• RO
 • RU

Varsta
15-18 ani (in momentul inceperii studiilor)

Durata
1 an academic (10 luni)

Locatie
Cape Town si imprejurimile lui

Tipul scolii
scoala publica (de stat)

Cazare
familie-gazda

Limba de instruire
engleza

Nivel de cunoastere
mediu (minim 2 ani de studiere)

Nota medie
7,5 (minim)

Acte necesare
pasaport, formular de aplicare (se completeaza in oficiu EXCEL)

Termen-limita de aplicare
pana la 30 Aprilie

Costul programului
de la 4500€/trimestru , de la 5500€/semestru si de la 10000€/an

 

Republic of South Africa (RSA) este una dintre cele mai deosebite tari ale lumii. In primul rand, are o clima nemaipomenita: iarna temperatura medie este de +18-20, vara de +26–28, practic mereu soare si luminos, iar peisajele incantatoare, combinatia minunata dintre orasele mari si natura salbatica, nivelul de viata inalt (este depasita doar de Luxemburg si Lihtenstein) – transforma aceasta tara intr-un adevarat colt de rai.

Educatia scolara in RSA este oferita in cadrul scolilor publice si private, cele din urma constituind doar 10% din numarul total de scoli. Din bugetul tarii, 20% se aloca educatiei. In scolile de stat, elevii trebuie sa respecte anumite standarde: sa poarte uniforma si coafuri stricte, sa nu foloseasca machiaj etc. E de mentionat faptul ca in aceasta tara mai exista scoli doar pentru fete si scoli doar pentru baieti, iar materialele didactice pentru elevi sunt editate in cele 11 limbi oficiale ale tarii.

La varsta de 13 ani elevii incep scoala medie, finalizand-o la 17-18 ani. Programul scolii medii include studierea aprofundata a limbilor si a stiintelor exacte. Sunt obligatorii limba engleza si africaans, celelate discipline sunt la alegere: matematica, stiintele, biologia, geografia, istora, artele, evidenta contabila, business, economia, lucrul pe metal/lemn. Unele scoli propun studerea limbilor straine: Franceza, Germana sau Africana, muzica si disciplinele tehnice. Anul scolar dureaza din ianuarie pana in decembrie.

Participantii la program sunt cazati doar in familii-gazda locale. Acestea pot fi familii cu sau fara copii, cu unul sau ambii parinti etc. Cert e faptul ca fiecare dintre familiile selectate se pregateste serios si face tot posibilul ca elevul sa se simta ca acasa. Astfel, copiii devin membri cu drepturi depline ai familiei-gazda si sunt incurajati sa participe la toate evenimentele si treburile cotidiene ale acesteia.


Costul programului include:


‒ Studiu in scoala publica

‒ Cazare si alimentare in familie (minus lunch-ul de la scoala)

‒ Asistenta unui curator

‒ Transfer tour/retour de la aeroport/gara

‒ Suport viza

‒ Monitorizarea studentului pe parcursul programului + raport complet pentru parinti dupa finalizarea acestuia.


Cheltuieli suplimentare:


‒ Bani de buzunar

‒ Materiale didactice

‒ Lunch in cantina scolii

‒ Asigurare medicala

‒ Taxa de viza

‒ Calatoria cu avionul.


⚠ Acest program nu presupune obtinerea unui certificat de absolvire a studiilor medii in RSA!

Programul in cauza nu este disponibil pentru elevii claselor a 12a, carora le recomandam sa faca cunostinta cu programele de studiu in universitatile din RSA.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.