Germany

Leuphana University of Lunenburg

University

Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg Leuphana University of Lunenburg

Leuphana University of Lüneburg este o universitate relativ tanara, fondata in 1946, dar care reflecta foarte veridic progresul sistemului de invatamant german in ultimii 60 de ani. Este situata un orasul Lüneburg, la circa 50 km distanta de Hamburg si alte 2-3 ore distanta de Berlin, si dispune de trei campusuri: campusul principal de pe Scharnhorststrasse, campusul Rotes Feld si campusul Volgershall.

Lüneburg este un oras cu o atmosfera speciala, care poate fermeca pe oricine. Unii chiar vorbesc despre o atmosfera "revigoranta" care domina orasul, generata cica nu doar de aerul curat, ci mai degraba de starea de spirit deosebita a locuitorilor.

Lüneburg este un loc perfect pentru cei care doresc sa se concentreze pe studii sau munca, dar fara sa se lipseasca de distractii. Diverse evenimente culturale, expozitii, festivaluri internationale de rock, etc., organizate cu regularitate, sunt si ele ocazii minunate de a petrece placut timpul liber.
Cei peste 7.000 de studenti ai Leuphana (dintre care mai bine de 500 sunt internationali) studiaza in cadrul a 4 scoli:

College (bachelor’s studies)

Graduate School (master’s and doctoral studies)

Professional School (continuing education for professionals)

Digital School

care, la randul lor, administreaza 4 facultati:

Faculty of Education

Faculty of Humanities and Social Sciences

Faculty of Sustainability

Faculty of Business and Economics


Studiile universitare la Leuphana College se desfasoara conform unui model de studiu premiat, care este de-a dreptul unic in peisajul academic german. Studentii care urmeaza programe de licenta au parte zilnic de nenumarate provocari, fiind pusi in situatia de a gandi dincolo de granitele impuse de disciplinele de studiu.

In cadrul Leuphana Graduate School studentii isi pot alege programul de masterat dorit si sa-si inceapa concomitent pregatirea pentru doctorat.

Leuphana Professional School ofera o gama larga de programe celor angajati deja in campul muncii, dar care vor sa-si continuie studiile si sa obtina o specializare.


Programe de studii

Bachelor programmes taught in English:

Digital Media (BA, Bachelor Major)

International Business Administration & Entrepreneurship (BSc, Bachelor Major)

Popular Music Studies* (Bachelor Minor)

*Poate fi studiat numai in combinatie cu un program Bachelor Major.


Master's programmes taught in English:

Global Sustainability Science (MSc)

International Economic Law (LLM)

Management & Data Science (MSc)

Sustainability Science (MSc)

Public Economics, Law and Politics (MA)


Professional Master's programmes taught in English:

Governance and Human Rights (MA)


Conditii de admitere

– Diploma de Bacalaureat;

– Nivel de cunoastere a limbii engleze echivalent cu iBT TOEFL 97 sau IELTS 6.5 (min.)*

*Conditiile de admitere, de obicei, difera in dependenta de facultatea si programul ales.


Taxe de studii

Ca universitate publica, Leuphana nu percepe nici o taxa de studii, exceptie fiind doar contributia semestriala de circa 330 EUR care garanteaza studentului liber acces la toate facilitatile din campus si calatorii gratuite in transport public.


Cazare

Lüneburg Student Services si Verein Campus e.V. ofera studentilor cazare atat in campus, cat si in afara acestuia. In resedintele studentesti sunt disponibile apartamente cu una sau doua camere. Costul chiriei variaza de la 115 EUR pana la 400 EUR per luna, in dependenta de dimensiunile locuintei si de resedinta in care aceasta este inchiriata.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.