Holland

Pre-university Studies


 • RO
 • RU

Una dintre conditiile de baza pentru admiterea la studii in Olanda este dovada cunoasterii limbii de instruire la nivelul B2. Insa aceasta nu trebuie sa fie un motiv de disperare pentru cei care inca nu au reusit sa atinga acest nivel chiar in prag de studii. Universitatile din Olanda, in special cele de stiinte aplicate (universities of applied sciences), ofera destul de multe programe de studii pre-universitare menite sa pregateasca studentii pentru a lua punctajul necesar la urmatorul examen lingvistic. Studentii pot aplica pentru asemenea programe si la centrele unice de pregatire pre-universitara, amplasate in Amsterdam, precum:

Holland International Study Centre

ONCAMPUS Amsterdam

In dependenta de rezultatul testului la momentul inceperii cursului, perioada de pregatire poate varia de la 2 pana la 12 luni, adica cu cat e mai inal nivelul de cunoastere a limbii, cu atat cursul va dura mai putin.

Admiterea la programele pre-universitare oferite de catre universitatile din Olanda este posibila doar dupa obtinerea diplomei de finalizare a studiilor medii in tara de origine.
Obiectivele principale ale programului


›› imbunatatirea competentelor de limba engleza pana la nivelul necesar pentru admiterea la programul de studii ales (de obicei IELTS 6.0 pentru Bachelor Degree si IELTS 6.5 pentru Master).

›› pregatirea de sustinerea propriu-zisa a testului de limba engleza IELTS sau TOEFL.

›› in cazul programelor cu predare in limba olandeza – pregatirea de sustinerea examenului lingvistic NT2 (limba olandeza ca limb secundara).

›› oferirea unei imagini de ansamblu asupra disciplinelor care vor face parte din programul de studii universitar ales.

›› facilitarea tranzitiei de la studiile medii la cele de licenta si adaptarea studentilor straini la un nou mediu de studii.


Taxe de studiu


Deoarece programele pre-universitare oferite de universitatile din Olanda includ nu doar lectii de limba engleza, ci si discipline academice care fac parte din programul viitor de studii, precum si bazele limbii olandeze, costul lor este ceva mai mare decat cel al programelor lingvistice standard.

›› 6 luni de pregatire (in cazul punctajului de 5.5 IELTS) va costa cca 3-4,5 mii EUR.

›› 12 luni de pregatire costa de la 6 pana la 9 mii EUR. Pentru inscrierea la acest program este suficient un punctaj de 5.0 IELTS.

⚠ Aceste costuri NU includ cheltuielile de cazare si hrana.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.