Austria

Summer Schools • RO
 • RU

Indiscutabil, cele mai frumoase amintiri sunt adunate in taberele din copilarie si calatorii, din anii de liceu sau de la facultate. Vacante, distractii, excursii, natura, noi experiente si prietenii de-o viata – toate se vor dovedi extrem de folositoare si, foarte probabil, va vor schimba viata.

Noi va oferim cea mai variata selectie de programe educationale in strainatate: vacante academice, tabere scolare si lingvistice, tabere cu activitati sportive, de aventura sau artistice. Toate aceste programe combina intr-un mod foarte eficient educatia si distractia in tari cu o bogata cultura academica si spirituala.


E mai mult decat o scoala de limbi straine!


Deoarece sunt organizate in scoli, colegii si universitati, taberele de limbi straine ii familiarizeaza pe elevi cu un mediu academic nou. Astfel, ei au posibilitatea sa cunoasca metode de invatare noi, interactive si amuzante, intr-o atmosfera relaxata, alaturi de profesori nativi, prietenosi si deschisi.


Categorii de programe


Tabere mixte (Limbi+ )


Taberele combina cursuri de limbi straine (15-20 ore/saptamana) cu ateliere tematice, excursii, jocuri si activitati in aer liber. Aici NU EXISTA TEME PENTRU ACASA, iar activitatile se desfasoara in limba tarii-gazda si sunt coordonate de profesori si traineri nativi cu experienta. Programul se adreseaza atat elevilor cu un nivel mediu si avantat de cunoastere al limbii, cat si celor incepatori.


Tabere lingvistice


Programele de acest tip sunt concepute pentru a sprijini si maximiza efortul de invatare, precum si de a dezvolta o comunicare eficienta si increzatoare intr-o limba straina. Cu o intensitate de la 20 si pana la 35 de ore pe saptamana, acest curs pune accentul atat pe notiunile de gramatica, cat si pe dezvoltarea abilitatilor de comunicare prin intermediul vorbirii si ascultarii, acoperind o mare varietate de teme de discutie. Acestea sunt utilizate pentru a explora limbajul functional si tematic, intr-o varietate de contexte diferite, precum dezbateri academice, exprimare mai buna a ideilor, cum sa gasesti argumente puternice si sa fii mai convingator.

Activitatile distractive si jocurile sunt de asemenea de nelipsit din acest program, iar excursiile vor oferi un prilej excelent de a pune in practica cunostintele nou dobandite.


Tabere academice


Adresat cursantilor cu un nivel mediu si avansat de cunosatere a limbii straine, acest program te ajuta sa iti dezvolti abilitatile necesare pentru a comunica eficient si cu incredere, folosind limbajul specific mediului academic.

Fie ca esti pasionat de stiinte, afaceri, istorie, politica, medicina, inginerie, drept sau doar explorezi viitoare optiuni profesionale, acest program poate servi drept etapa premergatoare pentru continuarea studiilor la un liceu, colegiu sau universitate in strainatate.


Tabere sportive si aventura


Dezvoltarea personala, sportul si miscarea in aer liber – sunt esenta acestui program. Atenti la siguranta fizica si emotionala a copiilor, jucam alaturi de instructori calificati tennis, fotbal, baschet, volei, badminton, golf, caiac, inot, ture cu bicileta in padure, calarie s.a.

Programul ofera copiilor numeroase oportunitati:

‒ sa descopere activitati ce le aduc bucurii autentice, le intretin sanatatea fizica si psihica si le imbogatesc viata sociala

‒ sa-si faca prieteni, sa evite sau sa gestioneze corect situatiile dificile

‒ sa fie competitivi si sa-si dezvolte adaptabilitatea

‒ sa practice cunostintele de limbi straine intr-un context nou

‒ sa fie mai organizati, adulti si disciplinati

‒ sa-si descopere talente si sa creasca bucurandu-se ca fac ce le place.


Tabere tematice


Indrumati si supravegheati de specialisti in domeniu, aceste tabere ofera copiilor posibilitatea de a-si explora talentele si predilectiile pentru o vasta gama de activitati tematice precum: oratorica si dezbateri, fotografie, dans, jurnalism, muzica, arta teatrala si cinematografica, design, moda, balet si multe altele. Taberele tematice necesita un nivel mediu (intermediar) de cunoastere al limbii straine.


Optiuni de cazare

Majoritatea programelor de vacante propun diferite optiuni de cazare. Un rol important in alegerea tipului de resedinta il joaca varsta participantului si specificul scolii. De exemplu, cele mai multe scoli-internat (boarding schools) ofera cazare exclusiv in resedinta scolii, sub supravegherea profesorilor si a instructorilor.


Cazare in familii-gazda (de la 7-9 ani)

Este un fapt deja obisnuit ca elevii cu un grad mai mic de independenta sa aleaga o famlie-gazda. Acestea sunt selectate cu grija, in functie de experienta pe care o au in gazduirea studentilor straini. Nu exista notiunea de «familie-tipica», toate fiind diferite si formate atat din cupluri casatorite, cu sau fara copii, cat si familii monoparentale. Familiile pot fi de diferite confesiuni religioase si paturi sociale si ofera cazare in odai de una sau doua persoane. Puteti alege sa locuiti cu un prieten din tara de origine sau cu un prieten dintr-o alta tara. De regula, elevii iau micul dejun si cina in familie, de luni pana vineri, pranzul fiind asigurat de scoala. In weekend, elevii iau masa impreuna cu familia-gazda sau isi primesc pranzul la pachet in cazul in care vor merge in excursii.


Cazare in campus (de la 7 ani)

Programele de vacante in cadrul scolilor, colegiilor si universitatilor, de regula, presupun cazarea in campusul institutiilor respective. Participantii pot alege sa locuiasca in odai de o singura, doua sau mai multe persoane, cu grup sanitar separat sau comun pentru mai multe camere.


Parinti + Copii (de la 3-4 ani)

Pentru cei care au decis sa calatoreasca impreuna cu parintii lor, este prevazuta cazarea la hotel (se face doar impreuna cu parintii), apartament in chirie sau familie-gazda cu asigurarea transferului zilnic catre tabara de vara pentru copil.


Detalii suplimentare sau intrebari?

Pentru informatii aditionale consultati pagina vacante de vara sau sectiunea intrebari frecvente.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.