Germany

Ulm Hochschule

University

Ulm Hochschule Ulm Hochschule Ulm Hochschule Ulm Hochschule Ulm Hochschule Ulm Hochschule Ulm Hochschule Ulm Hochschule Ulm Hochschule

Hochschule Ulm este o universitate de stiinte aplicate cu profil tehnic. Succesul inregistrat de catre universitate incepand cu anul fondarii sale (1971) se datoreaza, in cea mai mare parte, cooperarii cu intreprinderile industriale. Acest fapt contribuie substantial la formarea studentilor ca specialisti inalt calificati, oferindu-le posibilitatea de a-si face stagiul de practica si de a scrie teza de licenta sau master in cadrul unei companii-partener.
Cele 3 locatii ale Hochschule Ulm reprezinta un mediu perfect care indeamna pe studenti sa se implice activ in toate aspectele vietii de campus. Fie ca e vorba de Energy Park, Einstein motor sport team, Orchestra, vechile jazz-bar-uri germane din regiune sau party-urile studentesti din campus – toate acestea si inca multe altele ilustreaza cat de dinamica si interesanta este viata de student in Ulm.

Arta arhitecturala din campus si din afara acestuia este si ea un aspect care contribuie la crearea unei imagini neasteptat de colorata si luminoasa, la care se alatura si privelistea pitoreasca a dealurilor verzi din suburbie, de unde, pe timp frumos, se deschide o vedere spectaculoasa spre Muntii Alpi.


Programe de studii


Programe de studiu cu predare in engleza:

Computer Science (licenta)

Systems Engineering and Management (master)

International Engineering Programme (3 month courses)


Conditii de admitere


- Diploma de Bacalaureat (pentru Bachelor) sau Diploma de Licenta (pentru Master);

- nivel de cunoastere a limbii engleze echivalent cu iBT TOEFL 80, IELTS 6.0 sau Cambridge English B2 (min.);

- CV si scrisoare de motivatie;

- Scrisori de recomandare.


Termene-limita de aplicare:

30 Aprilie – pentru Computer Science BSc

1 Iulie – pentru semestrul de iarna (Master's programmes)

1 Ianuarie – pentru semestrul de vara (Master's programmes)


Taxe de studii


Hochschule Ulm ofera studii gratuite studentilor proveniti din tarile membre UE, acestia urmand sa achite doar o taxa semestriala de cca 150€/semestru. Studentii din afara UE achita o taxa de studiu de 1500€/semestru.


Cazare


Universitatea nu dispune de resendinte studentesti proprii, astfel ca studentii urmeaza sa-si gaseasca independent o locuinta, dupa propriile cerinte si gusturi. Este o treaba care devine dificila daca nu este facuta la timp, asa ca studentii trebuie sa se asigure sa vor rezolva problema cazarii imediat ce au primit oferta de studii de la universitate. De asemenea, studentii internationali pot apela la ajutorul International Office al universitatii, care ofera de fiecare data toata asistenta necesara la gasirea unei locuinte in oras.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.