• RO
 • RU

Varsta
11-19 ani (in momentul inceperii studiilor)

Durata
1 an academic (10 luni)

Locatie
intreg teritoriul tarii

Tipul scolii
scoala publica (de stat)

Cazare
familie-gazda

Limba de instruire
engleza / franceza (nivel mediu)

Nota medie
7,5 (minim)

Acte necesare
pasaport, formular de aplicare (se completeaza in oficiu EXCEL)

Termen-limita de aplicare
pana la 10 Aprilie

Costul programului
de la 18.000 $/an

 

Educatia in Canada reprezinta o combinatie exceptionala de traditii europene si pragmatism nord-american, conditii excelente de studiu si trai, precum si omniprezenta tehnologiilor digitale avansate in toate etapele procesului de invatare. Scolile publice canadiene sunt finantate in mod generos de catre stat si pot concura cu scolile internate private la capitolul infrastructura si echipamente tehnice, care depasesc orice asteptari.

Lectiile in scolile canadiene incep, de regula la 8:00 dimineata si se termina la ora 14:30, iar pe langa disciplinele obligatorii, elevii au posibilitate sa aleaga cursuri optionale, multe dintre care nu sunt oferite in scolile din Moldova. De exemplu, puteti alege sa studiati psihologie si arta fotografiei, sau geonomie si secretele oceanelor, sau design, management hotelier etc. Numarul de discipline predate difera, de obicei, in functie de tipul si dimensiunile scolii, precum si regiunea in care aceasta este amplasata. Sportul este, bineinteles, sacru. Aveti oportunitatea exclusiva de a alege oricare dintre genurile de sport: hochei pe gheata, snowboard, fotbal, golf, volei, baschet, acrobatie, gimnastica, inot si asa mai departe. De asemenea, puteti alege orice alta ocupatie in functie de talentele si preferintele dvs.: tir cu arcul, sah, jazz sau teatru, dans etc.

Canada este o tara cu doua limbi oficiale – engleza si franceza. Respectiv, intr-un numar de scoli, colegii si universitati (provinciile Nova Scotia, New Brunswick, Ontario, Manitoba), predarea se face atat in engleza, cat si in franceza, iar in Quebec – 80% din populatie vorbesc doar franceza.

Participantii la programul de schimb academic si cultural sunt cazati in familii-gazda, in camera separate + dejun si cina. In scurt timp, copiii devin membri cu drepturi depline ai noii lor familii canadiene. Impreuna cu ceilalti membri, ei isi petrec timpul liber, merg in excursii sau la pescuit, fac sport si sarbatoresc evenimente nationale sau de familie.


Costul programului include:


‒ Studiu in scoala publica

‒ Cazare si alimentare in familie (minus lunch-ul de la scoala)

‒ Asistenta unui curator

‒ Asigurare medicala

‒ Suport viza

‒ Monitorizarea studentului pe parcursul programului + raport complet pentru parinti dupa finalizarea acestuia.


Cheltuieli suplimentare:


‒ Bani de buzunar – 300-500 $/luna

‒ Materiale didactice

‒ Lunch in cantina scolii

‒ Transport (autobus)

‒ Cursuri de limba (dupa necesitate)

‒ Lectii suplimentare si sport

‒ Taxa de viza

‒ Calatoria cu avionul.


⚠ In Canada, elevii moldoveni au posibilitatea sa extinda programul cu 2-3 ani si ulterior sa obtina un certificat de finalizare a studiilor medii.

Programul in cauza nu este disponibil pentru elevii claselor a 12a, carora le recomandam sa faca cunostinta cu programele de studiu in universitatile canadiene.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.