta sectiune are 2 tipuri de probleme:
a) Probleme care iti cer sa afli raspunsul corect.
b) Probleme care iti cer sa decizi daca una, ambele sau niciuna dintre informatile aditionale iti sunt necesare pentru rezolvarea problemei.
Exemplu de problema usoara: “What is the value of w+q?
(1) 3w=3-3q
(2) 5w +5q=5″
Raspuns: Ambele probleme se pot rezolva cu fiecare din cele doua informatii. (Tip: Nu trebuie sa afli rapunsul ci doar sa zici daca avand aceste informatii l-ai putea afla.)
Sectiunea Verbal este compusa din 41 intrebari ce se incadreaza in 3 categorii:
a) Reading comprehension – analizeaza cat de bine ai inteles un text ce seamana cu un articol dintr-o revista de specialitate din domeniul economic, stiintific sau social.
b) Sentence corection – iti evalueaza cunostintele de gramatica
c) Critical reasoning – intrebari de logica
Ambele sectiuni valoareaza 800 de puncte. Dupa fiecare sectiune exista o pauza optionala de 10 minute.
 
DE ce scor GMAT ai nevoie:
Fiecare capitol se analizeaza si se puncteaza in individual, fara referinte la vre-un capitol anterior. Fiecare capitol are un punctaj de la 0-60 puncte.  Scorul general cel mai des intilnit la testul GMAT este cuprins intre 200-800 de puncte.
La majoritatea facultatilor se cer 600 de puncte iar la cele prestigioase trebuie sa ai cel putin 700 de puncte. In caz ca ai avut o zi proasta sau ai ratat multe probleme din cauza lipsei de timp, iti recomand sa redai examenul.

Puteti sustine examenul in orice perioada a anului, intr-un centru specializat GMAT. Examenul Poate fi sustinut o data pe luna, dar nu mai mult de cinci ori. Daca incercati de mai multe ori atunci rezultate primite nu se inregistreaza, iar cecul achitat se pierde. De aceea nu merita sa irositi efort si timp. Pentru testare este nevoie de o inregistrare din timp pe telefon, fax sau posta.

Inainte de a lua decizia de a sustine testul, iti recomand, sa faci o simulare a acestui test pe pagina partenerilor nostri http://gmat.hult.edu/. Astfel vei putea fi convins de ce te asteapta, fiind mult mai mobilizat si echilibrat in timpul testului real.

Una dintre cele mai prestigioase universitati care are in cerintele sale testul GMAT este HULT International Business School. Pentru mai multe informatii poti accesa adresa http://www.excel.md/postgraduate-Britan/Hult/ . Te vei convinge si singur de importanta si necesitatea acestui test, apreciind prestigiul si nivelul inalt al calitatii studiului.

Pentru detalii despre inregistrare si sustinerea testului http://www.eac.md/ro/testing/gmat/index.html

Sfaturi GMAT
•    Ca sa poti sa iti imbunatatesti scorul iti va trebui intre 2 si 3 luni de pregatire intensiva (3-6 ore pe zi). Altfel te vei mentine la acelasi nivel sau vei progresa foarte putin.
•    Intotdeauna fa set-uri de exercitii contra timp. Regula de baza este sa raspunzi la o intrebare in 1 min si 30 de secunde. In caz ca stii sigur ca o poti rezolva iti mai poti aloca 45 de secunde.
•    Foloseste pauzele ca sa te detasezi complet de sectiunea anterioara.
•    Realizeaza simulari complete pentru a te obisnui cu efortul unui examen de 4 ore. http://gmat.hult.edu/
•    GMAT-ul reprezinta doar o parte din dosarul tau. Notele de la facultate, scrisorile de recomandare si scrisoarea de intentie (personal statement) sunt la fel de importante.
•    Cel mai usor este sa iti ridici scorul la sentence correction si la matematica.

 

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.