Austria

St. Gilgen International School

School
St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School St. Gilgen International School

Fondata in anul 2008, St. Gilgen International School este o scoala-pensiune de exceptie, pentru baieti si fete de 9-18 ani, situata in localitatea cu acelasi nume, la doar 30 km de Salzburg – al patrulea oras ca marime din Austria si unul dintre cele mai "muzicale" din lume.

Amplasata pe malul lacului Wolfgang, intr-un peisaj montan pitoresc, scoala ofera o educatie de cea mai inalta calitate, stimuland dezvoltarea personala a elevilor bazata pe principiile morale ale lui Platon – dreptate, toleranta si curajul de a-si apara propriile pozitii. Tot aici se crede ca "fiecare copil are un talent", pe care St. Gilgen il va descoperi cu siguranta si va folosi la maxim aceste abilitati, spre binele elevului si, ulterior, a intregii societati.
Locatia campusului permite scolii sa combine farmecul, siguranta si traditiile culturale ale unei localitati mici cu un mediu modern si dinamic de studiu. Totodata, locatia scolii ofera si nenumarate oportunitati pentru activitati extrascolare in aer liber: alpinism, ciclism montan, sporturi de aventura, drumetii, sanius, schi, navigatie si echitatie si multe altele, menite sa stimuleze creativitatea, ambitia, entuziasmul si dorinta de invatare a elevilor.

Comunitatea scolara este una internationala, cu viziuni globale, formata din elevi proveniti din peste 30 de tari ale lumii. Instruirea se face in grupuri mici, fapt ce permite comunicarea activa si mult mai eficienta cu staff-ul didactic, precum si crearea unei atmosfere propice pentru invatare.

St. Gilgen International School ofera un program echilibrat si este hotarata sa dezvolte potentialul fiecarui elev, printr-o abordare personalizata si diferentiata. Instruirea este un proces continuu si dinamic, si nu unul limitat in timp sau spatiu, care poate avea loc oriunde – in sala de clasa, pe terenul de fotbal sau in camin. Elevii au mentori individuali si primesc tot sprijinul de care au nevoie din partea personalului din campus.

Campusul scolar consta atat din cladiri istorice renovate, cat si din unitati noi, cu design modern si acces la internet de viteza inalta. De asemenea, elevii au la dispozitie ateliere de arta, biblioteca, centru mass-media, sala de teatru si laboratoare de stiinta. Mozart Music Hall, adapostit intr-un garaj modernizat, este locul in care se desfasoara concertele si spectacolele scolii. Programul scolar prevede munca la diferite proiecte locale si internationale, cu insemnatate publica si civica.


Program de studiu

St. Gilgen International School ofera educatie in 3 etape:

Intreg programul academic este acreditat deIndependent Schools Inspectorate (ISI) din UK si Council of International Schools (CIS), iar limba de predare este engleza. De asemenea, sunt studiate ca discipline scolare limbile germana, franceza si spaniola.

Programul scolar este conceput potrivit varstei si intereselor elevilor. Astfel ca, incepand cu o imersiune aventuroasa in educatia de tip international in prima etapa (primary), elevii continua sa se cunoasca pe ei insisi si sa invete a gandi critic in etapa a 2a (middle), ca sa ajunga la final de etapa a 3a (senior) absolut pregatiti – in plan academic, dar si personal – sa-si inceapa studiile la cele mai prestigioase universitati ale lumii si sa puna piatra de temelia a unei cariere de succes in orice domeniu le place.

Pe langa programul academic, elevii cu talent muzical pot opta pentru Mozarteum Programme, in cadrul careia vor studia muzica si vor face instrumental si/sau vocal dupa curriculumul de pregatire pre-universitara al Mozarteum University Salzburg.


Conditii de admitere

Pentru a mentine standardele academice inalte, scoala isi selecteaza atent elevii, promovandu-i pe cei talentati si cei motivati cu adevarat, fara sa faca diferenta de gen, rasa, nationalitate sau origine etnica. Acestia trebuie sa fie, in mod obligatoriu, fluenti in engleza (limba de predare a scolii) si sa faca fata cerintelor scolii, nu doar in plan academic, dar si financiar si medical.

Cei care vor opta pentru Mozarteum Programme, pe langa dovada talentului muzical, vor trebui sa demonstreze si cunostinte de germana la nivel minim B2.

In mod ideal, admiterile se fac pentru inceput de an academic, dar se opereaza si admiteri in timpul anului. Clasa in care va fi atribuit elevul, ramane, de asemenea, la discretia scolii. Elevii cu nivel scazut sau chiar incepator de engleza vor fi inmatriculati initial in etapele Primary sau Middle si vor urma un curs intensiv de engleza pe langa disciplinele academice obligatorii. Candidatii pentru etapa Senior trebuie sa demonstreze din start cunostinte avansate de engleza pentru a fi admisi.

De asemenea, este necesara o vizita la scoala, unde se va desfasoara interviul cu profesorul si teste pentru determinarea nivelului de engleza si matematica. De obicei, elevii petrec o zi intreaga in campusul scolar pentru a se familiariza cu viata de internat.


Taxe de studiu

Taxele de scolarizare per an academic variaza (in crestere, de la clasa a 4a pana la a 12a) intre 43.000€ si 54.500€ – pentru elevii cazati in campus si intre 23.000€ si 34.500€ – pentru elevii din afara campusului.

Aceste sume includ taxa de studiu propriu-zisa, lunch-uri servite de restaurantele din localitate, calatorii si alte activitati extracuriculare (pentru ambele categorii de elevi), precum si costurile de cazare si celelalte mese ale zilei (pentru elevii cazati in campus).

Aditional se achita uniforma scolara, laptop, transport tour-retour in Salzburg, taxa pentru examen si alte cheltuieli marunte.

Costul Mozarteum Programme: 5.000€/an (include taxa de studiu + cheltuielile de transport: lectiile se desfoasoara in Salzburg, 30 km distanta de campusul St. Gilgen).


Cazare

Scoala dispune de 3 resedinte, amplasate in imediata apropiere de campus: Bachwirt si Haus Tirol pentru fete si Traube pentru baieti. Toate 3 sunt foste hoteluri, transformate astfel ca sa indeplineasca, la cele mai inalte standard, functia de resedinte comfortabile pentru elevi de varste diferite, cazati in camere a cate 2 sau 3 persoane.

Elevii beneficiaza de pensiune complete, care presupune 3 mese sanatoase si hranitoare in zi. Elevii locuiesc intr-un mediu sigur, plus ca se afla (de obicei, in grupuri a cate 6) sub supravegherea atenta a unui tutore, pregatit sa le acorde asistenta necesara la toate etapele educationale.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.