Cambridge English

 • RO
 • RU

Examenele Cambridge sunt recunoscute de școli, universitați, angajatori din sectorul public și privat din toate țarile lumii. Fiind elaborate si sutinute de Grupul Cambridge English (le apartine examenul IELTS) ai carui fondatori sunt Cambridge University si Cambridge English Language Assessment, examenele Cambridge se bucura de cel mai inalt nivel de apreciere si incredere in mediul academic si profesional.

Examenele Cambridge se bazeaza pe nivelele Cadrului European Comun de Referința (CEFR A1, A2, B1, B2, C1, C2). Ele permit validarea unui nivel de limba engleza in cadrul școlarizarii, in vederea urmarii studiilor superioare in strainatate, intr-o universitate dintr-o țara anglofona sau nu – numeroase universitați sau școli franceze solicita un test Cambridge English la inscriere – sau in cadrul profesional. Aceste diplome favorizeaza de fapt mobilitatea profesionala și cea legata de studii, imbogațind CV-ul dumneavoastra.

Examenele Cambridge sunt disponibile in versiune obisnuita, pe suport de hârtie (PB: paper-based) și in versiune electronica (CB: computer-based), cu excepția examenelor "English for Schools", care sunt disponibile doar in versiune electronica.


Versiuni Cambridge English


Raspunsul la intrebarea "Care examen Cambridge mi se potriveste?" depinde de modul cum si unde intentionati sa folositi ulterior certificatul Cambridge. Fiecare proiect școlar, universitar sau profesional are testul sau. Spre exemplu, candidatii ce considera admiterea la o facultate in strainatate pot alege sa sustina examenul FCE sau CAE. Mai jos aveti detalii despre examenele Cambridge cu explicatii pentru ce nivele de studii sau competente lingvistice acestea se potrivesc.


KET (Key English Test) for Schools (pâna la 18 ani)

Nivelul A2, demonstreaza abilitațile unui elev de a face fața unor comunicari scrise și orale din viața de zi cu zi la un nivel de baza. Acesta ajuta la dezvoltarea increderii și la masurarea progreselor sale.
Aceasta diploma presupune posedarea capacitaților de ințelegere a frazelor și a expresiilor utilizate in mod curent, exprimarea corecta și clara in situații simple și de rutina, descrierea cu cuvinte simple a unui mediu.

KET (Key English Test)

Nivelul A2, care certifica primele dvs. aptitudini in limba engleza din viața de zi cu zi, scris și oral. Ințelegerea intrebarilor și instrucțiunilor simple, exprimarea unei opinii sau necesitați, completarea unui formular și scrierea unei scrisori scurte.

PET (Preliminary English Test) for Schools (pâna la 18 ani)

Nivelul B1, asigura capacitatea elevului de a utiliza limba engleza in viața de zi cu zi, la un nivel mediu. Ințelegerea punctelor esențiale intr-o discuție, exprimarea simpla și coerenta, formularea unor explicații scurte sau justificari.

PET (Preliminary English Test)

Nivelul B1, care certifica aptitudinile dvs. de comunicare in limba engleza cotidiana in cadrul muncii, studiilor sau sejururilor in strainatate. Ințelegerea instrucțiunilor și anunțurilor publice simple, capacitatea de a face fața situațiilor de baza in momentul unei calatorii, de a adresa intrebari și de a participa la conversațiile uzuale in cadrul muncii, scrierea scrisorilor sau insemnarilor referitoare la situațiile familiare.


Pentru anglofonii confirmați, doritori sa urmeze studii universitare sau un proiect profesional in mediul anglofon:

FCE (First Certificate in English) for Schools (pâna la 18 ani)

Nivelul B2, demonstreaza capacitatea unui elev de a utiliza limba engleza in scopuri profesionale și de studii. Ințelegerea mesajului esențial al textelor axate pe subiecte specifice, exprimarea fluenta și spontana, argumentarea unui subiect de actualitate.

FCE (First Certificate in English)

Nivelul B2, pentru un prim pas in mediul anglofon. Comunicarea cu ușurința in situațiile familiare, utilizarea limbii engleze intr-un context profesional autentic, dezvoltarea competențelor in limba engleza in vederea unei calificari superioare.

