• RO
 • RU

Varsta
14-18 ani (in momentul inceperii studiilor)

Durata
1 semestru (5 luni) sau 1 an academic (10 luni)

Locatie
intreg teritoriul tarii

Tipul scolii
scoala publica (de stat)

Cazare
familie-gazda

Limba de instruire
germana (nivel incepator)

Nota medie
7,5 (minim)

Acte necesare
pasaport, formular de aplicare (se completeaza in oficiu EXCEL)

Termen-limita de aplicare
pana la 30 Martie

Costul programului
de la 1500€/luna, de la 7200€/semestru si de la 7500€/an

 

Un an academic sau un semestru de studii in scolile publice din Germania e o posibilitate exceptionala de schimb academic si cultural pentru elevii moldoveni. Este, de asemenea, si sansa de a perfectiona la maxim cunostintele de limba germana in mediul ei nativ.

Programul de schimb e oferit in scolile publice – Gymnasium sau Realschule – si presupune studii dupa programul scolar standard, cu predare in germana. Elevii vor studia cca 12 discipline la alegere: limbile germana, engleza si franceza, istorie, geografie, matematica, fizica, chimie, biologie, educatie fizica, computer science, muzica sau arte etc. Programele scolare pot sa difere de la un land federal la altul.

Inainte de inceputul programului propriu-zis, participantii vor avea posibilitate sa treaca un curs de 2 saptamani de limba germana, care se va desfasura in orasul Mannheim. Cursul presupune 25 de lectii de germana in saptamana, pensiune completa, excursii si alte activitati de divertisment, precum si lectii de introducere in sistemul de invatamant scolar din Germania. Pentru elevii cu nivel suficient de cunoastere a limbii germane, cursul nu este obligatoriu si poate fi organizat un interviu la telefon.


Costul programului include:


‒ Studiu in scoala publica

‒ Cazare si alimentare in familie (minus lunch-ul de la scoala)

‒ Asistenta unui curator

‒ Transfer tour/retour de la aeroport/gara

‒ Suport viza

‒ Monitorizarea studentului pe parcursul programului + raport complet pentru parinti dupa finalizarea acestuia.


Cheltuieli suplimentare:


‒ Asigurare medicala – 39 EUR/luna

‒ Bani de buzunar – 200-300 EUR/luna

‒ Curs de 2 saptamani de germana inainte de inceperea programului - 1200 EUR/2 saptamini

‒ Materiale didactice

‒ Lunch in cantina scolii

‒ Lectii suplimentare de germana (dupa necesitate)

‒ Taxa de viza

‒ Cheltuieli pentru transport dupa tabara de orientare

‒ Calatoria cu avionul.


⚠ Participarea elevilor in cadrul programului de schimb academic si cultural nu garanteaza posibilitatea inscrierii candidatilor la examenele de finalizare a studiilor medii (Abitur).

Daca nu cunoasteti germana, dar vreti sa studiati in Germania, puteti oricand incepe studierea limbii in una din numeroasele tabere de vara din tara si, ulterior, sa aplicati pentru programul "An academic". Elevilor de clasa a 12a le recomandam sa faca cunostinta cu programele de studiu in universitatile germane.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.