Denmark

IBA International Business Academy

University

IBA International Business Academy IBA International Business Academy IBA International Business Academy IBA International Business Academy IBA International Business Academy IBA International Business Academy IBA International Business Academy IBA International Business Academy IBA International Business Academy IBA International Business Academy IBA International Business Academy

 • RO
 • RU

IBA International Business Academy este rezultatul metamorfozei unei scoli locale obisnuite din Kolding pe parcursul a circa 100 de ani. Si-a obtinut numele actual in 1991 si a reusit sa pastreze pe parcursul anilor cele mai bune traditii ale sistemului de invatamant danez.

Sprijinindu-se astfel pe o vasta experienta si traditii academice temeinice, IBA priveste cu incredere in viitor si se afla intr-un proces activ de expansiune si modernizare. Un proiect ultra-modern cu o valoare de peste 200 mln de Krone daneze este acum in plina desfasurare, si va pune la dispozitia studentilor internationali mai bine de 10.000 m2 de spatii de studiu si instruire din toamna lui 2018.

Spre deosebire de alte universitati, IBA este o institutie specializata in domeniul afacerilor, fiind prima acreditata de Network of International Business Schools (NIBS). Universitatea dispune de o vasta retea de parteneriate academice cu peste 85 de universiti din tari precum China, Corea de Sud, Brazilia, SUA (unica in Danemarca ce ofera programe de schimb in SUA fara taxe de studiu), Marea Britanie, Franta, Spania si altele.

Universitati partenere din UE / Universitati partenere din afara UE
Kolding este unul din 10 cele mai mari orase din Danemarca. Acesta are o populatie de circa 60.000 de locuitori si este amplasat in una din regiunile cu cea mai rapida crestere economica din tara. La doar 30 de minute distanta de oras se afla al 2-lea cel mai mare aeroport din Danemarca, Billund, si la doar 2 ore distanta – orasul german Hamburg.

In afara de studentii IBA, Kolding mai gazduieste 3000 de studenti la diferite institutii de studii superioare, numar destul de impunator in raport cu cel al locuitorilor. Indiferent de dimensiunile sale modeste, Kolding ofera o gama foarte larga de activitati de agrement, sport, evenimente sociale etc.


Procesul de instruire

La IBA predarea se face in clase mici de 20-35 de studenti. Acestia participa la cursuri zilnic, avand intre 18 si 25 de ore pe saptamana. In restul timpului, este de asteptat ca studentii sa se pregateasca pentru cursuri, sa lucreze in echipa si sa finalizeze rapoarte si/sau proiecte. Metodele de studiu includ pregatirea teoretica si practica bazate pe dialog, munca in echipa, dezvoltare de proiecte si vizite la companiile private. Studentii sunt incurajati sa fie activi la cursuri, sa-si exprime opinia si sa participe la discutii atat cu profesorii, cat si cu alti studenti.

Relatia student-profesor are un caracter informal, iar cel din urma este adesea perceput ca un mentor pentru studenti, responsabilitatea sa fiind aceea de a-i ghida in directia corecta cand acestia cauta raspunsuri sau solutii pentru diferite probleme.


Programe de studiiIn parteneriat cu un numar de universitati internationale, IBA a elaborat un program inovativ "multi-campus", prin intermediul caruia studentii internationali vor beneficia de o experienta academica, culturala si practica unica in domeniul afacerilor internationale:

Euro-Asia Business Management (4 ani)

Ascensiunea uluitoare a economiei chineze si intensificarea raporturilor comerciale, economice si industriale dintre Asia si Europa, deschid perspective foarte atractive de angajare atat in companii multi-nationale cat si regionale, pentru specialisti din domeniul vanzarilor, finantelor, comertului, afacerilor si altor profesii conexe. Programul de studiu ofera studentilor cunostinte si deprinderi de munca transferabile pentru ambele regiuni, precum si o buna cunoastere a culturii de afaceri, legislatiei si mentalitatatii locale. Primii 2 ani de facultate studentii ii vor petrece in Danemarca cu IBA, urmati de alti 2 ani de studiu in cadrul universitatii Shanghai Lixin University of Accounting and Finance. Pe parcursul primilor ani de facultate in Danemarca studentii vor urma un curs intensiv de limba chineza, oferte de Institutul Confucius in Kolding.

 

Study Programme
Start

Aug/Jan

August

Aug/Jan

August

Sept/Feb

September

Sept/Feb

September

September

February

 

Conditii de admitere

– Diploma de Bacalaureat

– Nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu:

iBT TOEFL 83
IELTS 6.5
CAE A, B or C
Oxford Online Placement test B2


Termene-limita de aplicare: 15 Martie (cu inceperea studiilor din septembrie) si 1 Decembrie (cu inceperea studiilor din februarie).


Taxe de studiu si burse

Studentii danezi, cei din tarile nordice si cei din tarile membre ale EU/EEA nu achita taxa de scolarizare. Studentii non-EU achita taxe in dependenta de programul ales.

Taxa de scolarizare nu include restul cheltuielilor de studii precum materialele didactice, cazarea, mancarea, activitatile de agrement si restul cheltuielilor marunte, toate acestea estimandu-se la circa 600-800 EUR lunar.

Studentii EU pot aplica pentru un grant in marime de DKK 5.753 (aprox. 750 EUR) lunar pentru cheltuieli de intretinere si cazare.


Cazare

IBA recomanda studentilor care vor urma un program de studii cu frecventa la zi sa aplice din timp pentru cazare prin intermediul Kolding City Housing, care administreaza si rezerveaza locuinte pentru tineri conform unei liste de asteptare. Studentii internationali, bineinteles, au prioritate vis-a-vis de cei locali, astfel ca nu vor intampina foarte mari greutati la gasirea unei locuinte. Apartamentele repartizate studentilor nu sunt mobilate, in schimb au baie proprie si un minim de electrocasnice precum frigider si plita de gatit.

De asemenea, studentii isi pot cauta locuinte independent prin intermediul website-urilor boligportal.dk, lejebolig.dk sau
Universitatea mai dispune si de un Buddy Programme care consta in ajutorul acordat de catre studenti-voluntari celor proaspat admisi la facultate pentru ca acestia sa se integreze mai usor in viata de campus a IBA.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.