Denmark

VIA University College

University

VIA University College VIA University College VIA University College VIA University College VIA University College VIA University College VIA University College VIA University College VIA University College VIA University College

 • RO
 • RU

VIA University College este rezultatul fuziunii a 5 institutii de invatamant superior – The Alpha Centre for Higher Education, Mid-West Centre for Higher Education, University College Jutland si Vitus Bering Denmark – in scopul obtinerii unor rezultate academice mai bune. Ministerul de Invatamant Danez a tins prin asta nu doar ca creeze cea mai mare universitate din Danemarca, ca mai degraba sa stabileasca astfel noi standarde ale invatamantului superior.

Fiind o uniune a 5 universitati diferite ca domeniu, VIA ofera o multitudine de programe de studii ce tin de business, tehnologie, design, sociologie, sanatate etc. La momentul actual, universitatea dispune de un arsenal de mai bine de 50 de programe de studii, toate acredidate de EVA (Danish Evaluation Institute) si ENQA (The European Association for Quality Assurance in Higher Education).

VIA University College dispune de 8 campusuriHorsens, Herning, Holstebro, Randers, Silkeborg, Viborg, Aarhus C si Aarhus N – toate situate in partea centrala a peninsulei Jutland.
Programele VIA sunt studiate in cadrul a 5 facultati/scoli:

Faculty of Education and Social Studies

Faculty of Health Sciences

School of Technology and Business

School of Design, Animation, Media and Business

School of Continuing Education

Cea mai populara printre studenti este School of Technology and Business, care ofera o gama foarte larga de programe de studii cu predare in limba engleza. Aceasta dispune de 3 campusuri in orase diferite: Horsens, Herning si Aarhus. In campusul din Herning isi are sediul renumita scoala scandinava de design TEKO. In campusurile din Horsens si Aarhus se studiaza business, inginerie si constructii.

Horsens – un oras cu circa 55.000 de locuitori si posibilitati nenumarate de a te ocupa de sport si alte hobby-uri. Aici poti sa joci football, handball, basketball, sa te ocupi de inot si pescuit etc. De asemenea sunt multe parcuri, muzee si biserici minunate de vizitat. Horsens este deseori gazda unor concerte grandioase: Madonna, The Rolling Stones, Robbie Williams si Bob Dylan – sunt doar cateva celebritati care au concertat acolo.
Horsens este cunoscut de restul lumii si ca orasul in care s-a nascut si a copilarit faimosul explorator al apelor nordice Vitus Jonassen Bering, in cinstea caruia Stramtoarea Bering, Marea Bering, Insula Bering si Land Bridge-ul Bering isi poarta pana astazi numele. Trecand prin Horsens veti gasi cu siguranta si casa in care a trait acesta.

Herning – bine-cunoscut ca centrul textil al Danemarcei. In afara de asta, este foarte apreciat si pentru produsele alimentare ecologice pe care le produce si modul de viata sanatos pe care locuitorii sai l-au adoptat deja de ani buni. Orasul mai este renumit printre turisti datorita grandioasei expozitii anuale de cai si a imensului centru expozitional Messecenter Herning.

Aarhus – al doilea cel mai mare oras din Danemarca, amplasat pe tarmul estic al peninsulei Jutland. Este foarte popular printre studentii din intreaga lume. Are o infrastructura bine dezvoltata si este in continua crestere. Cu toate acestea, reuseste oarecum sa-si pastreze sarmul de oras medieval – un adevarat muzeu sub cerul liber.


Programe de studii

Study Programme
Start

Sept/Feb

August

August

August

August

Sept/Feb

August

September

August

September

August

September

September

September

September

Aug/Feb

September

September

January

 

Conditii de admitere

– Diploma de Bacalaureat

– Nivel minim de cunoastere a limbii engleze iBT TOEFL 83 sau IELTS 6.5 sau echivalentul Oxford Placement Test*

*Studentii care inca nu au sustinut un examen international au posibilitatea sa sustina (gratuit, fara nici o taxa de inregistrare!) cu ajutorul EXCEL un examen lingvistic intern de admitere la VIA.

Termen-limita pentru depunerea unui dosar de admitere: 15 Martie – pentru studentii non-EU si 1 Iulie – pentru studentii EU.


Taxe de studii

Studentii danezi, cei din tarile nordice si cei din tarile membre ale EU/EEA nu achita taxa de scolarizare. Studentii non-EU achita taxe in dependenta de programul ales.

Taxa de scolarizare nu include restul cheltuielilor de studii precum materialele didactice, cazarea, mancarea, activitatile de agrement si restul cheltuielilor marunte, toate acestea estimandu-se la circa 600-800 EUR lunar.


Cazare

Studentii pot aplica pentru cazare in resedintele universitare sau isi pot gasi independent o locuinta in sectorul privat. Pentru detalii suplimentare, faceti un click pe imaginea de mai jos.
Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.