Germany

Rhein-Waal University of Applied Sciences

University

Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences Rhein-Waal University of Applied Sciences

Rhein-Waal University of Applied Sciences este unul dintre cele mai prestigioase centre de studii superioare din Germania. Necatand la faptul ca a fost infiintat recent (2009), Rhein-Waal are un plan ambitios de a deveni cea mai inovatoare, moderna si internationalizata universitate publica din Germania. In prezent, Rhein-Waal ofera un numar impresionant (si in continua crestere) de programe academice cu predare in limba engleza.
Desi inaugurata recent, universitatea a devenit foarte populara, atat printre studentii locali, cat si cei internationali (peste 7.000 anual) care isi fac studiile in 2 campusuri universitare, localizate in orasele Kleve si Kamp-Lintfort. Centrele universitare se afla la cca 60-90 minute distanta unul de celalalt si sunt amplasate in nord vestul Germaniei, in regiunea Renania de Nord-Westphalia. Fiind una dintre cele mai dens populate (peste 18.000.000 de locuitori), aceasta regiune reprezinta si cea mai mare putere economica din tara, incorporand marele centre urbane precum Essen, Duisburg si Dusseldorf.

Kleve Campus

Orasul Kleve are o vasta istorie inradacinata in culturile a doua mari natiuni – cea germana si cea olandeza. Kleve este plin de monumente istorice si centre culturale; un oras de marime medie, cu suprafata de 97.79 km2 si cca 50.000 de locuitori. Kleve ofera siguranta si comoditatea unui oras mic, unde, departe de agitatia si galagia oraselor mari, te poti concentra in voie asupra studiilor, insa este suficient de mare incat sa nu te plictisesti.

Kamp-Lintfort Campus

Kamp-Lintfort se afla pe partea regiunii inferioare a raului Rin, avand dealuri morenice din perioada glaciara. Orasul este punctul focal al unui trecut istoric turbulent, care pana si astazi pastreaza atmosfera trecutului. In prezent, datorita padurilor sale extinse, pajistilor si pasunilor, Kamp-Lintfort este punctul de start al excursiilor ce aduc placere fiecarui turist. Orasul are o suprafata de 63.16 km2 si cca 38.197 de locuitori.

In ambele campusuri, universitatea ofera cele mai bune conditii pentru studentii sai: sali de curs si seminare cu tot echipamentul necesar, centru de limbi moderne, biblioteci universitare, cantine, zone de odihna. Deasemenea, pentru cei pasionati de sport, Rhein-Waal ofera acces la sali cu echipament sportiv ultramodern, pentru cele mai diferite tipuri de sport.


Programe de studii

Programele de studiu Rhein-Waal sunt oferite in cadrul a 4 facultati:

Technology and Bionics

Life Sciences

Society and Economics

Communication and Environment


Fiecare facultate ofera un numar impresionant de programe universitare si post-universitare atat cu predare in germana, cat si in engleza.


Programe de licenta cu predare in engleza

Biomaterials Science, BSc

Electrical & Electronics Engineering, BSc

Industrial Engineering, BSc

Mechanical Engineering, BSc

Mechatronic Systems Engineering, BSc

Agribusiness, BA

Bioengineering, BSc

Sustainable Agriculture, BSc

Gender & Diversity, BA

International Business & Management, BA

International Relations, BA

International Taxation & Law, BA

Information & Communication Design, BA

International Business Administration, BA

Communication & Information Engineering, BSc

Environment & Energy, BSc

Mobility & Logistics, BSc


Programe de master cu predare in engleza

Digital Media, MA

Information Engineering & Computer Science, MSc

International Management & Psychology, MSc

Usability Engineering, MSc

Economics & Finance, MSc

Sustainable Development Management, MA

Biological Resources, MSc

Bionics, MSc

Mechanical Engineering, MSc


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Bacalaureat (pentru Licenta) sau de Licenta, intr-un domeniu relevant (pentru Master)

+ cunoasterea limbii engleze la nivel minim B2 (= iBT TOEFL 80 min., pentru Licenta) si B2-C1 (pentru Master)

+ Test DAF sau DSH (pentru programele in germana)

+ scrisoare de recomandare si/sau alte cerinte suplimentare, in dependenta de programul ales


Termen-limita de aplicare:

15 Iulie – pentru semestrul de iarna (toate programele)

15 Ianuarie – pentru semestrul de vara (doar Master)


Taxe de studiu

Ca universitate publica (sau de stat), Rhein-Waal nu percepe taxe de studiu, cu exceptia unei taxe semestriale (1 an academic = 2 semestre) obligatorii, in marime de aprox. 310 EUR. Alte detalii pot fi gasite in aceasta pagina.


Cazare

Ca si majoritatea universitatilor publice, Rhein-Waal nu dispune de camine proprii, oferind in schimb toata asistenta necesara pentru gasirea unei locuinte potrivite. Detalii despre optiunile de cazare disponibile pot fi gasite in aceasta pagina.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.