Denmark

Royal Danish Academy of Music

University

Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music Royal Danish Academy of Music

Royal Danish Academy of Music (RDAM) din Copenhaga comunica cu lumea din afara prin intermediul muzicii si ofera, deja de mai bine de un secol, calificare profesionala in muzica clasica. A fost fondata in 1867 de catre compozitorul Niels W. Gade si este cea mai veche institutie de educatie muzicala din Danemarca, dar si cea mai mare dintre institutiile cu acelasi profil, gazduind cca 400 studenti.

RDAM este o institutie dinamica cu profesori consacrati, resurse moderne de instruire si tehnica de ultima generatie, destinate inclusiv si studiului la distanta. Toate combinate impreuna contribuie la atingerea succesului academic si extinderea orizonturilor muzicale ale studentului fara a fi constransi de granite.
Ca academie metropolitana, RDAM mentine o retea numeroasa de parteneri, care imbogateste atat programele de studiu, cat activitatile desfasurate. Pe plan international, RDAM colaboreaza cu academii de top din Europa, SUA si China, iar pe scena nationala – cu institutii de invatamant artistic, subordonate Ministerului Culturii, si cu mai multe universitati de frunte. Colaborarea cu Teatrul Regal ocupa un loc special, datorita activitatii desfasurate in comun cu Academia de Opera si a colaborarii cu Copenhagen Phil si Radioul Danez.

Academia ofera programe de licenta, masterat si doctorat in instrumente orchestrale, arta vocala, dirijare, compozitie, inginerie audio, muzica bisericeasca si timpurie. Gama variata de cursuri atrage studenti atat din Scandinavia si Europa, cat si din alte colturi ale lumii, creand un mediu de studiu international, creativ si "open-minded".

Programele de studiu includ invatarea instrumentului de baza, cursuri despre antreprenoriat, sanatate, dezvoltarea carierei si multe altele. Astfel, absolventii se bucura de o rata inalta de angajare si de numeroase oportunitati in cariera muzicala. Totodata, aici pot studia si tinerii muzicieni, cu varste cuprinse intre 12-18 ani, in cadrul Academiei de Juniori.

Cladirea in care RDAM isi are astazi sediul a fost proiectata de arhitectul danez Vilhelm Lauritzen si a gazduit in trecut Corporatia Daneza de Radiodifuziune (Casa Nationala de Radio). In prezent, este recunoscuta ca monument architectural cu vaste facilitati pentru studiu – sali de concerte cu acustica perfecta, incaperi pentru desfasurarea orelor practice si studiouri de inregistrari. De asemenea, academia conecteaza viata de student cu scena muzicala profesionala, organizand anual aproximativ 200 de concerte.


Programe de studiu

RDAM ofera programe de licenta (BMus) cu durata de 3 ani si programe de master (MMus) de 2 ani, in cadrul carora studentii se specializeaza intr-un domeniu sau instrument anume:

Accordion

Music teaching

Orchestra Conducting

Ensemble Conducting

Guitar

Harp

Aural training

Piano

Composition

Brass: trumpet, horn, euphonium, trombone, tuba

Organ / Church music

Voice and opera

Percussion

Strings: violin, viola, cello, double bass

Consort

Tonmeister

Woodwinds: flute, clarinet, saxophone, oboe, bassoon

Dupa finalizarea unui program de master, absolventii pot aplica pentru un Advanced Postgraduate programme, la fel cu durata de 2 ani, care se incheie cu un concert public de debut. De asemenea, RDAM este afiliata cu Royal Danish Opera Academy.


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Bacalaureat (pentru Bachelor) sau de Licenta in domeniu relevant (pentru Master)

+ nivel minim de engleza echivalent cu IELTS 5.5

+ CV si scrisori de motivare si recomandare

+ auditie inregistrata (format audio sau video, in dependenta de programul ales)

+ examen de admitere (mai multa info aici)

+ alte cerinte suplimentare (in dependenta de programul ales)


Termeni-limita de aplicare:

1 Aprilie – pentru studenti non-EU/EEA

1 Decembrie – pentru studenti EU/EEA


Taxe de studiu

Studentii EU achita doar o taxa nerambursabila de aplicare in marime de 500 DKK (aprox. 67 EUR).

Studentii non-EU achita taxe complete de studiu, care pot varia intre 9.000-13.000 EUR/an, in dependenta de programul de studiu ales.


Cazare

RDAM recomanda studentilor sa-si inceapa cautarile de cazare cat mai din timp posibil. Un loc bun pentru a incepe este www.kollegierneskontor.dk, unde veti gasi o serie de optiuni de cazare disponibile pentru studenti in Copenhaga. E bine sa anuntati si receptia RDAM ca sunteti in cautarea unei locuinte, ca sa puteti beneficia de suportul acesteia.

De asemenea, se recomanda sa nu va limitati doar la municipalitatea Copenhaga, ci sa includeti in cautare si municipalitatile vecine, de unde de poate ajunge la RDAM foarte usor folosind transportul public.

Alte detalii, sfaturi, link-uri utile + date de contact, gasiti pe site-ul academiei.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.