CAE (Certificate in Advanced English)

Nivelul C1, pentru inserare universitara și profesionala. Capacitatea de a ințelege și a urma cursuri universitare in limba engleza, de a desfașura activitați de cercetare, de comunicare eficienta in cadrul unei intreprinderi. Pentru ca orice efort merita o recompensa, candidații care exceleaza la un test vor primi un certificat de nivel superior testului trecut, pe când candidații care nu reușesc sa treaca nivelul așteptat, vor primi și ei un certificat corespunzator nivelului lor real.


Exemplu: CAE (nivelul C1)

Daca candidatul demonstreaza aptitudini superioare nivelului C1, acesta va obține un certificat cu reușita de CAE C2. Daca candidatul demonstreaza aptitudinile așteptate la CAE, acesta va obține un certificat cu reușita de CAE C1. Și invers, daca candidatul eșueaza, dar demonstreaza aptitudini bune de limba engleza, acesta va primi certificatul Cambridge English Certificate de nivel B2.

Daca esti in continuare confuz si nu poti decide care test Cambridge ti se potriveste mai bine, poti face un scurt test on-line care te va ajuta.


Cambridge English pentru Bacalaureat (Moldova)


In conformitate cu ordinul ministrului educatiei nr.157 din 20 martie 2015, candidatii care sustin examenul Cambridge English (FCE, CAE sau CPE) pot fi scutiti, la cerere, de proba de examen la limba engleza din cadrul examenului de Bacalaureat.


Pregatire pentru test


In dependenta de timpul si resursele de care dispuneti, puteti opta pentru una din cele 2 metode de pregatire:

›› De sinestatator, facand uz de materialele online si pe support hartie, puse la dispozitia candidatilor de catre Cambridge English.

›› Apeland la serviciile unui centru autorizat Cambridge. Din martie 2014, Alianta Franceza din Moldova este autorizata pentru administrarea examnelor Cambridge English in Republica Moldova. Pentru mai multe detalii privind durata si costurile cursurilor de pregatire Cambridge in Moldova va rugam sa contactati biroului de cursuri al Alianței Franceze din Moldova:

Dra Doina SCUTARU
E-mail: dscutaru@alfr.md
Telefon: + (373) 22 23 21 50
Skype: d.scutaru
www.alfr.md


Taxa de inregistrare


Preturile de inscriere pentru examenele Cambridge depind de tipul examenului ales si pot varia intre 1200 – 2000 Lei Moldovenesti.


Cum are loc testul?


Află sfaturi utile despre ce presupune desfășurarea unui examen Cambridge English urmand acest link.


Cand are loc testul?


Datele organizarii examenlor Cambridge in Moldova difera in dependenta de tipul examenului ales. Poti consulta calendarul pentru fiecare examen Cambridge in parte urmand acest link.


Rezultatele examenului


Majoritatea rezultatelor sunt disponibile la patru săptămâni după data probelor scrise (pentru examenele paper-based) sau o săptămână (pentru cele computer-based). Orice rezultate întârziate vor fi eliberate în următoarele două săptămâni. Verifică pagina cu datele de eliberare a rezultatelor pentru a afla când vor fi disponibile. Rezultatele sunt confidențiale, nu sunt afișate și nici comunicate prin telefon.

Candidații au acces direct la rezultatele lor prin intermediul site-ului Cambridge English Language Assessment online results service. Documentul Confirmation of Entry al fiecărui candidat va include detaliile de înregistrare și candidații vor primi de asemenea un e-mail de notificare pentru a-i anunța când începe perioada de eliberare a rezultatelor. Candidații trebuie să păstreze documentul Confirmation of Entry până primesc rezultatele.


(!) Incepand cu ianuarie 2015, Cambridge English a introdus o scala unica de evaluare a rezultatelor examenelor Cambridge. Deoarece multe centre de studii si angajatori vor continua pentru o perioada sa indice cerintele sale in stil vechi, puteti folosi acest converter-ul de mai jos pentru a intelege mai bine rezultatele obtinute de Dvs.


Ask!


Pentru orice intrebari sau precizari, nu ezita sa ne contactezi la adresa de e-mail test@excel.md

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.