Посольства и визы

Reguli noi pentru obtinerea vizei de lunga durata pentru UK

Ambasada Marii Britanii si UKBA anunta ca, incepand cu data de 31 decembrie 2013,  toti aplicantii cu varsta mai mare de 11 ani, care depun o cerere de viza pentru o perioada de sedere ce depaseste 6 luni, va trebui sa faca, suplimentar, o  radiografie toracica, privind tuberculoza.

Examinarea va avea loc doar la centrul aprobat de catre statul britanic, contra plata suplimentara, ce nu este inclusa in taxa de viza.

Detaliile centrului:

IOM (International Organisation for Migration)
Str. Ciuflea, 36/1 Chisnau Moldova
Tel. 022233188

Aplicantul va trebui sa faca o programare la telefon cu cel putin  o saptamana inainte de a depune cererea de viza. Recomandam insistent sa o faceti mai inainte in perioadele de suprasoliciatare (iunie-august), deoarece Ambasada Marii Britanii nu acorda prioritate in programari.

In ziua examinarii, veti avea nevoie de

  • un document de identitate cu fotografie (preferabil pasaportul),
  • taxa pentru examinare
  • daca suferiti sau ati suferiti de boli pulmonare sau de tuberculoza, este nevoie sa prezentati examinarile precedente, inclusiv cele radiografice, precum si istoria bolii.


Toata procedura va dura in jur de 4 ore si veti primi certificatul in ziua examinarii.

Mai multe detalii aflati pe: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/countries/moldova/tb-test/?langname=null.

 

  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.