Holland

Fontys University of Applied Science

University

Fontys University of Applied Science Fontys University of Applied Science Fontys University of Applied Science Fontys University of Applied Science Fontys University of Applied Science Fontys University of Applied Science Fontys University of Applied Science Fontys University of Applied Science Fontys University of Applied Science Fontys University of Applied Science

Fontys University of Applied Science este una dintre cele mai mari universitati de stiinte aplicate de stat din Olanda, unde in prezent isi fac studiile peste 40.000 de elevi. Fondata in anul 1996, Fontys este considerata drept una dintre cele mai inovatoare si moderne universitati din Olanda. Detine 3 campusuri in orasele Eindhoven, Tilburg si Venlo, situate toate in sudul tarii, la hotar cu Germania si Belgia, la o distanta de aproximativ 1,5 ore de Bruxelles, 1,20 ore de orasul Amsterdam si doar 1 ora de la Rotterdam. Denumirea "Fontys" a derivat din cuvantul latin "Fons", care inseamna "sursa", universitatea pretinzand a fi o "sursa" dinamica de cunoastere, dezvoltare, inovare si inspiratie.

Eindhoven, cu aproximativ 217.200 de locuitori, poate fi numit pe drept cuvant orasul tehnologiilor inovatoare, interprinderilor de clasa mondiala si a institutiilor de invatamant si cercetare ultra-moderne. Impreuna, acestea contribuie substantial la dezvoltarea unei economii prospere care sa asigure populatia olandeza cu un nivel inalt de trai. Domeniile de interes ale regiunii Edinhoven sunt High Tech Systems & Materials,Tehnologia produselor alimentare, Automotive, Lifetec (tehnologiile medicale si life science) & Health si Design. Eidhoven este un oras studentesc autentic, cu o gama bogata de facilitati pentru acestia. Campusul din Eidhoven este dispersat in mai multe blocuri de studii, situate prin tot orasul, majoritatea din ele aflandu-se in apropiere imediata de gara centrala.
Tilburg, cu aproximativ 206.000 de locuitori, este un oras dinamic si cu o cultura bogata, fiind deseori gazda a diferitor evenimente artistice si sociale. Orasul este bine-cunoscut in randul turistilor pentru Muzeul extraordinary de Textile, Muzeul de Arta Moderna "De Pont", Teatrele "Tilburg" si "De Nieuwe Vorst". Din an in an, Tilburg atrage un numar tot mai mare de artisti tineri, trupe de dans, teatru si trupe musicale, oferind acestora o platforma culturala pentru lansare. Campusul Fontys din Tilburg este dotat cu cele mai moderne sali de dans, instrumente musicale si ateliere de arta. Aici fiecare are sansa de a forma un music band, de a practica dansul modern sau actoria.

Campusul International din Venlo se afla la o distanta mica de centrul orasului locuit de aproximativ 100.217 de oameni si amplasat aproape de frontiera germano-olandeza. In ultimii ani, campusul a obtinut experienta si reputatie in domeniul aplicarii internationale. Pe langa programele de studii cu predare in limba olandeza, Campusul International Venlo ofera si programe internationale de licenta si master cu predare in engleza si germana. In prezent Campusul Venlo are circa 3.500 de studenti, 70% din numarul carora sunt studenti internationali, veniti din mai bine de 40 de tari diferite. Prin intermediul unei vaste retele de colaborare cu peste 45 universitati partenere si companii internationale din 30 de tari a lumii, Campusul International Venlo ofera studentilor internationali oportunitati excelente de schimb academic si stagii de practica platite.

Universitatea ofera circa 200 de programe in limba engleza, germana si olandeza in domeniile ICT, Engineering, Ecomonics&Marketing, Law, Communication and Media Design, Sport, Education, Healthcare, People&Society si Arts. Din numarul total de studenti, mai mult de 5.000 sunt internationali, veniti din peste 70 de tari din intreaga lume. Toate programele de studiu ale universitatii sunt axate in cea mai mare parte pe lectii practice, fapt ce permite formarea unor specialisti cu adevarat competenti in cee ace urmeaza sa faca dupa absolvire.


Programe de studii

Programe de licenta (Bachelor) cu predare in engleza:

Industrial Engineering & Management

Mechanical Engineering

International Fresh Business Management

Electrical and Electronic Engineering

Logistics Management

Information & Communication Technology

International Business and Management Studies

Mechatronics Engineering

Physiotherapy

Academy for Circus and Performance Art

Dance Academy

International Business Economics

International Marketing


Programe de licenta (Bachelor) cu predare in (mix) Dutch/German/English:

Deutsch Lehrer/Lehrerin

International Fresh Business Management

International Business Economics

Industrial Design Engineering

International Marketing

Logistik Management

Mashinenbau

Mechatronik

Software Engineering

Wirtschaftinformatik


Fontys Summer School


Conditii de admitere

– Diploma de Bacalaureat

– Nivel de engleza echivalent cu iBT TOEFL 80 min.


Termen-limita de aplicare:

Pentru semestrul de toamna – 15 Mai*

Pentru semestrul de primavara – 15 Noiembrie*

*Datele se pot schimba in dependenta de anul aplicarii.


Taxe de studiu

Pentru studenti EU: cca 2006 EUR/anual

Pentru studentii non-EU: incepand cu 6400 EUR/anual.

Taxele de scolarizare se pot schimba in dependenta de anul aplicarii.


Cazare

Fontys, ca si majoritatea universitatilor olandeze, nu dispune de resedinta proprie, dar colaboreaza, in shimb, cu mai multe agentii imobiliare care se ocupa de inchirierea locuintelor, astfel ca studentii internationali pot oricand solicita asistenta universitatii in privinta cazarii, in cazul in care nu reusesc sa gaseasca ceva independent.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.