Germany

Martin Luther University

University

Martin Luther University Martin Luther University Martin Luther University Martin Luther University Martin Luther University Martin Luther University Martin Luther University Martin Luther University Martin Luther University Martin Luther University Martin Luther University
 • RO
 • RU

Martin Luther University Halle-Wittenberg (MLU) – cea mai mare si mai veche universitate din landul federal Saxonia-Anhalt – este localizata in unul dintre cele mai verzi orase ale Germaniei. Halle este, de asemenea, si unul din cele mai dens populate orase germane, cu o istorie bogata, viata socio-culturala vibranta si, nu in ultimul rand, costuri rezonabile de trai.

Universitatea isi are originile in indepartatul 1817, cand University of Wittenberg (fondata in 1502) si University of Halle (fondata in 1694) au decis sa-si uneasca fortele. Multe personalitati marcante si-au urmat studiile la aceasta universitate si, chiar si in ziua de azi, multi cercetatori MLU in diverse domenii precum Dreptul, Medicina si Fizica, isi ocupa locul binemeritat in elita academica internationala.

Studenti din intreaga lume au inceput sa vina in Halle pentru educatie de calitate si cercetari de nivel superior inca din 1730. In prezent, numai MLU gazduieste anual mai bine de 2200 de studenti internationali. De asemenea, universitatea colaboreaza cu peste 200 de institutii de invatamant superior de pe intre globul.
La nivel local, MLU mentine relatii stranse de colaborare in cadrul diferitor proiecte de cercetare cu institutii renumite precum Max Planck Society, Fraunhofer Society, Leibniz Association si Helmholtz Association. Acestea, impreuna cu lectorii care activeaza in domeniul predat si parteneriatele cu companii de talia Bayer, Dell si Dow Chemical, asigura mentinerea unei legaturi stranse intre cercetare, teorie si aplicarea in practica a acesteia.

Pe langa varietatea impresionanta de programe oferite la MLU, unde poti studia practic orice in termeni de stiinta, umanistica, economie si stiinte sociale, studentii mai beneficiaza si de facilitati ultra moderne, universitatea aflandu-se intr-un proces continuu de renovare si expansiune.


Facultati si programe de studiu

Faculty of Theology

Faculty of Law, Economics and Business

Faculty of Medicine

Center of Engineering Sciences

Faculty of Philosophy:

Social sciences and historical cultural studies

Philologies, communication and musicology

Educational Sciences

Faculty of Natural Sciences:

Biological Science

Chemistry, Physics and Mathematics

Agricultural & Nutritional Sciences, Earth Sciences & Computer Science


Programe de studiu cu predare in engleza

Business Economics (Bachelor)

Pharmaceutical and Industrial Biotechnology (Master)

Polymer Materials Science (Master)


Vezi, de asemenea:

– lista completa de programe cu predare in germana


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Bacalaureat (pentru Licenta) sau de Licenta, intr-un domeniu relevant (pentru Master)

+ in dependenta de limba de instruire: nivel minim de limba engleza B2 (iBT TOEFL 72 sau IELTS 6.0) sau C1 de germana

+ CV si scrisoare de motivare

+ alte cerinte suplimentare, in dependenta de programul ales


Termen-limita de aplicare: 15 Iulie


Taxe de studiu

Universitatea nu percepe alte taxe de studiu, decat o contributie semestriala obligatorie, in marime de aprox. 227 EUR. Alte detalii pot fi gasite in aceasta pagina.


Cazare

Majoritatea studentilor opteaza pentru cazare in resedintele administrate de catre Studentenwerk Halle, care, in caz de necesitate, poate oferi asistenta si in gasirea unei locuinte cu chirie in sectorul privat al orasului. Detalii despre optiunile disponibile, costuri si alte practicalitati, pot fi gasite in aceasta pagina.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.