Denmark

Funen Art Academy (FAA)

University

Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA) Funen Art Academy (FAA)

Funen Art Academy (FAA) sau Det Fynske Kunstakademi este o institutie de studii superioare independenta, specializata in arte vizuale contemporane si care tinde sa asigure cel mai bun fundament posibil pentru dezvoltarea practicii artistice profesionale si critice intr-o lume globalizata.

Academia isi are sediul in complexul Brandts, situat in centrul orasului danez Odense, si este finantata de Danish Ministry of Cultural Affairs, Municipality of Odense, cateva fundatii private si alti sponsori. Studiile la FAA sunt recunoscute national de catre statul danez, astfel ca studentii europeni, impreuna cu cei locali, sunt eligibili pentru SU – un grant de studiu oferit de Danish State Education Grant & Loan Scheme.

Interesul major al FAA este focusul international, instruirea bazata pe ateliere de lucru si colaborarea intensiva intre studenti si profesori pe tot parcursul anilor de studiu. Un accent special se pune pe practica si concepte artistice care au de-a face cu probleme politice si sociale. FAA colaboreaza cu institutii de arta si cultura atat din Danemarca, cat si din strainatate, schimbul de studenti fiind una din prioritati. Academia este, de asemenea, membra a KUNO – retea nordic-baltica de institutii care ofera educatie in domeniu artei.

FAA a ales nu aiba departamente speciale si nici profesori dedicati unei sfere artistice in particular. Aici nu se studiaza tehnicile artistice traditionale, ci mai degraba instruirea consta in studiu de grup si cel individual. Studentii sunt liberi sa lucreze in orice sfera artistica aleg sau o combinatie din mai multe, avand acces la ghidare si asistenta tehnica din partea diferitor aleliere si institutii din Odense. Studiul la FAA se face full-time, cu cca 50% din timp dedicat teoriei si celelalte 50% dedicate lucrului in studio.


Program de studiu

Programul academic oferit de FAA are o durata de 5 ani si este divizat in 2 module: Basic (anii 1-3) si Advanced (anii 4-5).

Pe parcursul acestor ani, arta este studiata la cel mai inalt nivel. Predarea se face in general de 3 profesori (unul dintre care se specializeaza in istoria si teoria artei) full-time si mai multi invitati speciali, cu background artistic remarcabil. Este responsabilitatea lor sa ghideze studentii in practica artistica si evoluarea lor ca oameni de arta. Tot ei asista studentii in planificarea de internship-uri, participare in programe de schimb academic in tara sau peste hotare, lucru in grup, vizite la diverse studiouri etc.

Anul academic la FAA incepe, de obicei, la 1 Octombrie. Limbile de instruire sunt engleza, daneza sau alte limbi nordice.


Conditii de admitere

Admiterea in anul 1 la FAA se bazeaza, in primul rand, pe evaluarea profesionala a lucrarilor artistice prezentate de candidati, precum si manifestarea acestora in cadrul unui interviu (in persoana sau prin Skype).

Cu toate ca in conditii nu este specificat necesitatea unei calificari academice anterioare, se asteapta ca studentii sa posede o buna cunoastere a limbii engleze (Speaking si Reading in special).

Aplicarile se pot face online, in perioada lunilor Februarie-Aprilie. Studentii urmeaza sa prezinte:

+ o scrisoare de motivare

+ 15 fotografii care sa documenteze 3-5 lucrari artistice

+ aditional: pana la 3 lucrari video (durata maxima: 60 secunde)

Alte cerinte suplimentare + procedura de admitere, gasiti aici.

Cei care doresc sa aplice direct pentru Advanced Module (anii 4 si 5) vor avea nevoie de BA in Fine Arts sau o alta calificare echivalenta acesteia. De asemenea, candidatii urmeaza sa prezinte un portfolio si o scrisoare de motivare. Mai multe detalii aflati in aceasta pagina.


Taxe de studiu

FAA nu percepe decat o taxa de aplicare in marime de 550 DKK (aprox. 74 EUR). Studiile propriu-zise sunt gratuite pentru toate categoriile de studenti, acestia urmand sa-si asigure doar cheltuielile de cazare si intretinere.


Cazare

FAA nu garanteaza cazare, deoarece nu dispune de resedinte studentesti proprii, dar ofera toata asistenta necesara in cautarea unei locuinte pe durata studiilor in Odense.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.