• RO
 • RU

Franta este tara in care se acorda o atentie deosebita sistemului educational si calitatii acestuia. Aici anul academic incepe la mijlocul lunii Septembrie si dureaza pana la sfarsitul lui Iunie. Dat fiind faptul ca in Franta se insista pe materiile scolare obligatorii, ce ocupa tot timpul elevilor, activitatile optionale nu sunt la fel de raspandite ca in alte tari. Totusi sunt foarte populare activitatile sportive, mai ales sporturile de echipa. Tinerii francezi iubesc filmele si dansurile. Familiile franceze se deosebesc prin uniune si coerenta, ce pot fi urmarite in viata cotidiana, dar si in distractiile in comun.


Studiu in scoala publica

Varsta
13-18 ani (in momentul inceperii programului)

Durata
1 semestru (5 luni) sau 1 an academic (10 luni)

Locatie
pe intreg teritoriul tarii

Cazare
familie-gazda

Limba de instruire
franceza (nivel incepator)

Nota medie
7,5 (minim)

Acte necesare
pasaport, formular de aplicare (se completeaza in oficiu EXCEL)

Termen-limita de aplicare
pana la 30 Martie

Costul programului
de la 4.700€/semestru se de la 6.300€/an

 

Programul de schimb pentru elevi in Franta este o oportunitate unica de a invata limba franceza, rutina, cultura si particularitatile tarii, locuind intr-o familie franceza si frecventand o scoala publica. Scopul primordial al unui astfel de program este schimbul cultural, obtinerea unor noi cunostinte academice si depasirea barierelor lingvistice.

Pentru elevi este o experienta de nepretuit si impresii de neuitat pentru intreaga viata. In calitate de membru deplin al noii familii franceze, copiii participa in toate activitatile ce tin de rutina zilnica, merg in excursii, participa la sarbatori etc. Ei dispun de o camera proprie confortabila si iau mesele impreuna cu familia-gazda. Pe langa programul academic de baza, copiii participa activ si la diverse activitati si evenimente extrascolare, fac sport sau lucreaza in diverse ateliere de arta si meserii.


Costul programului include:


‒ Studiu in scoala publica

‒ Cazare si alimentare in familia-gazda (minus lunch-ul de la scoala)

‒ Tabara de orientare la sosire in Paris

‒ Asistenta unui curator

‒ Asigurare medicala

‒ Transfer tour/retour de la aeroport/gara

‒ Suport viza

‒ Monitorizarea studentului pe parcursul programului + raport complet pentru parinti dupa finalizarea acestuia.


Cheltuieli suplimentare:


‒ Bani de buzunar – 250-300 EUR/luna

‒ Materiale didactice

‒ Lectii de limba franceza (dupa necesitate) – 50 EUR/luna

‒ Lunch in cantina scolii

‒ Cheltuieli de transport dupa sesiunea de orientare

‒ Taxa de viza

‒ Calatoria cu avionul.


⚠ In Franta, elevii moldoveni au posibilitatea sa extinda programul cu 2-3 ani si ulterior sa obtina un certificat de finalizare a studiilor medii (French Baccalaureat).

Programul in cauza nu este disponibil pentru elevii claselor a 12a, carora le recomandam sa faca cunostinta cu programele de studiu in universitatile franceze.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.