• RO
 • RU

Varsta
15-18.5 ani (in momentul inceperii studiilor)

Durata
1 semestru (5 luni) sau 1 an academic (10 luni)

Locatie
intreg teritoriul tarii

Tipul scolii
scoala publica (de stat)

Cazare
familie-gazda

Limba de instruire
engleza (nivel mediu)

Nota medie
7,5 (minim)

Acte necesare
pasaport, formular de aplicare (se completeaza in oficiu EXCEL)

Termen-limita de aplicare
pana la 29 Martie

Costul programului
de la 6500 $/semestru si de la de la 7500 $/an

 

Programele de schimb cultural in SUA exista de peste 50 de ani si se desfasoara sub egida Departamentului de Stat al SUA. Conform regulilor programului, studentii invata intr-o scoala publica americana un semestru sau un an academic.

Participarea la program presupune integrarea completa in viata Americana, faptul reprezentand calea ideala spre o engleza vorbita bine pusa la punct, o cunoastere din interior a culturii americane, dar si de prezentarea culturii propriei tari in America. Elevii sunt cazati in familii-gazda, cu drepturi depline de membru, accepand normele de comportament ale familiei si profitand de ocazia unica de a cunoaste indeaproape cultura americana.

Participantii sunt acceptati intr-unul din cele 48 de state (cu exceptia statului Alaska si insulelor Hawaii). De obicei, elevii frecventeaza scolile publice amplasate in partea orasului unde locuieste familia. Cum sunt selectate familiile-gazda? Participantul la program si parintii acestuia completeaza formularele necesare, scriu un eseu in care prezinta preferintele copilului, relatiile din familie, scoala, prieteni, etc. Aceste formulare sunt prezentate de catre Asociatia Americana de gazduire familiilor selectate de pe intreg teritoriul tarii. Daca familia isi exprima preferinta pentru un anumit elev, acesta se cazeaza acolo. Acestea pot fi familii care locuisc la tara sau in oras, cu sau fara copii, cu unul sau ambii parinti etc.


Costul programului include:


‒ Studiu in scoala publica

‒ Tabara de orientare la sosire

‒ Cazare si alimentare in familie (minus lunch-ul de la scoala)

‒ Asistenta unui curator

‒ Asigurare medicala

‒ Suport viza

‒ Monitorizarea studentului pe parcursul programului + raport complet pentru parinti dupa finalizarea acestuia.


Cheltuieli suplimentare:


‒ Bani de buzunar – 250-300 $/luna

‒ Materiale didactice

‒ Lunch in cantina scolii

‒ Taxa de viza

‒ Calatoria cu avionul.


Optiuni suplimentare:


La dorinta si contra cost suplimentar, participantii programului pot alege regiunea in care vor merge la scoala: admitere garantata in 1 din oricare 3 state alese – 2000$


⚠ In SUA, elevii moldoveni au posibilitatea sa extinda programul cu 2-3 ani si ulterior sa obtina un certificat de finalizare a studiilor medii.

Programul in cauza nu este disponibil pentru elevii claselor a 12a, carora le recomandam sa faca cunostinta cu programele de studiu in universitatile americane.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.