Holland

Hanze University Groningen

University

Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen Hanze University Groningen

 • RO
 • RU

Hanze University of Applied Sciences (Hanze UAS) a fost fondata in 1798 si este cea mai veche si, la momentul actual, cea mai mare universitate de stiinte aplicate din regiunea nordica a Olandei. Numele “Hanze” provine de la vechea Liga Hanseatica, o alianta de comert din perioada Evului Mediu dintre Olanda, Germania, Scandinavia si orasele din zona Marii Baltice.

Universitatea isi are campusul principal in orasul Groningen, considerat ca fiind cel mai sigur si cel mai “tanar” oras din Olanda, in care varsta medie a locuitorilor este de 35 de ani. Faptul ca fiecare al 5-lea locuitor al Groningen-ului este student, il face sa fie orasul cu cea mai mare densitate de studenti din Olanda.
Hanze UAS dispune de campusuri si in orasele Assen, Leeuwarden si Amsterdam. Toate impreuna gazduiesc un total de mai bine de 30.000 de studenti si 3.000 de angajati, originari din peste 90 de tari ale lumii, fapt ce a contribuit considerabil la crearea unei reputatii solide de universitate cu adevarat internationala.

Recent, Hanze University of Applied Sciences a fost clasata in TOP 25 institutii educationale din lume la categoria "applied research", conform U-Multirank 2016.


Programe de studii

Bachelor's programmes taught in english:

Design

Classical Music

Electrical and Electronic Engineering - Sensor Technology

Fine Arts

Game Design and Development

International Business and Management Studies

International Finance and Control

International Communication

International Facility Management

Jazz

Marketing Management

Mechanical Engineering

Physiotherapy

Sports Studies


Master's programmes taught in enghlish:

Classical Music

European Master in Renewable Energy

European Master in Sustainable Energy System Management

Instrumental Learning and Teaching Master

International Communication Master

MADtech (MA in Fine Art and Design)

Master Sensor System Engineering

Master in International Business and Management

Master of Business Administration

New Audiences and Innovative Practice Master

New York Jazz Master

Painting (MA in Fine Art and Design)

Wind Band Conducting Master


Conditii de admitere

- Diploma de Bacalaureat (pentru studii de licenta) sau Diploma de Licenta (pentru studii de master);

- Nivel de cunoastere a limbii engleze echivalent cu iBT TOEFL 80 sau IELTS 6.0 (min.) pentru programele Bachelor si iBT TOEFL 90 sau IELTS 6.5 (min.) pentru programele Master;


Deadline de depunere a unui dosar de admitere la studii (incepand cu luna Septembrie): pentru studentii non-EU/EEA este 1 Iunie si pentru cei EU/EEA -15 August.


Burse si taxe de studii

Ca si in cazul celorlalte universitati olandeze, la Hanze University Groningen taxele de scolarizare depind de tipul programului de studii ales si de cetatenia pe care o detine studentul. Astfel, pentru studentii EU, taxa pentru un program de licenta se estimeaza la circa 2.078 de euro per an, pe cand la studentii non-EU aceasta incepe de la un minim de 7.700 de euro per an. Taxele de studii pentru programele de masterat incep de la un minim de 2.078 de euro per an pentru studentii EU si de la 7.700 de euro per an pentru studentii non-EU.

Hanze Scholarships – oferite in baza rezultatelor academice de la sfarsitul primului an de studii de licenta. Bursele sunt preconizate doar pentru studentii internationali (non-EU) si sunt oferite pe intreaga durata oficiala a programului de studii.


Cazare

Hanze University Groningen nu dispune de resedinte studentesti proprii. Are, in schimb, un numar de camere rezervat pentru studentii internationali la SSH – o organizatie independenta non-profit, care furnizeaza locuinte pentru studenti in mai multe orase olandeze. Astfel, studentii internationali au posibilitate fie sa apeleze la ajutorul universitatii in gasirea unui loc de cazare, fie sa-si caute ceva independent.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.