Denmark

Aarhus University (AU)

University

Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU) Aarhus University (AU)

Aarhus University (AU) si-a inceput activitatea in sptembrie 1928 cu 64 de studenti inmatriculati si colectivul didactic format din 5 profesori. In mai putin de un secol aceste cifre au crescut considerabil, numarul studentilor estimandu-se la circa 44.500 anual si cel al angajatilor la 11.550. Acum ea se afla pe loc de cinste in Top 10 universitati fondate in ultimii 100 de ani si are la activ nenumarate colaborari cu cele mai bune universitati si centre de cercetare din intreaga lume.

AU si-a luat un angajament serios pentru dezvoltarea societatii, care se realizeaza prin colaborare stransa cu agentiile si institutiile guvernamentale si, bineinteles, comunitatea de afaceri.

Scopul universitatii este de a contribui cat mai mult posibil la solutionarea problemelor globale complexe cu care se confrunta astazi lumea. Prin urmare, universitatea are grija sa se mentina la cel mai inalt nivel al standardelor academice existente si sa impuna altele noi prin munca asidua si metode inovative de cercetare. Acest fapt face ca universitatea sa fie una foarte competitiva pe plan international in domeniu de cercetare, educatie, dezvoltarea talentelor si schimbul de experienta.
AU are locatii si activitati de cercetare prin toata Danemarca, pastrandu-si, bineinteles, campusul principal in Aarhus si altele 2 mari in Emdrup si Herning. Ceea ce le uneste pe toate sunt standardele academice inalte si viata de campus foarte dinamica cu traditii puternice.

Aarhus este un oras tanar, in plina dezvoltare, al doilea cel mai mare din Danemarca, cu o infrastructura de invidiat si cu cea mai mare concentratie de studenti atat la nivel local, cat si international. Este cunoscut pentru ospitalitatea sa si viata culturala foarte bogata cu festivaluri, spectacole si concerte care au loc anul imprejur. Titlul de Capitala Europeana Culturala 2017 si-l merita pe deplin. Pe langa nenumaratele activitati de agrement, orasul ofera si foarte bune oportunitati de angajare, avandu-si punctele forte in domenii precum ICT, cleantech, sanatate, alimentatie, arhitectura, design si fashion, afaceri, educatie si cercetari.

Locatiile campusului principal AU sunt raspandite prin intreg orasul. Cladirile de caramida galbena si University Park – unde au loc evenimentele traditionale organizate de AU, cea mai cunoscuta fiind Regatta anuala (incepand cu 1991) – sunt cartea de vizita a universitatii.

Emdrup Campus este situat in nord-vestul Copenhagen-ului si este locatia principala pentru majoritatea activitatilor desfasurate de Danish School of Education. Campusul reprezinta o comunitate academica foarte unita, cu multe facilitati pentru studenti si cu o biblioteca impresionanta.

Herning Campus este unul nou si foarte modern, unde se studiaza in special engineering, business administration si management intr-un mediu international. Campusul mentine de ani buni o traditie puternica de colaborare cu business-ul si industria din regiune si nu numai, astfel ca studentii au sanse foarte bune de angajare dupa absolvire.


Programe de studii

Programele de studii sunt oferite de catre AU in doua limbi - Danish and English - in cadrul a 4 mari facultati: Arts, Health, Business & Social Sciences si Science & Technology.


Bachelor programmes taught in English:

Cognitive Science

Economics and Business Administration, BSc

Economics and Business Administration, BSc (Herning)

Global Management & Manufacturing, GMM (Herning)


Master’s programmes taught in English – HERE.


Conditii de admitere

+ Diploma de Bacalaureat

+ Nivel de cunoastere a limbii engleze echivalent cu iBT TOEFL 83 sau IELTS 6.5 (min.).


Taxe de studii

Studentii EU, EEA si Elvetia au posibilitate sa studieze la Aarhus University gratuit. Cei care nu fac parte din categoriile enumerate vor achita o taxa de scolarizare care se va modifica in dependenta de facultatea si programul ales, precum si de anul propriu-zis de studii.


Cazare

Gasirea unei locuinte in Danemarca poate fi o treaba foarte anevoiasa, mai ales daca studentul nu cunoaste limba daneza. Dar nu trebuie sa va ingrijorati, AU are un housing service bine pus pe roate care ofera asistenta necesara tuturor studentilor internationali, ajutandu-I fie sa aplice pentru un loc in resedintele studentesti ale universitatii, fie sa-si gaseasca o camera sau un apartament in oras. Puteti gasi usor toata informatia relevanta pe site-ul universitatii. Cel mai important aici este sa rezolvati problema cazarii din timp, pentru a reusi pana la inceputul anului de studii.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.