Japan

Tokyo International University

University

Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University Tokyo International University

Tokyo International University (TIU) a fost fondata in 1965 si este situata in Kawagoe, o suburbie din Tokyo – faimoasa metropola, unica prin dinamismul sau si combinatia impresionanta intre business-ul mondial, tendintele extremale si traditiile japoneze de secole. Pe langa reputatia sa de cel mai curat si mai sigur oras din lume, Tokyo mai e comod si functional. Universitatea are o locatie linistita, perfecta pentru studiu, fiind situata la 35 minute de mers cu trenul de centrul orasului. TIU are in componenta scoli de studii universitare si postuniversitare, fiind o institutie privata, acreditata de Ministerul Educatiei din Japonia.

In Japonia exista putine clasamente oficiale ale institutiilor de invatamant superior. Chiar si asa, TIU a reusit sa ocupe pozitii de frunte in diferite categorii, inclusiv si in clasamente internationale.
Infratita, inca de la inceputul fondarii sale, cu Willamette University din Salem Oregon (SUA), universitatea a dezvoltat pe parcurs relatii stranse de colaborare cu multe alte institutii din intreaga lume. Fidela filosofiei sale de "a cultiva personalitati cu o gandire internationala", TIU se axeaza pe educatia international si practic-orientata. Actualmente, la universitate isi fac studiile peste 6.500 de studenti, dintre care circa 1.200 sunt internationali, proveniti din peste 60 de tari ale lumii.

In 2023 se planifica deschidera unui nou campus – Urban International Campus – in zona metropolitana Ikebukuro si admiterea unui numar mai mare de studenti internationali (2.000) din 100 de tari, precum si profesori si cercetatori din strainatate, care sa sporeasca in continuare "circulatia mintilor", in conformitate cu politica nationala japoneza.


Programe de studiu in engleza

Business Economics (BE) – elaborat pentru cei care intentioneaza sa-si construiasca o cariera in domeniul business-ului international sau cel al politicilor economice. In cadrul acestei facultati se ofera o gama larga de programe de studiu al economiei intr-un cadru complex, cu aplicarea cunostintelor in practica.

International Relations (IR) – orientat spre studentii care-si doresc sa contribuie (din perspectiva globala) cu ceva valoros la societatea internationala. Programele de studiu se axeaza in special pe cooperarea internationala, drepturile omului, ecologie, cauzele saraciei si conflictelor militare s.a.

Digital Business and Innovation (DBI) – program unic (disponibil din Aprilie 2020), in cadrul caruia tinerii au posibilitatea sa invete despre tehnologii digitale de ultima ora si sa dezvolte noi abilitati practice, inexistente inca acum 5 ani.


Programe de Master si PhD cu predare in engleza:

Digital Marketing and Business (master & PhD)
Economics (master & PhD)
International Relations (doar master)


Aditional, studentii pot opta pentru:

Japanese Studies (program non-academic), care cuprinde o serie de cursuri specifice, menite sa ofere studentilor diferite perspective asupra Japoniei, explorand cultura, stilul de viata, structurile sociale, business-ul local si alte elemente.

Programe de schimb, in cadrul carora, pentru o anumita perioada, studentii isi pot face studiile in universitati-partenere.

– Cursuri de limba japoneza.


Conditii minime de admitere

– Diploma de Bacalaureat

– Certificat de cunoastere a limbii engleze cu scor minim iBT TOEFL 61 sau IELTS 5.5

– Scrisori de recomandare

– alte cerinte suplimentare (in dependenta de programul ales).


Termen-limita de aplicare:

pentru semestrul de toamna – 20 Aprilie

pentru semestrul de primavara – 20 Noiembrie


Taxe de studiu

Pentru primul an de studii la TIU studentii vor achita o taxa in marime de 1,450,000 JPY (≈ 11.450 EUR), care include si taxa de inregistrare. Pentru urmatorii ani de studiu, suma va fi de 1,400,000 JPY (≈ 11.050 EUR). Aceasta nu include cazarea. Aditional, se percep taxe pentru manuale si alte facilitati din campus.

Studentii inscrisi la un English Track Program pot aplica pentru bursa, care presupune reduceri de 30-100% din taxa de studiu.


Cazare

De regula, universitatea asigura studentii nou-veniti cu un loc de trai pentru primul an de studiu in resedintele din campus, oferind camere single sau double cu minimul de mobila necesara, conexiune WiFi si zone comune pentru rezidenti. Costul chiriei este de 39.000 JPY/lunar (≈ 310 EUR, camera single) si 34.000 JPY/lunar (≈ 270 EUR, camera double).

Pentru urmatorii ani de studiu, universitatea ofera optiuni de cazare in vecinatate, asemanatoare cu cele din campus si, relativ, in aceleasi conditii de inchiriere. De asemenea, studentii pot opta pentru inchirierea un apartament cu 1 camera (de obicei, nemobilat) in apropiere de campus, la un pret de cca 30.000-50.000 JPY/lunar (≈ 250-400 EUR).


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.