Holland

Saxion University

University

Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University Saxion University

 • RO
 • RU

Fondata in 1875, SAXION este, la momentul actual, una dintre cele mai mari si prestigioase universitati de stiinte aplicate din Olanda. Anual, aici isi urmeaza studiile mai bine de 27.000 (numar in continua crestere) de studenti, dintre care 3.500 sunt internationali, proveniti din 89 de tari ale lumii. Principalele campusuri sunt concentrate in orasele Apeldoorn, Deventer si Enschede, situate in partea de Est a Olandei, in apropiere de granita cu Germania. Toate campusurile universitare dispun de laboratoare de informatica si sali de clasa ultramoderne, biblioteci, cafenele, restaurante etc.

Campusul din Enschede a fost finalizat in 2001 si pune la dispozitia studentilor toate facilitatile necesare, printre care si sali special amenajate pentru lucrul in echipa, birouri pentru intalniri antreprenoriale, precum si sali pentru studiu individual.
De ce sa alegi SAXION?

›› Execelenta academica

SAXION ofera o gama foarte larga de programe academice pentru studentii din afara Olandei. Toate programele sunt autorizate si controlate de catre Ministerul Educatiei, Culturii si Stiintei (DUO). Calitatea studiilor oferite este confirmata si prin acreditatile organizatiilor internationale.

›› Atmosfera internationala

Universitatea este foarte mandra de diversitatea populatiei de studenti internationali, acestia provenind din 89 de tari diferite. Multe din programele universitatii sunt predate integral in limba engleza, numarul acestora fiind in continua crestere. Fluxurile de studenti sunt foarte pestrite, fapt ce le asigura o experienta multi-culturala exceptionala, studentii avand posibilitatea sa faca schimb de culturi.

›› Suportul oferit studentilor

Educatia la SAXION este centrata pe student si ofera nu doar sprijin academic, dar si din punct de vedere al dezvoltarii personale, astfel ca pe parcursul studiilor acesta obtine nu doar cunostinte teoretice, ci si experienta necesara pentru a-si creea o cariera de success in domeniul ales.

›› Stagii si programul Connect

Stagii la intreprinderile de profil si conexiuni stranse cu lumea industriala este puctul forte ale programelor de studii oferite de SAXION. Universitatea a elaborat si programul Connect, care permite studentilor din ultimul an sa realizeze proiecte de lucru pentru intreprinderile-partenere, marindu-si astfel sansele de a-si gasi un job imediat dupa absolvire.


Programe de studii

Study Programme
Start

September
Enschede

September
Enschede

September
Deventer

September
Enschede

September
Enschede

September
Enschede

September
Enschede

September
Apeldoorn

Sept/Febr
Deventer
Enschede

September
Enschede

September
Enschede

September
Deventer

September
Enschede

September
Deventer

September
Deventer

July
Deventer

 

Conditii de admitere

- Diploma de Bacalaureat

- Nivelul de cunoastere a limbii engleze minim B2 (iBT TOEFL min. 80, IELTS min. 6.0)


Taxe de studiu si burse

Pentru studentii non EU taxa de scolarizare pentru programele de licenta este de 7.800 EUR per an. De asemenea, studentii non-EU pot aplica la una din bursele oferite de catre universiate, pentru a micsora costul studiilor:

- Saxion Talent Scholarship (≈ 3.300 EUR)

- Saxion Holland Top Talent Scholarship (≈ 5.000 EUR)

- Saxion Living Technologies Scholarship (in marime de 10.000 EUR, oferita doar studentilor de la facultatile tehnologice)


Pentru studentii EU taxa de scolarizare este unica in toate universitatile publice olandeze si este impusa de catre guvernul olandez. In 2016 aceasta a constituit 1.984 EUR per an. Studentii originari din statele membre UE pot aplica pentru un imprumut guvernamental care sa acopere total sau partial taxele pentru studii. Mai multe detalii despre conditiile oferirii acestui imprumut le gasiti aici.


Cazare

La fel ca si celelalte universitati olandeze, SAXION nu dispune de resedinte studentesti proprii. In schimb, are un departament special, gata sa ofere studentilor toata asistenta necesara in cautarea unei locuinte prin intermediul agentiilor imobiliare locale.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.