Denmark

Roskilde University (RUC)

University

Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC) Roskilde University (RUC)

Roskilde University (RUC) a fost creata initial ca o provocare a traditiilor academice si pentru a experimenta cu noi cai de generare si dobandire a cunostintelor. De aici provine si deviza "We think ahead... and shape the future". La RUC se cultiva o abordare a educatiei orientata practic, deoarece se crede ca cele mai relevante rezultate sunt obtinute anume din rezolvarea de probleme reale si numaidecat in colaborare cu altii. De asemenea, se practica abordarea interdisciplinara, deoarece se considera ca nici o problema majora nu poate fi rezolvata in baza unei singure discipline academice. O sa observati, asadar, ca programele oferite de RUC consta in general din mai multe combinatii posibile de subiecte. In cadrul universitatii, se cultiva, de asemenea, transparenta, deoarece se crede ca participarea activa si schimbul continuu de cunostinte duc la libertate de gandire, democratie, toleranta si dezvoltare.

Modelul educational implementat la RUC este unul centrat pe student, care-l ajuta sa depaseasca obstacole si-l incurajeaza sa se exprime si sa munceasca in echipa, aplicand gandirea critica si transformand noile cunostinte in solutii practice.
In prezent, RUC numara o populatie de mai bine de 8.800 studenti (dintre care, peste 1.000 sunt internationali) si cca 960 de angajati si se lauda cu o pozitie respectabila in clasamentul THE Young Universities. De asemenea, universitatea este membra a Magna Charta Universitatum – un ghid de buna guvernare, ce contine principii de libertate academica si autonomie institutionala, semnat in 1988 de 388 de rectori si directori de scoala din intreaga Europa.

Una dintre prioritatile RUC ramane a fi activitatea de cercetare, universitatea mandrindu-se in prezent cu peste 500 de cercetatori, 37.000 de publicatii, 20 de centre de cercetare si peste 1.200 de proiecte de cercetare. Pe langa toate, universitatea colaboreaza si cu peste 300 parteneri din lumea afacerilor.

RUC este constituita din patru departamente (Communication & Arts, People & Technology, Science & Environment si Social Sciences & Business) + administratia si biblioteca universitara. Toate facilitatile RUC sunt concentrate intr-un singur campus, amplasat in partea estica a orasului Roskilde. Situat la doar 25 de minute distanta de Copenhaga, Roskilde este caracterizat de o viata sociala bogata si este gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri de cultura si muzica din Europa de Nord – Roskilde Festival.


Programe de studiu in engleza

Programe de Licenta:

International Bachelor in Humanities

– Communication Studies (int)

– Cultural Encounters (int)

– Social Psychology of Everyday Life (int)

International Bachelor in Natural Sciences

– Chemistry (int)

– Computer Science (int)

– Environmental Biology (int)

– Mathematics (int)

– Molecular Biology (int)

– Physics (int)

International Bachelor in Social Sciences

– Business Administration (int)

– Business Studies (int)

– International Studies (int)


Majoritatea programelor de Master la RUC consta din combinatia a 2 subiecte: primul ales defineste studiile si teza, al 2lea – ofera o perspectiva interdisciplinara. Bineinteles, sunt oferite si programe de master bazate pe un singur subiect.

Biology and Chemistry

– Chemistry (int)

– Environmental Biology (int)

– Molecular Biology (int)

Business

– Business Studies (int)

– Economics and Business Administration (int)

Communication and Media

– Communication Studies (int)

Culture

– Cultural Encounters (int)

Environment and Sustainability

– Environmental Risk (int)

Information Technology

– Computer Science (int)

– Informatics (int)

– Mathematical Computer Modelling (int)

Mathematics and Physics

– Mathematical Bioscience (int)

– Mathematical Physical Modelling (int)

– Physics (int)

Society

– Global Studies (int)

– International Development Studies (int)

– International Public Administration and Politics (int)

– Nordic Urban Planning Studies (int)

– Social Entrepreneurship and Management (int)

– Spatial Designs and Society (int)


Programele PhD se desfasoara in cadrul a 4 scoli doctorale, specializate in:

– Science and Environment

– Communication and Arts

– People and Technology

– Social Sciences & Business


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Bacalaureat (pentru Bachelor) sau de Licenta, intr-un domeniu relevant (pentru Master)

+ Nivel minim de engleza echivalent cu iBT TOEFL 83 sau IELTS 6.5

+ alte cerinte suplimentare (in dependenta de programul ales)


Termen-limita de aplicare pentru licenta: 15 Martie


Termen-limita de aplicare pentru master:

Semestrul de toamna – 15 Ianuarie (pentru non-EU/EEA) si 1 Martie (pentru EU/EA)

Semestrul de primavara – 1 Septembrie (pentru non-EU/EEA) si 15 Octombrie (pentru EU/EA)


Taxe de studiu

Studentii cetateni ai unui stat membru EU sunt scutiti de taxe de studiu, urmand sa-si asigure doar cheltuielile de cazare si intretinere.

Studentii non-EU achita taxe complete de studiu, care pot varia in dependenta de programul ales. Taxa minima pentru un program de licenta este de 8.700 EUR/an. Informatii actualizate la zi despre taxele de studiu nivel master, puteti gasi pe site-ul universitatii.


Cazare

RUC ofera un numar limitat de camere in campus doar pentru studentii din programele de schimb academic (exchange programmes). Studentii full-time (cu frecventa la zi) pot opta pentru cazare fie in resedinte studentesti din afara campusului, fie in apartamente/camere cu chirie in oras.

Informatii despre cazare si alte practicalitati, puteti gasi in aceasta pagina de site a universitatii. De asemenea, aveti acces liber la un ghid online detaliat pentru studentii noi la RUC, precum si un Survival Guide pentru studenti internationali in Danemarca.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.